HR met ballen

HR met ballen

  • Leer wat je moet zeggen om je management team te doen luisteren. 
  • Leer hoe je zelfs de vrekkigste directeur ervan overtuigt te investeren in HR.
  • Leer waarom je minder lief mag zijn en zo een echte HR-strijder wordt. 

HOE WORD JE EEN STOERE HR-STRIJDER

We moeten eerlijk zijn: als HR-professional word je vaak straal genegeerd door je management. Je kan de rapporten schrijven die je wil, agendapunten aandragen, voorstellen doen allerhande … Maar omzet en winst winnen het altijd van investeren in medewerkers. Te vaak ben je (of voel je je) als de kleine die staat te jengelen tot hij of zij uiteindelijk mee mag doen met de grote zus of broer.  Alleen is er niemand die het ziet. Maar hoe word je nu die stoere HR-strijder? 

HOE MAAK JE VAN HR TERUG HET MOOISTE VAK TER WERELD

Met alleen hard werken zet je HR niet op de kaart.  Want je loopt nu al het vuur uit de sloffen: je luncht – vaak alleen – achter je bureau, je hebt nauwelijks nog tijd voor een goed gesprek met medewerkers en vraagt je steeds vaker af waarom je ooit in HR bent gaan werken. Maar hoe maak je van HR terug het mooiste vak ter wereld? 

HOE ZET JE HR BOVENAAN DE AGENDA IN DE DIRECTIEKAMER 

Wat zou er gebeuren als HR wel met een gele fluostift bovenaan de directie-agenda komt te staan? Als jij met supersimpele gesprekstechnieken adviezen geeft waar de ogen van je management spontaan van beginnen te glinsteren? Als je het wel voor elkaar krijgt dat je tijd en geld mag investeren om echt belangrijke HR-zaken te regelen? Wat zou er dan veranderen in de organisatie? Met de medewerkers? Met de resultaten? Met die omzet en die winst?

EN WAAROM JE NOOIT MEER ZO LIEF MAG ZIJN

Maar hoe word je nu een HR-strijder? Hoe reken je een sluitende business case voor? Hoe leg je die overtuigend neer op de directietafel? En waarom mag je niet meer zo lief zijn als HR professional? Kortom, hoe kweek je als HR nu echt ballen aan je lijf? 

HOE WORD JE NU EEN HR MANAGER MET BALLEN

In deze training leert HR-expert Bob Zeegers je – aan de hand van zijn bestseller ‘HR met Ballen’ – de negen succesformules waarmee je je management of directie team overtuigt om te investeren in menselijk kapitaal.  Je leert deze ook per direct toe te passen op jouw HR plan.  

In dit programma leer je o.m.:

  • hoe je je management bloednieuwsgierig maakt door maar een paar zinnen aan te passen in jouw HR-plan.
  • welke zeven simpele overtuigingstechnieken van oplichters je kan gebruiken om managers te enthousiasmeren en dit zonder dat je de gevangenis in hoeft.
  • de drie redenen waarom je genegeerd wordt in vergaderingen.
  • hoe management, OR en medewerkers aan je lippen hangen dankzij een paar geheime gesprekstechnieken van een hoogbejaarde kleuterjuf.
  • hoe je zelfs de vrekkigste directeur ervan overtuigt flink te investeren in HR.
Bob Zeegers - Trainer IFBD
Na deze training weet je alles om HR met ballen toe te passen in jouw organisatie. Je weet ook wat je allemaal kunt doen om je directie of management te overtuigen in HR-thema’s die ze normaal over het hoofd zien. Dat komt omdat je nu de taal spreekt die ze graag willen horen en die vooral ook begrijpen!

Bob Zeegers - Trainer IFBD

Bob Zeegers is oprichter van HR Navigator, de grootste HR vergelijkingssite van Nederland, en adviseerde de afgelopen decennia duizenden organisaties. Hij schrijft voor BG magazine, De Zaak, Arbo, HRxpert, Managers Online en HR community. Zijn onnavolgbare columns worden gelezen door 6.000 enthousiaste volgers.

Bob gelooft niet in de heilige huisjes van HR. Liever schopt hij alle overbodige en vaak truttige conventies naar het HR-namaals. Hij maakt het complexe vak zo simpel als een kleuterpuzzel en geeft HR professionals weer ballen, zodat niemand – en zeker niet de directie – het zich kan permitteren HR niet serieus te nemen.

HR met BALLEN

In het boek ‘HR met BALLEN’ krijg je de negen succesformules waarmee je elk management team overtuigt om te investeren in menselijk kapitaal. Binnen 2 weken stond het al op #1 in de Managementboek Top 100 en bleef daar maar liefst 28 dagen staan. Het is het best verkochte HR-boek van 2022.  

Zeer aangename training: vlot tempo, zeer praktisch en bruikbaar.

Raf, HR verantwoordelijke
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Managen met tegenwind Managen met tegenwind Lees meer lees meer Writers academy Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Leiding geven aan mensen die geen zin hebben Lees meer lees meer Writers academy Motiveren zonder controleren Motiveren zonder controleren Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van moeilijke gesprekken Voeren van moeilijke gesprekken Lees meer lees meer