Visual storytelling in business - IFBD
Visual storytelling in business

Visual storytelling in business

  • U verpakt uw boodschap tot een meeslepend en aanstekelijk verhaal.
  • U visualiseert uw boodschap en krijgt nieuwe inzichten.
  • U bent in staat complexe onderwerpen simpel uit te leggen.

JA KRIJGEN

Je wilt je plan voorstellen, resultaten delen, aanzetten tot actie, een idee pitchen … Je opent je computer en begint snel aan een presentatie … want PowerPoint is je beste vriend. Maar is dat wel zo? Is PowerPoint de enige manier om je verhaal te verpakken? En vooral … is Powerpoint de beste manier om je boodschap verkocht te krijgen en een ‘ja’ van je toehoorders te krijgen?

MAAK HET NIET MOEILIJK

Het is niet evident om aandacht te trekken en – laat staan – te houden. Hoe belangrijk jouw boodschap ook is, je management, klanten of collega’s zitten niet te wachten op alweer een slideshow vol bulletpoints. Zij hebben geen zin om de code van jouw presentatie te breken of zelf op zoek te gaan naar de essentie of het waarom van je verhaal.

MAAK HET NET GEMAKKELIJK

In deze workshop leren wij van je boodschap een meeslepend verhaal te maken. Bovendien kijken we naar de beste vormen om dit aan jouw publiek te brengen. Als je verhaal helder is, kies je misschien voor PowerPoint of misschien voor één van de andere visuele vormen, die we samen gaan verkennen. We leven vandaag in een beeldcultuur. En beelden zorgen voor aandacht, structuur en interactie. Met jouw goedgekozen beelden kan je publiek je boodschap gemakkelijk bevatten, onthouden en navertellen

Martine Vanremoortele - Trainer IFBD
Als manager moet u met beelden spelen, uw verhaal helder & krachtig vormgeven en zich wapenen voor presentaties en meetings. Visual storytelling zorgt voor aandacht, structuur en interactie.

Martine Vanremoortele - Trainer IFBD

Martine Vanremoortele – altijd met stift in de handen. Ze ondersteunt u in uw zoektocht naar een eigen visuele aanpak en toepassingsgebieden en gaat op zoek naar de beelden in uw verhaal. Eind 2009 gaf Martine een wen-ding aan haar loopbaan in communicatie en marketing en startte met Visual Harvesting, een kantoor gespecialiseerd in visueel communiceren. Ze helpt mensen hun verhaal te vertellen met beelden. Ze werkt voor de CEO die de waarden van zijn organisatie wil scherpstellen, voor teams in innovatietrajecten die hun ideeën willen pitchen, voor reclamebureaus op zoek naar een originele aanpak om hun concepten voor te stellen, voor de kwaliteitsverantwoordelijke die het hele kwaliteitssysteem op een toegankelijke manier wil uitleggen aan de multiculturele werkvloer, voor managers die een verandering verkocht moeten krijgen … Ondertussen namen meer dan 400 mensen deel aan haar workshops, waar ze haar passie voor visueel denken deelt.

 

 

Peter Perceval - Trainer IFBD
Hoe maak je van data een coherent, meeslepend en overtuigend verhaal.

Peter Perceval - Trainer IFBD

Peter Perceval – inspirerend verteller en schrijver. Hij combineert theater met management, verhalen met cijfers, inspiratie met business, scenario’s met presentaties … en gaat op zoek naar het verhaal in uw verhaal. Peter weet hoe je mensen inspireert, laat luisteren en vooral overtuigt en kan dit op een hele vlotte manier overbrengen. En hij brengt het ook zelf in praktijk door te spreken voor grote groepen, met name op TEDx-conferenties in binnen-en buitenland. Peter werkte 15 jaar voor radio en televisie als redacteur en scriptschrijver. Daarnaast bewerkte en vertaalde hij voor theater toneelstukken van Aristophanes, Molière, Marivaux, Racine, Shakespeare, Mamet, Tennessee Williams en Arthur Schnitzler. Sinds 1997 heeft hij zijn eigen productiehuis voor comedyshows: 3Pees. Daarvoor schreef, regisseerde en produceerde hij al meer dan 50 theatervoorstellingen.

Niet gedacht dat deze opleiding zo van toepassing kon zijn!

Kim, Product Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Maintenance & manufacturing management Vergroot uw impact als preventieadviseur Vergroot uw impact als preventieadviseur Lees meer lees meer Maintenance & manufacturing management Communicatie op de productievloer Communicatie op de productievloer Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Prezi als presentatietool bij storytelling Prezi als presentatietool bij storytelling Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Killer presentation skills Killer presentation skills Lees meer lees meer