Projectmanagement voor gevorderden - IFBD
Projectmanagement voor gevorderden

Projectmanagement voor gevorderden

  • U leert hoe u als ervaren projectmanager complexe projecten tot een goed einde brengt.
  • U leert hoe u het succes van project zelf in handen moet nemen.
  • U leert de essentiële kernactiviteiten en vaardigheden, onmisbaar voor ervaren projectmanagers.

PROJECTMANAGEMENT VOOR GEVORDERDEN

Vandaag zijn nog weinig organisaties niet project gedreven. Vanuit de diverse bedrijfsprocessen worden geïntegreerde projecten opgestart met als gevolg dat u – als projectmanager – naast uw technische competenties eveneens nood heeft aan nieuwe managementvaardigheden. Daarom brengt het IFBD dit vernieuwde trainingsprogramma: ‘Projectmanagement voor Gevorderden’.

NIEUWE UITDAGINGEN VOOR DE ERVAREN PROJECTMANAGER

Project portfolio management, projectgedreven organisaties, project cost management, stakeholder-analyse, sturen van weerstanden, diverse projectrollen, project quality management, risk management, project time management, managen van multiculturele projecten, virtuele projectteams, change management, … Dit zijn slechts enkele uitdagingen voor de ervaren projectmanager. 

Gedurende deze tweedaagse training bezorgt onze ervaren trainer voor deze en vele andere uitdagingen een bruikbaar stappenplan.

FACTOREN TOT SUCCES IN PROJECTMANAGEMENT

Strategische projecten beslissen vandaag over het succes van de onderneming morgen. Sommige projecten zijn zo ingrijpend dat zelfs de toekomst van uw onderneming ervan afhangt. En deze projecten vragen om ervaren projectmanagers. En toch wordt soms meer aandacht gegeven aan de technische invulling van het project, dan aan het managen van de eigenlijke projectdoelstellingen. Vele projecten mislukken dan ook juist omdat te weinig aandacht gegeven wordt aan de planning en opvolging ervan en te veel aandacht aan het lastenboek en het politieke spel dat eraan vasthangt. Deze training geeft u als ervaren projectmanager concrete en bruikbare richtlijnen, gebracht in oefeningen en werksessies. 

U leert niet alleen wat het succes van een project uitmaakt, maar vooral hoe u dat succes persoonlijk kunt beïnvloeden.

WAAROM U DIT PROGRAMMA NIET MAG MISSEN

Als senior (project)manager bent u verantwoordelijk voor een toenemend aantal projecten of voor projecten met een toenemende complexiteit. U bent reeds vertrouwd met de basisopdracht van een project manager en bent nu op zoek naar nieuwe inzichten en tools, noodzakelijk om grotere, complexere, politiek geladen, tijdskritische, bedrijfskritische, … projecten tot een succes te brengen. Dit programma bezorgt u die kennis en informatie nodig om als sr. projectmanager uw toegevoegde waarde verder te optimaliseren.

Katia Van den Bremt
Elke kunstenaar heeft toegang tot hetzelfde palet aan kleuren. En toch blijven sommigen zondagsschilders en groeien anderen tot echte artiesten. Talent kan je echter leren. Door oefening, vallen en opstaan, maar vooral door training. En dit geldt zeker bij project management.

Katia Van den Bremt

lic. Katia Van den Bremt, partner, senior management consultant, begeleidt bedrijven op het gebied van project/program/portfolio management, change management (human dynamics) en process improvement. Zij heeft ervaring in het implementeren en begeleiden van verbeteringsprocessen, het trainen en coachen van (project) managers en het trainen en begeleiden van managementteams. Zij heeft meer dan 11 jaar ervaring in consulting in een internationale, multisectoriële context. 

Zij behaalde het diploma Licentiaat Bedrijfspsychologie aan de U.G. en een MBA in General Management aan de Vlerick Leuven Gent Management School. Zij is gecertificeerd MBTI-facilitator (Step I & II) bij Oxford Psychologists Press, gecertificeerd practitioner Insights Discovery bij Insights Benelux, geaccrediteerd voor de analyse van de Belbin-teamrollen door het Belbin Institute, heeft een Green en Black Belt Six Sigma en zij is Project Management Professional (PMP®) bij het Project Management Institute (PMI). Zij is ook gastspreker aan ETH Swiss Federal Institute of Technology Zürich. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Maak een succes van uw HR Projecten Maak een succes van uw HR Projecten Lees meer lees meer Project management Opzetten van een PMO (Project management office) Opzetten van een PMO (Project management office) Lees meer lees meer Strategie & innovatie Managen met tegenwind Managen met tegenwind Lees meer lees meer Project management Managing projects Managing projects Lees meer lees meer