Tekst werkt

Tekst werkt

  • Leer slimmer, beter en effectievere vacatureteksten schrijven.
  • Ontdek hoe jij je met jouw vacaturetekst onderscheidt van alle andere vacatureteksten.
  • Bereik meer én betere kandidaten met de juiste woorden.

DE MEESTE VACATURETEKSTEN SCOREN EEN ONVOLDOENDE

Er is best veel mis met de gemiddelde vacaturetekst. Zo worden veel vacatureteksten vanuit de organisatie geschreven in plaats van vóór de kandidaat. Ook zitten vacatureteksten vol met clichés en ingewikkeld taalgebruik. En wat te denken van veel te lange lijsten met vereisten of de bergen spelfouten? Herkenbaar? Zijn jouw vacatureteksten ook onder de maat? Dat is goed nieuws omdat het dan alleen maar beter kan.

VERBETER DE EIGEN VACATURETEKST VOOR OPTIMAAL RESULTAAT

Tijdens deze workshop ontdek jij hoe je jouw eigen vacatureteksten kunt verbeteren. Stap voor stap leidt tekstspecialist Nicol Tadema je door de vacaturetekst: van het bepalen van de juiste functietitel tot de afsluitende tekst. 

Er worden talloze praktische tips, tools en handige do’s & dont’s over de vacaturetekst gedeeld. Ook wordt er stilgestaan bij hoe ChatGPT ingezet kan worden als persoonlijke assistent bij de totstandkoming van de vacaturetekst. Allemaal kennis die direct de volgende werkdag in de praktijk kan worden toegepast. 

Aan het eind van de workshop heb je een eigen vacaturetekst zo goed herschreven dat deze de (juiste) doelgroep activeert én bereikt. En is het een tekst die direct bijdraagt aan het werkgeversmerk. 

DIT LEVERT HET JE OP

  • onderscheidend vermogen met de vacaturetekst.
  • beter bereik van de juiste kandidaat uit de (arbeids)markt.
  • invloed uitoefenen op de kwaliteit van de sollicitanten.
  • tijdwinst. Tijdens én na het schrijfproces van de vacaturetekst.
  • optimalere kandidaatbeleving.
  • sterk(er) werkgeversmerk.
  • betere vindbaarheid van de vacature in Google for Jobs, Jobat, Indeed en andere zoekmachines.

GEBRUIK DE KRACHT VAN HET ONBEWUSTE BREIN IN JE TEKSTEN

Van fantastische, genderneutrale en inclusieve functieomschrijvingen, over briljante bedrijfsomschrijvingen,  formidabele functietitels en breinvriendelijke arbeidsvoorwaarden tot die cruciale converterende call to action … Je hoeft echt geen tekstschrijver te zijn om goede vacatureteksten te schrijven. Maar vergeet niet: zonder een effectieve vacaturetekst, kom je echt niet toe aan rekruteren.    

LAAT JE TEKST VOOR JE WERKEN

In dit programma leert tekst-tovenaar Nicol Tadema je hoe je met tekst de instroom van talent, diversiteit, personeelsverloop, omzet, conversie en efficiency structureel beïnvloedt. Je leert dat tekst werkt en vooral hoe je tekst voor je kan laten werken.  

Nicol Tadema - Trainer IFBD
Je vacaturetekst is het meest gebruikte middel in arbeidsmarktcommunicatie. Toch besteden recruiters hier te weinig aandacht aan. Op één dag leer ik je hoe je met tekst de instroom van talent, diversiteit, personeelsverloop, omzet, conversie en efficiency structureel beïnvloedt. Je leert dat tekst werkt en vooral hoe je tekst voor jou kan laten werken.

Nicol Tadema - Trainer IFBD

Nicol Tadema houdt zich al sinds 2004 bezig met het schrijven van overtuigende teksten. Na jaren gewerkt te hebben als marketing manager voor een werving- en selectieorganisatie verscheurde zij in 2011 haar arbeidsovereenkomst. Nicol richtte haar eigen bureau op dat al snel uitgroeide tot het grootste tekstbureau van Nederland met 100% specialisatie in arbeidsmarktteksten. In 2022 verkocht Nicol het bureau om zich als trainer, spreker en auteur volledig te focussen op het beïnvloeden met taal.

Uit ervaring weet Nicol over welke hobbels wordt gestruikeld tijdens het schrijven van vacatureteksten. De lessen die zij de afgelopen 20 jaar in de praktijk heeft opgedaan deelt ze met plezier en op een inspirerende wijze.  Verder deelt Nicol op het podium en tijdens trainingen haar kennis over taal, het toepassen van neuromarketingprincipes en beïnvloeden van het brein. Zet haar voor een groep en Nicol gaat stuiteren van enthousiasme.

Nicol is auteur van 4 boeken waaronder Werven met Woorden en Tekst werkt. In deze boeken staat de vacaturetekst centraal.

Een greep uit Nicols opdrachtgevers: Rijksmuseum, GoodHabitz, Deloitte, Maasstad Ziekenhuis, Linehub, Equans, Frankwatching, De Nederlandse Loterij en uiteraard IFBD.

Tekst werkt

 “Tekst werkt” is het handboek voor tekst binnen recruitment en hr. In dit praktische handboek vertelt Nicol Tadema dat tekst werkt en vooral hóé je tekst voor je kan laten werken.

 

“Dikke aanrader voor iedereen in hr en recruitment. Maar ook voor iedere tekstprofessional die een nieuw vakgebied wil ontdekken.”
Lizanne Wesselink, tekstschrijver

“Dit boek geeft stof tot nadenken, maar zet je vooral ook in de actiemodus. Er kan zoveel beter! Het boek is echt een handleiding om hiermee aan de slag te gaan.”
Marleen Groenewout, hr-medewerker

In dit praktische handboek vertelt Nicol Tadema dat tekst werkt en vooral hóé je tekst voor je kan laten werken. Zo neemt ze je op een inspirerende wijze mee in de verschillende fases van het schrijfproces en beschrijft ze een groot aantal schrijftechnieken. 

Aansluitend licht Nicol de meest voorkomende teksten binnen recruitment en hr uitgebreid toe. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de vacaturetekst, e-mailberichten, social mediaberichten en de teksten voor campagnepagina’s. Nicol deelt een grote hoeveelheid tips en voorbeelden die je kan ombuigen voor eigen gebruik. 

Geweldig enthousiasme en inspirerende docent.

Lore, Recruiter
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Artificiële Intelligentie & Business IT AI-gedreven HR AI-gedreven HR Lees meer lees meer Writers academy Onzichtbaar verhoren: verhoortechnieken voor professionals Onzichtbaar verhoren: verhoortechnieken voor professionals Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini De 6 geheimen van het overtuigen volgens Cialdini Lees meer lees meer Writers academy Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Afspraak is afspraak – discipline op de werkvloer Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]