Opex & Lean - masterclass operational excellence & lean - IFBD
Opex & Lean – masterclass operational excellence & lean

Opex & Lean – masterclass operational excellence & lean

  • U leert hoe u de operationele winst van uw afdeling of organisatie verhoogt door het minimaliseren van de kost en het maximaliseren van klantenwaarde.
  • U leert processen te herdenken tot slanke en klantgerichte processen.
  • U leert hoe u een continue verbetercultuur installeert én handhaaft.

OPEX EN LEAN: ESSENTIEEL IN 2023

Vandaag is Operational Excellence hét belangrijkste thema, zowel in productiebedrijven als service organisaties. Operational Excellence heeft immers als doel om de operationele winst te maximaliseren. Enerzijds door de kosten zo laag mogelijk te houden, anderzijds door maximale waarde toe te voegen en zo meerwaarde te creëren voor de klant. Net hierdoor worden de opbrengsten opnieuw verhoogd … Klinkt logisch, maar makkelijk is het niet.

DURF UW KLANT CENTRAAL STELLEN

Dit betekent echter – in tegenstelling tot de traditionele optimalisatie-strategieën – dat bij Operational Excellence de klant centraal staat. Of beter nog: het doel is efficiënt en doelgericht die producten en diensten te maken en te leveren waarvan uw klant wakker ligt. Daarom heeft Operational Excellence alles te maken met kwaliteit, snelheid, leverbetrouwbaarheid en innovatie.

SLANKE EN KLANTGERICHTE PROCESSEN

Niet alleen de maakindustrie, maar ook de diensten-organisaties en non-profitorganisaties moeten vandaag steeds meer doen met minder mensen en minder middelen. En dit maakt anno 2021 Operational Excellence onmisbaar. Dit gekoppeld aan lean management garandeert slanke en efficiënte processen wat resulteert in de door de klant verwachte diensten of producten.

Dirk van Goubergen - Trainer IFBD
Operational Excellence en Lean is niet langer voor productiebedrijven alleen. Meer en meer dienstenorganisaties moeten hun processen herdenken in functie van output, kost en klant.

Dirk van Goubergen - Trainer IFBD

Professor dr. Ir. Dirk van Goubergen was tot 2013 Hoogleraar aan de Universiteit van Gent, Departement Industrieel Management aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. Zijn expertise ligt op het gebied van Industrial Engineering, omsteltijdreductie en SMED, productiviteitsverbetering, tijden methodestudie, Lean Management in productie en administratieve/ dienstverlenende omgevingen, TPM en het ontwerp en implementatie van effectieve Performance Measurement systemen. Naast zijn baan aan de Universiteit van Gent is hij directeur van Van Goubergen P&M, een internationaal training en consulting bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in opleiding en coaching op het gebied van de implementatie van productiviteitsverbetering. Zijn bedrijf adviseert en verzorgt opleidingen voor een ruim aantal nationale en internationale bedrijven, zoals Philips Electronics, Atlas Copco, Imperial, KBC, MIVB, NMBS, Coca Cola, Mars/Masterfoods, Danone, Parker Hannifin, Volvo, Daikin, Palm Breweries, Universitair Ziekenhuis Gent, Jessa Ziekenhuis, Arcelor, Corus … en vele andere.

Goede opleiding - duidelijk - fundamenten goed behandeld. TOP!

Filip, Managing Director

De eerste keer ooit dat ik echt begrijp wat "lean" wil zeggen! Zeer leerrijk!

Mario, Plant Manager

Op een eenvoudige manier het moeilijke 'lean' uitgelegd.

Tom, Supervisor

Super opleiding.

Hein, Technical manager

Zeer boeiende opleiding met heel veel praktijkervaringen.

Gunter, Project lead

Zeer goed, veel beeldspraak die memotechnisch zeer goed werkt. Simpel uitgelegd hoe je moet leren kijken.

Bram, Process engineer

Nice job! Veel enthousiasme van Dirk!

Anthony, Facility Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Strategie = Executie Strategie = Executie Lees meer lees meer Strategie & innovatie Het strategische marketing plan Het strategische marketing plan Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Masterclass Overnames Masterclass Overnames Lees meer lees meer Strategie & innovatie Masterclass Assortiment & Merchandising Masterclass Assortiment & Merchandising Lees meer lees meer