Women in business

Women in business

 • U leert inspirerend en authentiek leiding te geven.
 • U leert emotioneel intelligent te communiceren.
 • U leert strategisch te onderhandelen en de goede beslissingen te nemen.

WAAROM DEZE MASTERCLASS?

Als vrouwelijke professional balanceert u tussen plichtsbesef, betrokkenheid en ambitie. Ambitie naar een persoonlijke carrière, maar evenzeer ambitie naar geluk. En hoewel u meer dan waarschijnlijk werkt in een mannelijke omgeving, met mannelijke definities van succes en gedomineerd door mannelijke prestatiecriteria, mag u zichzelf niet verloochenen in uw zoektocht naar evenwicht en succes.

MAAR WAAR BENT U ECHT NAAR OP ZOEK?

Maar net als de meeste vrouwelijke professionals, bent u niet geïnteresseerd in oeverloze discussies over het glazen plafond of het oneerlijke mannelijke business model. Evenmin bent u op zoek naar een alternatieve en halfzachte aanpak, die u nog meer uit balans brengt. U wilt gewoon de dingen gedaan krijgen, bedrijfs- of afdelingsdoelstellingen realiseren, uw medewerkers professioneel en motiverend aansturen … En dit alles in overeenstemming met uw authenticiteit en uw eigen kernkwaliteiten. Dit is wat deze Masterclass u biedt.

DEZE MASTERCLASS BESTAAT UIT VIJF AFZONDERLIJK OF GEZAMENLIJK TE VOLGEN TRAJECTEN:

U stelt zelf uw leiderschapsmenu samen en kiest die sessie(s) die u aanbelangen of die u nog niet heeft bijgewoond.

 • Workshop 1: Inspirerend leiderschap voor vrouwen
  Dit is onze succesvolle basistraining. Deze twee dagen leggen de fundamenten van inspirerend en authentiek leiderschap voor vrouwen. U zoekt uw persoonlijke kracht, u maakt komaf met wat u dagelijks saboteert (perfectionisme, zelfkritiek, autodiscriminatie en schuldgevoel) en vindt de juiste balans terug tussen werk en privé. Intussen volgden reeds meer dan 400 vrouwelijke leidinggevenden dit unieke programma.
 • Workshop 2: Stem & lichaamstaal als fundament voor authentiek leiderschap
  Mensen zeggen veel, ook al spreken ze geen woord. U leert hoe u als vrouwelijke professional in zakelijke onderhandelingen, in professionele gesprekken en in dagdagelijkse situaties voordeel haalt door het juiste gebruik van uw stem en uw lichaamstaal.
 • Workshop 3: Vergroot uw impact door assertieve en emotioneel intelligente communicatie
  Als leidinggevende moet u uw medewerkers én uw management overtuigen. U moet impact creëren op een respectvolle maar assertieve manier. Mensen beïnvloeden, teams in beweging zetten en houden, je management overtuigen, … dit vereist een andere manier van communiceren, zeker als vrouwelijk leidinggevende.
 • Workshop 4: Strategisch onderhandelen voor vrouwen
  Uit veel onderzoeken blijkt dat vrouwen minder snel het initiatief tot een onderhandeling nemen, dan mannen … Deze workshop leert u hoe u uw krachten als vrouwelijke onderhandelaar gebruikt en dit zonder verlies van normen en waarden.
 • Workshop 5: Besluitvorming op de werkvloer: Deep Democracy
  U neemt beslissingen. Elke dag. Soms alleen, maar meestal in overleg met medewerkers en management. En soms leidt dit tot ergernis, onvrede of zelfs conflicten. U leert hier de basis van Deep Democracy, dé methode voor inclusieve besluitvorming en conflicthantering. Op maat van vrouwelijke beslissers.
Tamara Lenaerts - Trainer IFBD
Als vrouwelijke professional balanceer je tussen plichtsbesef, betrokkenheid en ambitie. Ambitie naar een persoonlijke carrière, maar evenzeer ambitie naar geluk. En hoewel je meer dan waarschijnlijk werkt in een mannelijke omgeving, met mannelijke definities van succes en gedomineerd door mannelijke prestatiecriteria, wil je jezelf niet verloochenen in je zoektocht naar evenwicht en succes.

Tamara Lenaerts - Trainer IFBD

Tamara Lenaerts is experte in groepsdynamica én vrouwenzaken. Ze leert u alles over de dynamieken in mixed teams en maakt u bewust(er) van het potentieel in de man-vrouw energie. Als Handelsingenieur en Master in de Dramatische Kunsten, is zij reeds 20 jaar actief als trainer-coach binnen laDuende en begeleidde zij vele honderden teams in groeps- en teamdynamic. In 2016 startte zij She & Company (www.she-and-company.be) op, met als doel een bijdrage te leveren aan het wakker maken en herwaarderen van het vrouwelijke in vrouwelijke én mannelijke leidinggevenden.

