Verbindende communicatie voor professionals & leidinggevenden - IFBD
Verbindende communicatie voor professionals & leidinggevenden

Verbindende communicatie voor professionals & leidinggevenden

  • U leert hoe u met respect communiceert met jezelf en de ander.
  • U leert hoe te verbinden met je gesprekspartner, zonder je grenzen te verleggen.
  • U leert oprecht en eerlijk je standpunt te uiten ook al is dit een ‘neen’.

VAN CONFLICT NAAR WIN-WIN DOOR RESPECTVOLLE COMMUNICATIE

Hoe kan je communiceren met respect zonder je eigen belang te vergeten? Hoe kom je van conflict tot oplossing en van compromis tot win-win? Hoe kan je empathisch communiceren met oog voor je eigen behoeften én die van je team of organisatie? Hoe ga je om met boosheid, frustratie en teleurstelling? Verbindende of Geweldloze communicatie is hét antwoord op deze vragen. Deze manier van communiceren, ontwikkeld door Marshall Rosenberg, stelt empathie centraal. Dit stelt je als professional of leidinggevende in staat om, met respect voor jezelf én de ander, confronterende en moeilijke gesprekken probleemloos aan te gaan. Je leert te zeggen wat je wilt zeggen en te horen waar het bij de ander nu écht om gaat. Zo verloopt de communicatie ontwapenend, doeltreffend en verbindend.

MAAR ZO EENVOUDIG IS HET NIET ALTIJD…

Je moet je medewerker aanspreken op niet gepast gedrag of verkeerde attitudes. Je wilt dingen gedaan krijgen bij je management. Je moet intermediëren in een zakelijk of persoonlijk conflict. We komen allemaal in situaties als deze terecht en maar al te vaak vallen we dan terug op dezelfde oude gedragspatronen: we willen gelijk krijgen, weigeren werkelijk te luisteren, reageren bot uit angst en frustratie … Maar er is een andere weg.

VAN FIGHT & FLIGHT NAAR STAY & PLAY

Deze workshop leert je, mits het toepassen van principes van Geweldloze of Verbindende Communicatie, een uiterst effectieve manier om conflicten op te lossen, met woede om te gaan en naar verzoening te streven. Je leert luisteren naar de ander en horen wat die ander nu écht wil zeggen. Maar vooral leer je zo te reageren dat je gesprekspartner zich niet aangevallen voelt of in verdediging geduwd wordt. Kortom, je leert communiceren op een verbindende manier.

PLAN VAN AANPAK

Tijdens dit programma ga je aan de slag met allerlei oefeningen en werk je met je eigen werksituaties. Door deze actieve participatie (discussies, oefeningen, reflectie, eigen inzichten benoemen, rollenspelen, …) begin je – reeds tijdens de training – met het loslaten van oude gewoontes en maak je ruimte voor nieuwe gedragspatronen.

Miebet van Santen - Trainer IFBD
Verbindende communicatie kan ik het beste samenvatten als: van fight en flight naar stay en play.

Miebet van Santen - Trainer IFBD

Miebet van Santen heeft meer dan 20 jaar bedrijfservaring in veranderingsmanagement en werkte onder meer voor Procter & Gamble, Belgacom, Janssen Pharmaceutica en de Federale Overheid (POD Maatschappelijke Integratie). Sinds 2001 werkt zij binnen Change Consult met Verbindende Communicatie en Participatieve Dynamiek als toepassing in het bedrijfsleven, bij conflictbemiddeling en persoonlijke ontwikkeling. Zij volgde opleidingen in Europa en in de Verenigde Staten o.a. bij Marshall Rosenberg zelf, de inmiddels overleden grondlegger van Geweldloze Communicatie.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden Managing people – veerkrachtig leiderschap in onzekere tijden Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Telefonisch debiteurenbeheer in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Leiding geven op afstand – VIRTUAL CLASSROOM Leiding geven op afstand – VIRTUAL CLASSROOM Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Leiding geven aan arbeiders Leiding geven aan arbeiders Lees meer lees meer