Shutdown planning - IFBD
Shutdown planning

Shutdown planning

  • U leert hoe u uw shutdown projectmatig aanpakt.
  • U leert alles over de scoping, voorbereiding, planning, veiligheid, uitvoering en opvolging van uw shutdown.
  • U leert waarom en hoe u uw shutdown beter wel of niet uitbesteedt.

PROJECTMATIGE BENADERING VAN DE SHUTDOWN VAN UW PLANT

Iedere maintenance manager, technisch manager, productiedirecteur, plant manager, … erkent het probleem: op vaste tijdstippen moet een deel van de productie stil gelegd worden (in sommige gevallen zelfs het volledige proces) voor een integraal onderhoud van het machinepark en van de technische installaties. Dit is een absolute noodzaak voor de kwaliteit en de continuïteit van uw productieproces. Bij deze shutdown projecten wordt u echter geconfronteerd met tal van complexe uitdagingen. Niet alleen ziet u diverse contractors en subcontractors op uw plant, maar bovendien kunt u zich geen fouten permitteren die de opstart van het productieproces in gevaar kunnen brengen. De planning van een dergelijk project is cruciaal voor het welslagen ervan.

Daarom brengt het Institute for Business Development deze unieke workshop: “Shutdown planning”. Het welslagen van een goed uitgevoerde en geplande shutdown heeft grote invloed op operationele resultaten en performatie van het bedrijf. De noodzaak van een projectmatige aanpak bij het shutdown proces dringt zich op. Het beheersen en beheren van een shutdown is een vak apart waar we u gedurende deze dag doorheen leiden.

WAT U MAG VERWACHTEN TIJDENS DEZE CURSUS

Maar wat is de doelstelling van uw shutdown? Kiest u voor een integrale shutdown of werkt u in fases? Hoe stelt u het team samen? Hoe verloopt de interne en externe communicatie bij uw shutdown? Wie betrekt u bij de voorbereidingsfase? En bij de uitvoeringsfase? Hoe stelt u een budget op? Hoe schat u de kosten in in functie van uw planning en in functie van de (on-)voorziene uitgaven? Hoe garandeert u de veiligheid naar eigen mensen en naar contractors toe? Hoe volgt u het shutdown proces op? Hoe verloopt de operationele en juridische samenwerking met contractors? Hoe meet u de kwaliteit en het rendement van uw shutdown? … Kortom, tientallen vragen waar u gedurende deze dag een concreet en praktijkgericht antwoord op krijgt.

WAAROM U DEZE DAG NIET MAG MISSEN

Deze dag bezorgt u een bruikbaar en concreet stappenplan dat u helpt bij het efficiënt en effectief plannen, opvolgen en evalueren van uw shutdown project. Bovendien krijgt u diverse bruikbare checklists, handleidingen en procedures aangereikt die u helpen bij het nog beter opvolgen van uw onderhoudsproject. Deze opleiding is een directe investering in het succes van uw shutdown en zo in de continuïteit van uw operaties.

Johan Van Aken - Trainer IFBD
Het stilleggen van uw machines voor een ‘grote beurt’ brengt tal van risico’s met zich mee. Het welslagen van een goed uitgevoerde en geplande shutdown heeft grote invloed op operationele resultaten en performantie van jouw bedrijf.

Johan Van Aken - Trainer IFBD

Deze cursus staat onder de deskundige leiding van Johan Van Aken. Sinds zijn studies is Johan actief in productie- en onderhoudsomgevingen. Hij werkte in verschillende sectoren, van automotive en productie tot chemie en olie & gas. Vanaf 2007 specialiseert Johan zich in reliability en asset management als zelfstandig asset management consultant. De volgende logische stap was de oprichting van Whistler Reliability.

Whistler ondersteunt bedrijven bij het opzetten, (verder) uitbouwen en/ of onderhouden van reliability en asset management. De nadruk ligt hierbij op een praktische én resultaatgerichte aanpak. Hij is dus ideaal geplaatst om u deze uitermate praktijkgerichte trainingen te brengen.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Maintenance & manufacturing management Materiaalbeheer in een onderhoudsomgeving Materiaalbeheer in een onderhoudsomgeving Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Vergroot uw impact als preventieadviseur Vergroot uw impact als preventieadviseur Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Beheer van technische documentatie in uw technische dienst Beheer van technische documentatie in uw technische dienst Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Veiligheid “tussen de oren” Veiligheid “tussen de oren” Lees meer lees meer