Werven, verlonen en behouden van uw sleutelmedewerkers - IFBD
Werven, verlonen en behouden van uw sleutelmedewerkers

Werven, verlonen en behouden van uw sleutelmedewerkers

  • Leer hoe u rekruteert op basis van het nodige talent
  • Stel een uniek carrièreplan op en behoud uw cruciale werknemers.
  • Krijg een duidelijk beeld van de diverse HR-instrumenten die u helpen bij het bijsturen en optimaliseren van uw personeelsbeleid.

 


VRAAG EN AANBOD IN DE HUIDIGE VERHITTE ARBEIDSMARKT

In de arbeidsmarkt geldt de wet van vraag en aanbod. De verhitte arbeidsmarkt zorgt ervoor dat u er niet altijd in slaagt om uw (sleutel-)vacatures in te vullen. Maar wat erger is, even vaak ziet u dat uw creatieve én schaarse medewerkers worden “weggekocht”op een zeer agressieve en arbeidsmarkt verstorende wijze. Headhunting was vroeger alleen voor topmanagers, maar vandaag worden ook competente lijnmanagers, experten en ervaren professionals geheadhunt. Tot slot is de loyauteit van uw werknemers na Corona zeker niet toegenomen. Een reden te meer om stil te staan bij de nieuwe arbeidsuitdaging voor de komende jaren: het vinden maar vooral het behouden van uw sleutelmedewerkers.

HOE VERMIJDT U DESINVESTERINGEN?

Op deze workshop krijgt u op slechts één dag tijd inzicht in de belangrijkste instrumenten die u moeten helpen bij het behouden van uw sleutelmedewerkers. De doelstelling van iedere ondernemer is immers de meest geschikte werknemer te identificeren, te rekruteren, te vormen en bovenal te behouden. Elke stap binnen dit HR-proces is tijdrovend, arbeidsintensief en duur. Bovendien is – los van de persoonlijke én individuele competenties van de werknemer – een toename van het personeelsverloop nefast voor de kwaliteit, continuïteit en geloofwaardigheid van uw onderneming. Zo is het verdwijnen van een projectleider vaak de doodsteek voor het project of het verdwijnen van een lijnmanager een desinvestering van tijd en geld.

WAT IS TALENT EN WANNEER VECHT U ERVOOR?

Wat is nu talent? De basis van talent-management is het identificeren van het aanwezige (of nodige) talent. Daarom start deze sessie met een handleiding essentieel bij het mobiliseren van talenten. Talent management is immers meer dan een firmawagen en competitief salaris. De rol van het management bij het werven – en vooral behouden – van talent is dan ook cruciaal. Jan De Keyser, specialist ter zake, leert u hoe u rekruteert op basis van talent en hoe u een carrière plan opmaakt voor die cruciale werknemers.

WELKE HR-INSTRUMENTEN GEBRUIKT U?

Gedurende de middag krijgt u van Meester Filip Tilleman een duidelijk beeld van de diverse HR-instrumenten die u helpen bij het bijsturen en optimaliseren van uw personeelsbeleid. Niet alleen krijgt u een overzicht van juridische, arbeidsrechtelijke en contractuele valkuilen en opportuniteiten, maar bovendien is deze sessie doorspekt met praktische voorbeelden en concrete gevalsstudies. De uitgebreide ervaring van onze docent Meester Filip Tilleman staat dan ook garant voor een programma boordevol tips, do’s en don’ts.

WAAROM U DIT PROGRAMMA NIET MAG MISSEN …

Dit opleidingsprogramma is een must voor iedere (HR-)manager die werkt aan de continuïteit van zijn/haar onderneming. De investering in tijd en geld van dit programma weegt dan ook geenszins op tegenover de desinvestering van geld en tijd, nodig bij het vervangen van uw sleutelmedewerkers. Op één dag tijd krijgt u een overzicht van de diverse uitdagingen waarmee u zich geconfronteerd ziet bij het behouden van uw hoog gekwalificeerde én moeilijk te vervangen werknemers.

Jan De Keyser - Trainer IFBD
Tijdens dit programma leert u hoe u rekruteert op basis van talent en hoe u een carrièreplan opmaakt voor die cruciale werknemers.

Jan De Keyser - Trainer IFBD

Jan De Keyser is al vele jaren een gewaardeerd lesgever voor IFBD. Als organisatie- adviseur houdt hij ervan om complexe organisatieproblematieken te ontrafelen en te herleiden tot hun essentie. Pragmatiek en diepgang gaan hierbij hand in hand.

Jan ondersteunt teams en organisaties in verandering. Denk hierbij aan projecten rond visie en strategie-ontwikkeling, organisatiedesign, herdenken van HR-processen, … Jan vertrekt steeds vanuit datgene “wat er is”, niet vanuit datgene “wat zou moeten zijn”. Wanneer veranderprocessen aansluiten bij het bestaande DNA van de organisatie, zijn ze duurzaam en authentiek, en is hun slaagkans reëel.

Als organisatiepsycholoog houdt Jan van methodisch goed doordachte kaders. Hij laat zich inspireren door organisatiemodellen zoals bv. sociocracy, teal, fluïde organisatie, … Door inzichten en modellen met elkaar te verbinden creëert Jan die unieke aanpak die voor een organisatievraagstuk het meest geschikt is.

Mr. Filip Tilleman - Trainer IFBD

Mr. Filip Tilleman - Trainer IFBD

Meester Filip Tilleman is vandaag een autoriteit binnen het Arbeidsrecht. Gedurende de laatste jaren heeft hij een unieke ervaring opgebouwd als advocaat én adviseur binnen het Arbeidsrecht. Zijn praktijk – Tilleman & Van Hoogenbemt – is voornamelijk gespecialiseerd in het begeleiden van complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als docent combineert hij een uitgebreide parate kennis en een unieke ervaring met een uitermate pragmatische en no-nonsense kijk op het Arbeidsrecht.  

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Budgetteren van personeelskosten Budgetteren van personeelskosten Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Masterclass Overnames Masterclass Overnames Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Masterclass HR Business Partner Masterclass HR Business Partner Lees meer lees meer Strategie & innovatie Duurzame en flexibele ploegenarbeid Duurzame en flexibele ploegenarbeid Lees meer lees meer