Opex & Lean - masterclass operational excellence & lean - IFBD
Opex & Lean – masterclass operational excellence & lean

Opex & Lean – masterclass operational excellence & lean

  • U leert hoe u de operationele winst van uw afdeling of organisatie verhoogt door het minimaliseren van de kost en het maximaliseren van klantenwaarde.
  • U leert processen te herdenken tot slanke en klantgerichte processen.
  • U leert hoe u een continue verbetercultuur installeert én handhaaft.

OPEX EN LEAN: ESSENTIEEL IN 2020

Vandaag is Operational Excellence hét belangrijkste thema, zowel in productiebedrijven als service organisaties. Operational Excellence heeft immers als doel om de operationele winst te maximaliseren. Enerzijds door de kosten zo laag mogelijk te houden, anderzijds door maximale waarde toe te voegen en zo meerwaarde te creëren voor de klant. Net hierdoor worden de opbrengsten opnieuw verhoogd … Klinkt logisch, maar makkelijk is het niet.

DURF UW KLANT CENTRAAL STELLEN

Dit betekent echter – in tegenstelling tot de traditionele optimalisatie-strategieën – dat bij Operational Excellence de klant centraal staat. Of beter nog: het doel is efficiënt en doelgericht die producten en diensten te maken en te leveren waarvan uw klant wakker ligt. Daarom heeft Operational Excellence alles te maken met kwaliteit, snelheid, leverbetrouwbaarheid en innovatie.

SLANKE EN KLANTGERICHTE PROCESSEN

Niet alleen de maakindustrie, maar ook de diensten-organisaties en non-profitorganisaties moeten vandaag steeds meer doen met minder mensen en minder middelen. En dit maakt anno 2020 Operational Excellence onmisbaar. Dit gekoppeld aan lean management garandeert slanke en efficiënte processen wat resulteert in de door de klant verwachte diensten of producten.

Dirk van Goubergen - Trainer IFBD
Operational Excellence en Lean is niet langer voor productiebedrijven alleen. Meer en meer dienstenorganisaties moeten hun processen herdenken in functie van output, kost en klant.

Dirk van Goubergen - Trainer IFBD

Professor dr. Ir. Dirk van Goubergen was tot 2013 Hoogleraar aan de Universiteit van Gent, Departement Industrieel Management aan de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur. Zijn expertise ligt op het gebied van Industrial Engineering, omsteltijdreductie en SMED, productiviteitsverbetering, tijden methodestudie, Lean Management in productie en administratieve/ dienstverlenende omgevingen, TPM en het ontwerp en implementatie van effectieve Performance Measurement systemen. Naast zijn baan aan de Universiteit van Gent is hij directeur van Van Goubergen P&M, een internationaal training en consulting bedrijf dat zich gespecialiseerd heeft in opleiding en coaching op het gebied van de implementatie van productiviteitsverbetering. Zijn bedrijf adviseert en verzorgt opleidingen voor een ruim aantal nationale en internationale bedrijven, zoals Philips Electronics, Atlas Copco, Imperial, KBC, MIVB, NMBS, Coca Cola, Mars/Masterfoods, Danone, Parker Hannifin, Volvo, Daikin, Palm Breweries, Universitair Ziekenhuis Gent, Jessa Ziekenhuis, Arcelor, Corus … en vele andere.

Goede opleiding - duidelijk - fundamenten goed behandeld. TOP!

Filip, Managing Director

De eerste keer ooit dat ik echt begrijp wat "lean" wil zeggen! Zeer leerrijk!

Mario, Plant Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Politieke intelligentie Politieke intelligentie Lees meer lees meer Strategie & innovatie Werken met KPI’s – key performance indicators Werken met KPI’s – key performance indicators Lees meer lees meer Strategie & innovatie Strategic pricing Strategic pricing Lees meer lees meer Strategie & innovatie Waardebepaling van een onderneming Waardebepaling van een onderneming Lees meer lees meer