Vrouwelijk ondernemerschap

Vrouwelijk ondernemerschap

  • Focus op uw eigen sterktes en omring u met de juiste mensen.
  • Werk “aan” uw organisatie, i.p.v. “in” uw organisatie.
  • Gebruik als vrouwelijk ondernemer de drie cruciale hefbomen : Mindset, Mensen en Middelen.

VROUWELIJKE ENTREPRENEURS EN INTRAPRENEURS 

Vrouwelijke ondernemers zijn in de minderheid. Ze starten minder snel een bedrijf, blijven langer zonder medewerkers, vragen en krijgen minder financiering.  Maar ook in een corporate omgeving hebben vrouwelijke intrapreneurs het niet steeds gemakkelijk. Meer dan hun lief is, botsen ze tegen grenzen.  

PASSIE, DOORZETTINGSVERMOGEN, AMBITIE EN TALENT

En toch ontbreekt het u niet aan passie, doorzettingsvermogen, ambitie en zeker niet aan talent om te scalen. Ondernemen is nu eenmaal niet gender gebonden.  Meer zelfs, als vrouwen extern kapitaal ophalen, presteren ze structureel beter dan mannelijke ondernemers.  En bedrijven waarbij vrouwelijke professionals ten minste 15% van het hoger management uitmaken, zijn tot 50% winstgevender dan bedrijven waar minder dan 10% van het hoger management uit vrouwen bestaat.    

WAAR BENT U ECHT NAAR OP ZOEK? 

Net als de meeste vrouwelijke entrepreneurs en intrapreneurs, bent u niet geïnteresseerd in oeverloze discussies over het glazen plafond of het oneerlijke mannelijke business model. Evenmin bent u op zoek naar een alternatieve en halfzachte aanpak, die u nog meer uit balans brengt. U wilt gewoon de dingen gedaan krijgen, bedrijfs- of afdelingsdoelstellingen realiseren, projecten succesvol afwerken, uw medewerkers professioneel en motiverend aansturen, uw afdeling of onderneming doen groeien … En dit alles in overeenstemming met uw authenticiteit en uw eigen kernkwaliteiten. En dit is wat deze Masterclass u leert.  

3M : MINDSET – MENSEN – MIDDELEN

Als u wilt werken ‘aan’ uw organisatie of projecten, in plaats van ‘in’ uw organisatie of projecten, heeft u nood aan deze drie hefbomen: Mindset, Mensen en Middelen.  Durf uzelf te ontslaan van taken die beter door een ander worden gedaan en focus u op uw eigen sterktes, op zaken die de groei van uw bedrijf ten goede komen. Omring u met de juiste mensen: mensen met die vaardigheden en expertises die uzelf (nog) niet hebt en durf te netwerken. En durf te investeren want koken kost nu eenmaal geld.  Groei moet worden gefinancierd en projecten betaald.  

WAAROM DEZE MASTERCLASS? 

Als vrouwelijke ondernemer of professional balanceert u tussen plichtsbesef, betrokkenheid en ambitie. Ambitie naar een persoonlijke carrière, maar evenzeer ambitie naar geluk. En hoewel u meer dan waarschijnlijk werkt in een mannelijke omgeving, met mannelijke definities van succes en gedomineerd door mannelijke prestatiecriteria, mag u zichzelf én uw doelen niet verloochenen in uw zoektocht naar evenwicht en succes. 

DE VROUW VAN 1 MILJOEN: DENK ALS EEN CEO, AGEER ALS EEN CEO

Met deze unieke workshop “De vrouw van 1 miljoen” richt onze topdocente, Véronique Bockstal, zich tot zowel entrepreneurs als intrapreneurs. Onderneemsters die de ambitie hebben om naar een omzet van €1 miljoen en meer te schalen maar tevens zoekende zijn naar de juiste hefbomen om die eerste mijlpaal te bereiken. Maar dit unieke programma is even waardevol voor vrouwelijke professionals die in een corporate omgeving botsen tegen de grenzen van hun ambities. 

Dankzij de inzichten en talrijke praktische tips kunt u zichzelf ontslaan als Jill-of-all-trades en promoveren tot CEO van uw groeibedrijf of succesvolle afdeling.  

Véronique Bockstal - docente IFBD
Ontsla jezelf als Jill-of-all-trades en promoveer tot CEO van je groeibedrijf of je succesvolle afdeling. Want ondernemerschap is niet gender gebonden…

Véronique Bockstal - docente IFBD

Véronique Bockstal sprong pas laat in het ondernemerschap, na een corporate carrière en een parcours als interim manager/consultant van meer dan twintig jaar. Pas op haar vijftigste richtte ze haar eerste – echt – bedrijf op. Tijdens haar start-up journey en na de verkoop van haar bedrijf trok ze op onderzoek naar waarom 93% van alle onderneemsters nooit de kaap van €1 miljoen omzet halen. Van onderzoek kwam actie. Samen met hogeschool UCLL richtte ze in 2019 het Female Founders Acceleratorprogramma op om onderneemsters voorbij die eerste mijlpaal te helpen. Véronique is naast onderneemster ook gastdocente en onderzoeker aan UCLL.

De vrouw van 1 miljoen

“Ik zie in het boek van Véronique mijn ondernemers- en levensmotto ‘Dream, Dare, Do’ vertaald op een zeer pragmatische manier. De droom is concreet (€1 miljoen omzet), de drempels die bij onderneemsters het durven en doen vaak in de weg staan zijn herkenbaar. Met de concrete tips en inkijk in de bedrijfskeuken van heel wat onderneemsters lijkt €1 miljoen omzet plots een pak haalbaarder.”

Conny Vandendriessche, serial entrepreneur en investeerder

Met deze unieke workshop “De vrouw van 1 miljoen” richt onze topdocente, Véronique Bockstal, zich tot zowel entrepreneurs als intrapreneurs.  Onderneemsters die de ambitie hebben om naar een omzet van €1 miljoen en meer te schalen maar tevens zoekende zijn naar de juiste hefbomen om die eerste mijlpaal te bereiken. Maar dit unieke programma is even waardevol voor vrouwelijke professionals die in een corporate omgeving botsen tegen de grenzen van hun ambities.

Dankzij de inzichten en talrijke praktische tips  kunt u zichzelf ontslaan als Jill-of-all-trades en promoveren tot CEO van uw groeibedrijf of succesvolle afdeling. 

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Communicatie, presentatie & impact Help! … Mijn kandidaat liegt Help! … Mijn kandidaat liegt Lees meer lees meer Strategie & innovatie De fluïde organisatie De fluïde organisatie Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Breinproductiviteit en stress Breinproductiviteit en stress Lees meer lees meer Onderhandelen De dirty tricks van het onderhandelen De dirty tricks van het onderhandelen Lees meer lees meer