Martine Van Gorp - Trainer IFBD
Opboksen tegen de mannelijke lichaamstaal en dito stem is niet steeds makkelijk … Je krijgt van mij tientallen tips en tricks om je stem en lichaamstaal krachtdadig te gebruiken.

Martine Van Gorp - Trainer IFBD

Martine Van Gorp legt zich als trainer en coach – na 15 jaar actief te zijn geweest als actrice en dramadocent – toe op wat je stem en uitstraling betekenen in persoonlijke en/of professionele contacten. Vanuit haar theateropleiding en –achtergrond beseft Martine, beter dan wie ook, dat de impact van het ‘verhaal’ vooral gemaakt wordt door de wijze waarop het verhaal gebracht wordt. Veel leidinggevenden focussen zich op de inhoud, de woorden, de slides … en staan zelden stil bij stem en lichaamstaal. Tijdens haar trainingen focust Martine niet op wat u vertelt, wel op hoe u het vertelt. Zij leert u om overtuigend te communiceren – verbaal én non-verbaal.

Hilde Jaspaert - Trainer IFBD
Zelfbeheersing, zelfkennis, enthousiasme en het vermogen emoties te herkennen om zo zichzelf én anderen te motiveren, zijn onontbeerlijk in uw dagelijkse communicatie als vrouwelijke professional of leidinggevende.

Hilde Jaspaert - Trainer IFBD

Hilde Jaspaert is al meer dan 25 jaar actief binnen training & coaching rond communicatie. Na ruime ervaring als keynote speaker op internationale events specialiseerde Hilde zich in het trainen en coachen van professionals in Leadership & Communicatie Skills. Als geen ander weet zij hoe ons brein leert, verandert en communiceert. Deelnemers getuigen dat Hilde’s trainingen to the point, plezant, zacht confronterend en uiterst effectief zijn.

Fanny Matheusen - Trainer IFBD
Uw belangrijkste taak als leidinggevende bestaat uit het nemen van beslissingen. En het zorgen dat mensen daar ook naar handelen.

Fanny Matheusen - Trainer IFBD

Fanny Matheusen is practitioner en instructor in de Deep Democracy Lewis methode. Zij geeft level 1, 2, 4 en 4-trainingen. Naast opleider is zij een ervaren trainer en coach en faciliteert zij processen in groepen met de Deep Democracymethode. Al 20 jaar lang verzorgt zij trainingen en teamcoaching rond interculturele communicatie, interculturele competentie, conflicthantering en besluitvorming. Hiernaast is zij tevens docent aan de Thomas More Hogeschool en auteur van ‘Van zondebok naar Zebra’.

Monic Bührs - Trainer IFBD
Tijd voor verandering! Goed onderhandelen levert u namelijk een hogere waardering, meer status en meer kansen op om zichzelf te ontwikkelen. Bovendien bent u meer tevreden over uw positie, uw salaris en de invloed die u kunt uitoefenen.

Monic Bührs - Trainer IFBD

Monic Bührs heeft jaren ervaring in verschillende managementfuncties op technisch, commercieel en financieel/bedrijfskundig gebied. Ze begeleidde onder andere complexe veranderprocessen, decentralisaties, fusies, procesverbeteringen en samenwerkingsconstructies. In 1997 richtte zij samen met Elisa de Groot In Touch women resource management op. Sinds 2002 organiseert In Touch lezingen, trainingen, workshops gericht op het ontwikkelen van vrouwelijk talent met als doel voor vrouwen om met meer plezier te werken en het spel te spelen. In 2007 publiceerde Monic Bührs de bestseller ‘Stratego® voor vrouwen’. Het boek was genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2008. Samen met Elisa de Groot publiceerde zij in 2009 het boek ‘Strategisch onderhandelen voor vrouwen’. En in 2011 verscheen hun nieuwste boek ‘Stratego® the next level’. Monic wordt gezien als dé onderhandelexpert van de BeNeLux.

Leerrijke opleiding, toepassingsgericht, nuttig en enthousiast!

Henny, Administrateur-Generaal

Leuk om ook het boek mee te krijgen. Zeer hands-on, gebruiksklaar, helder en duidelijk uitgelegd. Inhoud beantwoordt aan verwachting.

Nele, Manager Customer Journey

Het was een super opleiding!

Naira, Deskundige aankoop

Goede bron voor verdere stappen naar meer diversiteit! Thanks!

Nathalie, Executive HR
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
General management Fact Based Decision Making voor business managers Fact Based Decision Making voor business managers Lees meer lees meer Juridische trainingen Masterclass Overnames – onderhandeling van uw deal: emoties versus cash Masterclass Overnames – onderhandeling van uw deal: emoties versus cash Lees meer lees meer General management Strategie = Executie Strategie = Executie Lees meer lees meer Strategie & innovatie Het managen van overhead Het managen van overhead Lees meer lees meer