Van perfectionist naar optimalist - IFBD
Van perfectionist naar optimalist

Van perfectionist naar optimalist

  • U leert wat optimalisme is.
  • Wanneer is goed, goed genoeg.
  • U realiseert tijdswinst en gemoedsrust door optimalisme.

BEN JE EEN VOLBLOED PERFECTIONIST?

> Ben jij ook pas tevreden als iets helemaal perfect is?
> Houd je wel heel graag alle touwtjes zelf in handen?
> Laten mensen graag dingen aan jou over, omdat ze weten dat het bij jou in goede handen is?
> En mag een dag van jou wel 48 uur hebben?

Met 4 keer ‘ja’ is de kans groot dat jij een pur sang perfectionist bent! En helaas is perfectionisme dé belangrijkste oorzaak van het ontwikkelen van stressklachten, die je belemmeren alles uit het leven (en uit je job) te halen.

PRESTEER BETER ALS OPTIMALIST

Net zoals de perfectionist wil de optimalist ook goed presteren. Alleen begrijp je als optimalist dat echte perfectie zo goed als onmogelijk is, dat de weg ernaartoe net zo belangrijk is als het doel en dat fouten maken nu eenmaal hoort bij elk leerproces.

TERUG PLEZIER ALS OPTIMALIST

Om je mogelijkheden ten volle te benutten, is het essentieel om je perfectionisme los te laten. Als je als optimalist in het leven staat, verhoog je je persoonlijke output en krijg je als bonus veel meer plezier in je werk!

CREATIEVER ALS OPTIMALIST

Als optimalist benut je jouw mogelijkheden ten volle en werk je effectiever. Je bent creatiever en gaat beter met verandering om. Daarnaast heb je een optimale tijdsbesteding doordat je je werk beter afstemt op de verwachtingen. Je vindt een optimale balans tussen de verschillende taken en rollen die je op je werk vervult. Tot slot heeft het optimalisme een positieve invloed op je zelfvertrouwen en je échte output.

VAN PERFECT NAAR GOED GENOEG …

Daarom is het vandaag meer dan tijd om je professionele leven anders in te richten! Na deze training weet je hoe optimalisme de invulling van je job kan veranderen. Je krijgt inzicht in de onderliggende redenen van je perfectionisme. Je leert wat je wilt behouden, wat je wilt loslaten en wat je moet toevoegen om optimaler in je opdracht als professional te staan. Vanaf nu niet meer perfect, maar goed genoeg.

Ilse van Os - Trainer IFBD
Leer wat u wilt behouden, loslaten of toevoegen om optimaler in uw opdracht als professional te staan.

Ilse van Os - Trainer IFBD

Drs. Ilse van Os is een gedragsdeskundige en proceskundige die vaak wordt ingezet als facilitator bij veranderingen, als begeleider om menselijke processen te optimaliseren en als coach om mensen te inspireren tot optimale persoonlijke ontwikkeling. Meer dan 20 jaar ervaring als project manager, adviseur, recruiter, directielid én trainer maken hebben haar geleerd wat werkt en niet werkt. 

Ilse gelooft 100% dat iedereen kansen zelf kan creëren, zodat die extra energie realiteit wordt. Zij heeft plezier in het waarderen van wat werkt en professionals te helpen bij het (ver-)leggen van hun focus. Haar doel is om sociale processen op het snijvlak van organisatiedoelen, werkomgeving en alle betrokkenen te faciliteren. Met aandacht voor de sociale processen en de ontwikkeling van talenten. 

De training “Van perfectionist tot optimalist” is een voorbeeld van een training waarin talenten worden onderzocht en waarderend de kwaliteiten van eenieder worden versterkt.  Deze werd intussen door meer dan 600 perfectionisten gevolgd.  

Interessante opleiding, zowel op professioneel vlak als op privé vlak.

Kristof, Zaakvoerder

Heel leerrijke en boeiende dag, met enthousiasme en openheid gebracht. Tijd voor actie!

Griet, Chief Operating Officer

Heel tevreden, nu is het aan ons!

Koen, HR Business Partner

Heel aangename, frisse opleiding met veel praktische tips!

Natascha, Project Manager

Doe zo verder! Het was een aangename dag.

Evelien, Operator Strip Production

Zeer intensieve maar bruikbare cursus! Het zet jezelf aan het nadenken, wat de aanleiding is tot verandering.

Lieselotte, Technical quality engineer

Zeer goede opleiding die je helpt de ogen te openen.

Barbara, Financiële medewerker

Praktische en toepasbare tips. Empatische/ interactieve docente.

Greet, Product support manager

Veel inzichten gekregen. Positieve, opgewekte docent.

Hannah, HR business partner
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Anderen bekeken ook
Persoonlijke efficiëntie De kalme professional De kalme professional Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie POWER BI “essentials” voor de business professional POWER BI “essentials” voor de business professional Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Master your TODO list: extra tijd door persoonlijke effectiviteit Master your TODO list: extra tijd door persoonlijke effectiviteit Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Hyperfocus en Flow (dagtraining + online opvolging) Hyperfocus en Flow (dagtraining + online opvolging) Lees meer lees meer