Project planning & opvolging

Project planning & opvolging

  • U leert waarom project planning en –opvolging een absolute noodzaak is.
  • U leert wat, wie, hoeveel, wanneer en hoe u moet plannen.
  • U leert hoe u uw projecten opvolgt en bijstuurt indien nodig of wenselijk.

PROJECT PLANNING EN -OPVOLGING: EEN NOODZAAK TOT SUCCES

Het succes van ieder project staat of valt met de voorbereiding ervan. Daarom stelt het Institute for Business Development u graag deze unieke én intensieve tweedaagse training voor, waarbij u aan de hand van concrete tools en technieken leert hoe u uw projecten plant, opvolgt en bijstuurt.

PLANNING: WAT, HOE, WIE, WANNEER EN HOEVEEL

Het definiëren van de doelstellingen, objectieven en grenzen van het project is een absolute noodzaak tot succes. Duidelijke en uniforme mijlpalen (in tijd, kost, mankracht en doel) vormen de basis van ieder succesvol project. In de eerste module leert u hoe u dit concreet aanpakt. Maar hier stopt het niet, want als professioneel Project Manager staat u niet alleen stil bij ‘wat’, maar ook bij ‘hoe’, ‘wie’, ‘wanneer’ en ‘hoeveel’. Het plannen van het proces, de structuur en de organisatie, de timing én de kosten vormen samen met de scope immers de ruggengraat van het project. Deze resources (tijd, mensen en geld) vergen een nauwgezette in-planning.

OPVOLGING EN BIJSTURING VAN DE VOORUITGANG VAN HET PROJECT

Hoe goed het plan ook is opgesteld, het zal steeds worden bijgestuurd in functie van veranderende behoeften, doelstellingen of budgetten. Gedurende het tweede deel van deze workshop leert u hoe u uw project – eens ingepland – opvolgt en bijstuurt. Onder meer volgende elementen komen aan bod: het delegeren van werkpakketten, het verzamelen van informatie omtrent de status van het project, het aanpassen en herzien van de forecast, … en tot slot het produceren van een vooruitgangsrapport.

WAT MAAKT DEZE TRAINING UNIEK?

Aan de hand van theoretische concepten en tools, leert u een bruikbaar project- en kwaliteitsplan opstellen. Bovendien zal u een vooruitgangsrapport leren opstellen én gebruiken, zodat u uw projecten optimaal kan opvolgen en indien nodig bijsturen. Dit maakt van deze training een absolute noodzaak voor iedere Project Manager die op zoek is naar concepten en tools om de eigen projecten optimaal in te plannen, op te volgen en bij te sturen.

Chris Kindermans - Trainer IFBD
Het succes van elk project staat of valt met de voorbereiding ervan. Als project manager ben je daarom in eerste instantie een goed planner.

Chris Kindermans - Trainer IFBD

Chris Kindermans MSc PMP is Managing Partner van Kindermans Van Langenhove Associates, Principal van PROYECTA bvba, E M S Professor bij EHSAL, Lecturer Project Management bij BOSTON UNIVERSITY in Brussel en docent in de Master in Project management bij XIOS. Hij is tevens Past President van de Belgische afdeling van het Project Management Institute (PMI) en European Representative van Code of Ethics implementation, CIAC, PMI.

Hij startte zijn loopbaan in 1973 bij de Diensten van de Eerste Minister, in de departementen Persoverzicht en Ambtenarenzaken. Na 5 jaar werd hij Directie-Attaché bij de Belgische Vereniging der Banken, waar hij o.m. verantwoordelijk was voor de coördinatie van de interbancaire marketing en informatieactiviteiten.

In 1981 startte hij zijn commerciële loopbaan bij Matra Informatique Belgique als Sr. Sales Representative. Hierna werd hij Account Manager bij Datapoint Belgium. Enkele jaren later stapte hij over naar het systeemhuis Logica, waar hij achtereenvolgens Commercial Manager, Business Unit Manager, Marketing & Commercial Director en Deputy General Manager werd. In 1991 vervoegde hij Bull International te Parijs als Professional Services Business Development Manager. Binnen Bull werkte hij verder aan zijn professionele loopbaan en werd hij o.m. Director International Operations Support, Director Systems Integration and Services voor Bull Benelux, Director International Business Development, Systems Integration and Services Director for Eastern and Central Europe. Eind 2000 werd Chris Kindermans Director Resources Management in de Consultancy and Systems Integration Division van Bull.

Begin 2002 startte Chris Kindermans het adviesbureau “PROYECT@” op, met als focus de audit, de support, de verbetering en het management van (inter-) nationale offertes, programma’s en projecten. In 2010 zag een nieuw bedrijf “Kindermans & Van Langenhove VOF” het daglicht, gespecialiseerd in management consultancy, project audit & training. Zijn uitgebreide commerciële ervaring – met als focus het verkopen van complexe projecten – gecombineerd met een diep inzicht in complexe business strategieën – met als focus probleem oplossend denken –, naast het feit dat hij een PMI gecertifieerd Project Manager is, maakt van Chris Kindermans de ideale docent voor onze trainingen in project management.

Sinds 2001 is Chris Kindermans hoofddocent Project Management binnen het Institute for Business Development. Hij coördineert het integrale portfolio van de IFBD project management trainingen.

Bedankt voor de zeer interessante IFBD-opleiding. Ik heb er enorm veel van opgestoken!

Lena, Apotheker

Ik heb niet enkel veel geleerd in verband met planning en opvolging, maar ook in verband met project management. Bedankt!

Maaike, Project Engineer

Zéér interessante vorming!

Karel, Project Manager

Heldere aanpak en bruikbaar. Dank je wel, Chris.

Peter, PMO Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Project management Identificatie & realisatie van waardegedreven AI-projecten Identificatie & realisatie van waardegedreven AI-projecten Lees meer lees meer Writers academy Het perfecte project Het perfecte project Lees meer lees meer Project management Managing projects Managing projects Lees meer lees meer Strategie & innovatie Change & project management Change & project management Lees meer lees meer