Fraude op de werkvloer - IFBD
Fraude op de werkvloer

Fraude op de werkvloer

  • Leer alles over fraude detectie, fraude onderzoek en fraude preventie.
  • Wat kunt u zelf onderzoeken, wat is werk voor derden.
  • Wees malafide werknemers een stap voor.

VERMIJD FINANCIELE EN REPUTATIE SCHADE

Elke bedrijf loopt het risico het slachtoffer te worden van fraude. Toch zijn slechts weinig organisaties zich hiervan ten volle bewust. Want hoewel alleen de grote dossiers de pers halen, is ook uw onderneming extreem kwetsbaar voor malafide medewerkers. En de schade die zij kunnen aanrichten kan desastreus zijn voor de financiële gezondheid én de reputatie van uw organisatie. Maar hoe spoort u die fraude op?  Hoe voert u een intern onderzoek? Welke onderzoeksdaden kunt u verrichten? En vooral … hoe kunt u werknemersfraude voorkomen?  

DE DADERS ZIJN MEESTAL UW VERTROUWENSPERSONEN EN SLEUTELMEDEWERKERS 

Veel organisaties hebben de laatste jaren sterk geïnvesteerd in het voorkomen van internetfraude. Dit gaf de indruk dat de dreiging vooral extern de organisatie te vinden was. Door het vertrouwen in de eigen mensen, waren ze ervan overtuigd dat zij interne fraude niet hoefden te vrezen. Hierdoor kunnen de ‘daders’ – vaak vertrouwenspersonen en sleutelmedewerkers – ongemerkt hun ding doen.  

U HEEFT NOOD AAN HARDE BEWIJZEN

Daarom heeft het IFBD i.s.m. Lydian en E&Y dit unieke programma ontwikkeld. Op één dag tijd leert u van échte experten hoe u uw malafide medewerker opspoort, ter orde roept en indien nodig ook vervolgt.  Want als u vermoedt of weet dat er sprake is van fraude of bedrog door een werknemer, dient u zorgvuldig te werk te gaan. U heeft immers harde bewijzen nodig, die stand houden voor een rechtbank of een ontslag verrechtvaardigen.    

DE GRENZEN VAN HET ONDERZOEK

Maar welke onderzoeksdaden kunt u stellen? Hoe verlopen ondervragingen? Welke bewijsstukken zijn bruikbaar in een juridisch geschil? Hoe geeft u vorm aan uw onderzoeksverslag? Hoe ontdekt u fraude knipperlichten? Welke disciplinaire sancties zijn mogelijk? En welke schadevergoeding kunt u verwachten? Kortom, fraude dossiers zijn per definitie complexe én gevoelige dossiers die u best van in het begin discreet en professioneel aanpakt.  

DOEL VAN DIT PROGRAMMA

49 procent van alle bedrijven zegt slachtoffer te zijn van fraude. Maar die andere 51 procent is er gewoon blind voor. Dit soort dingen gebeurt niet bij ons want wij kennen onze medewerkers” blijft het slechtste excuus om mensen en processen niet te screenen. Daarom is deze unieke workshop een absolute must. Op één dag tijd krijgt u inzicht in fraude detectie, fraude onderzoek en fraude preventie.  

Jan Hofkens - Trainer IFBD
Fraude op de werkvloer neemt toe: 49 procent van alle bedrijven zegt dan ook slachtoffer te zijn van fraude door malafide medewerkers. Maar is die andere 51 procent er niet gewoon blind voor? Vroeg of laat krijgt ook uw organisatie hier mee te maken. En toch … diefstal, bedrog of corruptie kunt u opsporen, in de kiem smoren en zelfs vermijden.

Jan Hofkens - Trainer IFBD

Jan Hofkens is advocaat in het Employment, Pensions & Benefits team bij Lydian. Hij legt zich toe op alle aspecten van het arbeidsrecht, met inbegrip van herstructurering van ondernemingen & onderhandelingen met vakbonden, ontslagregelingen, opstellen van HR policies en procedures voor arbeidsrechtbanken. Hij is tevens forensisch auditor bij het Belgisch Instituut van Fraude Auditoren (IFA), en wordt dan ook regelmatig betrokken in onderzoeken naar  werknemersfraude.

Yves Lenders - Trainer IFBD

Yves Lenders - Trainer IFBD

Yves Lenders is advocaat in het team Commercial & Litigation bij Lydian. Hij specialiseert zich met name in complexe geschillen en gerechtelijke procedures, zowel voor de burgerlijke rechtbanken als strafrechtelijk.  Tijdens zijn workshops slaagt hij er steeds in om de technisch juridische complexiteit perfect te vertalen naar uw praktische operaties.

Frederik Verhasselt - Trainer IFBD

Frederik Verhasselt - Trainer IFBD

Frederik Verhasselt is Partner en hoofd van de afdeling Forensic & Integrity Services bij Ernst & Young. Hij heeft een ruime ervaring in het uitvoeren van fraudeonderzoeken en het adviseren van bedrijven en overheden omtrent fraudepreventie en compliance. Frederik is stichtend lid van het bestuursorgaan van de Registered Compliance Professionals en coördinator van de commissie “Fraude” van de European Corporate Security Association. Frederik is tevens Gastdocent aan verschillende universiteiten en opleidingsinstellingen

Peter Leyman - Trainer IFBD

Peter Leyman - Trainer IFBD

Peter Leyman is Executive director binnen de afdeling Forensic & Integrity Services bij Ernst & Young. Peter heeft een ruime ervaring in het uitvoeren van fraudeonderzoeken en het adviseren van bedrijven omtrent fraudepreventie. Hij is tevens gespecialiseerd in het combineren van traditionele onderzoekstechnieken met de technische aspecten van een fraudeonderzoek (elektronische dataverzameling en analyse van gestructureerde en ongestructureerde data). Peter is  tevens lid van de Raad van Bestuur van het Instituut van Forensische Auditoren en de Association of Certified Fraud Examiners.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Duurzame en flexibele ploegenarbeid Duurzame en flexibele ploegenarbeid Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Werven, verlonen en behouden van uw sleutelmedewerkers Werven, verlonen en behouden van uw sleutelmedewerkers Lees meer lees meer Strategie & innovatie Managen met tegenwind Managen met tegenwind Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2023 Het grote blunderboek van het ontslagrecht anno 2023 Lees meer lees meer