SLA - service level agreements - IFBD
SLA – service level agreements

SLA – service level agreements

  • U leert hoe u afspraken tussen klant en leverancier formaliseert door middel van een functionele SLA.
  • U leert hoe u nieuwe SLA’s opstelt en bestaande SLA’s evalueert en bijstuurt.
  • U leert hoe u een SLA onderhandelt.

ELKE SLA OMVAT DE KRITISCHE SUCCESFACTOREN VAN UW SAMENWERKING MET KLANT OF LEVERANCIER

Een SLA of “Service Level Agreement” formaliseert de afspraken tussen leverancier en klant. Deze afspraken omvatten de relevante kritische succesfactoren van de samenwerking zoals beschikbaarheid, servicegraad, kwaliteit, kosten, … van de geleverde dienstverlening. Een goede SLA garandeert een continue kwaliteit of service aan een overeengekomen kost.  Maar Corona heeft vele (formele en vooral informele) afspraken tussen klant en leverancier zwaar op de proef gesteld.  Afspraken werden niet nagekomen, prijzen werden herzien, levertermijnen herbekeken, bestellingen geschrapt… Dit met alle gevolgen van dien.   Maar nu alles voorzichtig normaliseert heeft u er alle belang bij uw afspraken met uw partners te evalueren én te formaliseren.  En hierbij zijn SLA’s een absolute must.

SLA ALS CONTROLE- EN GARANTIE-INSTRUMENT

Een SLA is een onmiskenbaar controle- en garantie-instrument, dit zowel bij outsourcingtrajecten als bij structurele samenwerkingen tussen ondernemingen of afdelingen onderling. Deze SLA vormt dan ook de basis voor kwaliteitsverbetering, kostenbeheersing, inzage in kostenstructuur, kostenreductie, knelpuntenanalyse, procesanalyse en -optimalisatie, klanttevredenheid, concurrentieanalyse … En toch gaan vele bedrijven vrij makkelijk en snel over de invulling van een professioneel Service Level Agreement.

WAT ZIJN DE BOUWSTENEN VAN UW SLA?

Wat neemt u op in een SLA en wat niet? Hoe gedetailleerd moet u zijn? Wat doet u met sancties? Meerwerk of minderwerk? Meervolume of mindervolume? Kunt u een SLA herzien? Hoe pakt u dit concreet aan? Wat is de juridische waarde van een SLA? Hoe rapporteert u over de overeengekomen servicegraad? Wat zijn de rollen en verantwoordelijkheden van beide partijen? Hoe onderhandelt u uw SLA? Kortom, hoe maakt u een SLA die duidelijke afspraken definieert en zo pro-actief conflicten ontmijnt?

HOE PAKT U DIT AAN?

Deze workshop biedt u een stappenplan bij het opzetten van een werkbare SLA en dit voor de beide partijen. Zowel vorm als inhoud komen uitgebreid aan bod, maar ook de rechten en plichten van beide partijen staan centraal in deze workshop.

WAT MAG U VERWACHTEN?

Na deze workshop bent u niet alleen in staat uw bestaande SLA’s te evalueren en in vraag te stellen, maar vooral om nieuwe SLA’s op een éénduidige en duidelijke manier vorm te geven. U kent niet alleen de bouwstenen van een SLA maar evenzeer de valkuilen bij het gebruik en de evaluatie ervan.

Philip Meyers - Trainer IFBD
Te veel bedrijven gaan nog te snel en te gemakkelijk over de invulling van een professionele Service Level Agreement. Dit zorgt gegarandeerd voor onnodige conflicten en discussie die je perfect had kunnen vermijden.

Philip Meyers - Trainer IFBD

Philip Meyers is een ervaren inkoopprofessional. Na een ingenieurs- en een managementopleiding, deed hij ervaring op in verschillende organisaties zoals de Belgische Krijgsmacht (projectleider complexe bouwprojecten), Stork Pompen (Quality Engineer, Health & Safety Officer, Service Manager, Quality Support Manager / QA – TQM), Johnson Pump (Manager Purchasing and Logistics) en Unisys (Procurement Program Manager, Procurement Leader Belgium). Philip kan een mooi palmares voorleggen als inkoopadviseur van opdrachten bij ondermeer Domo, Tessenderlo Chemie, Hesse Noord Natie, Eandis en nog een aantal andere bedrijven. Ook als trainer is Philip reeds enkele jaren actief. Naast de standaard inkooptrainingen zoals de basisinkooptechnieken, onderhandelingstechnieken, enz., heeft Philip een hele reeks zogenaamde “in house”-trainingen ontwikkeld. Hij leverde maatwerk voor bedrijven als Belgacom, Proximus, Elia, Bekaert en vele andere. Zo zijn ondermeer “Kost-prijsberekeningen”, “Contract- en Leveranciersmanagement”, “Financiën voor Inkopers” en “Total Cost of Ownership”, onderwerpen die tot zijn specialiteit behoren. Philip is een gewaardeerd spreker op seminaries en treedt ook regelmatig op als trainer. Daarnaast is Philip nog docent “Inkoop-technieken” aan de Katholieke Hogeschool in Leuven. Vandaag is Philip actief als “Consultant Inkoop” bij Progressio.

Zeer uitgebreid maar zeker zo toepasbaar! Aangenaam om naar te luisteren.

Aster, Fleet Manager

Hartelijk dank voor de leuke opleiding. Praktijkvoorbeelden waren leerrijk en bruikbaar. Een verteller met ervaring en humor!

Ingrid, Leveranciersbeheerder
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Sales Lichaamstaal & non-verbale communicatie doorheen het sales proces Lichaamstaal & non-verbale communicatie doorheen het sales proces Lees meer lees meer Strategie & innovatie Het strategische marketing plan Het strategische marketing plan Lees meer lees meer Strategie & innovatie De businesscase als succesfactor voor projecten De businesscase als succesfactor voor projecten Lees meer lees meer Strategie & innovatie Duurzame en flexibele ploegenarbeid Duurzame en flexibele ploegenarbeid Lees meer lees meer