Project portfolio management - IFBD
Project portfolio management

Project portfolio management

  • U leert hoe u de juiste projecten identificeert, selecteert, prioriteert, opvolgt en implementeert.
  • U leert projecten te prioriteren.
  • U leert gevorderde technieken om complexe projecten op te volgen.

PROJECT PORTFOLIO MANAGEMENT … EEN MUST

Iedere onderneming is vandaag projectgestuurd. Sommige projecten zijn louter operationeel en hebben een beperkte strategische waarde, andere projecten zijn bepalend voor de toekomst van uw onderneming. Feit is: meer en meer projecten worden geïnitieerd én simultaan uitgevoerd. Dit brengt echter het risico met zich mee dat projecten in de weg van operaties én van elkaar komen te liggen met alle gevolgen vandien: verlies aan efficiëntie, beperkte resources, half afgewerkte projecten, verkeerde selectie van projecten, … Vandaar de vraag: hoe kunt u het geheel aan – juiste – projecten samenstellen en aansturen?

OPERATIES, TACTIEK EN STRATEGIE

Project Portfolio Management gaat verder dan iedere standaard gangbare project management benadering. Immers, project portfolio gaat dwars doorheen de organisatie en brengt operaties, tactiek en strategie samen. Bovendien biedt project portfolio gigantische verbetermogelijkheden door het wegsnijden van projecten zonder toegevoegde waarde, overlappende projecten, niet-strategische projecten, … Optimalisatie van de portefeuille is dan ook de eerste stap.

SAMENHANG TUSSEN PROJECTEN

De vele projecten uitgevoerd binnen een organisatie zijn zelden stand-alone. De analyse van de onderlinge samenhang en het aansturen van het geheel van projecten – de project portfolio – is dan ook een must indien u de voortgang en het eindresultaat van de afzonderlijke projecten wilt optimaliseren. Hoe u dit aanpakt, leert u gedurende deze unieke workshop.

VERHOOG DE EFFICIËNTIE VAN UW PROJECT MANAGEMENT

Deze training leert u hoe u – met een vogelperspectief – alle projecten binnen uw organisatie of departement onder controle houdt. Door een efficiënte implementatie van Project Portfolio Management, verhoogt u de output van uw resources & planning en slaagt u erin de juiste beslissingen te nemen aangaande nieuwe projecten en het verderzetten van bestaande. U leert een methodologie te gebruiken om projecten te evalueren, te selecteren en te prioriteren. U leert mensen en middelen (resources) optimaal in te zetten en de vooruitgang en kosten van individuele projecten aan te sturen doorheen het integrale portfolio.

KIES DE JUISTE PROJECTEN

De tools en technieken, aangeleerd tijdens deze workshop, zullen u helpen bij de keuze van de juiste projecten. Alleen zo kunt u het succes van een uitgebalanceerd project portfolio garanderen conform de ondernemingsstrategie en de project rentabiliteitsdoelstellingen.

Chris Kindermans - Trainer IFBD
Project gedreven organisaties hebben één valkuil: projecten zitten in de weg van elkaar en van de operaties. Dit met alle gevolgen van dien: verlies aan efficiëntie, beperkte resources, half afgewerkte projecten, verkeerde selectie van projecten, … Vandaar de vraag: hoe kan je het geheel aan – juiste – projecten samenstellen en aansturen?

Chris Kindermans - Trainer IFBD

Chris Kindermans MSc PMP is Managing Partner van Kindermans Van Langenhove Associates, Principal van PROYECTA bvba, E M S Professor bij EHSAL, Lecturer Project Management bij BOSTON UNIVERSITY in Brussel en docent in de Master in Project management bij XIOS. Hij is tevens Past President van de Belgische afdeling van het Project Management Institute (PMI) en European Representative van Code of Ethics implementation, CIAC, PMI.

Hij startte zijn loopbaan in 1973 bij de Diensten van de Eerste Minister, in de departementen Persoverzicht en Ambtenarenzaken. Na 5 jaar werd hij Directie-Attaché bij de Belgische Vereniging der Banken, waar hij o.m. verantwoordelijk was voor de coördinatie van de interbancaire marketing en informatieactiviteiten.

In 1981 startte hij zijn commerciële loopbaan bij Matra Informatique Belgique als Sr. Sales Representative. Hierna werd hij Account Manager bij Datapoint Belgium. Enkele jaren later stapte hij over naar het systeemhuis Logica, waar hij achtereenvolgens Commercial Manager, Business Unit Manager, Marketing & Commercial Director en Deputy General Manager werd. In 1991 vervoegde hij Bull International te Parijs als Professional Services Business Development Manager. Binnen Bull werkte hij verder aan zijn professionele loopbaan en werd hij o.m. Director International Operations Support, Director Systems Integration and Services voor Bull Benelux, Director International Business Development, Systems Integration and Services Director for Eastern and Central Europe. Eind 2000 werd Chris Kindermans Director Resources Management in de Consultancy and Systems Integration Division van Bull.

Begin 2002 startte Chris Kindermans het adviesbureau “PROYECT@” op, met als focus de audit, de support, de verbetering en het management van (inter-) nationale offertes, programma’s en projecten. In 2010 zag een nieuw bedrijf “Kindermans & Van Langenhove VOF” het daglicht, gespecialiseerd in management consultancy, project audit & training. Zijn uitgebreide commerciële ervaring – met als focus het verkopen van complexe projecten – gecombineerd met een diep inzicht in complexe business strategieën – met als focus probleem oplossend denken –, naast het feit dat hij een PMI gecertifieerd Project Manager is, maakt van Chris Kindermans de ideale docent voor onze trainingen in project management.

Sinds 2001 is Chris Kindermans hoofddocent Project Management binnen het Institute for Business Development. Hij coördineert het integrale portfolio van de IFBD project management trainingen.

Zeker een aanrader; bedankt voor de verhelderende 2-daagse!

Stefan, Planningscoördinator
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Project management Project management voor project medewerkers Project management voor project medewerkers Lees meer lees meer Strategie & innovatie Managen met tegenwind – voorjaar 2021 Managen met tegenwind – voorjaar 2021 Lees meer lees meer Strategie & innovatie De businesscase als succesfactor voor projecten De businesscase als succesfactor voor projecten Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Maak een succes van uw HR Projecten Maak een succes van uw HR Projecten Lees meer lees meer