Storytelling – de kracht van verhalen

Storytelling – de kracht van verhalen

  • U leert de kracht van verhalen en wekt doelen, ideeën en plannen tot leven.
  • U leert hoe u corporate storytelling inzet als motor voor verandering.
  • U leert uw eigen verhaal authentiek vorm te geven.

VERTELLEN EN VERANDEREN: DE PERFECTE SYMBIOSE

De wereld vraagt voortdurend om mensen die verandering en vernieuwing in gang zetten. En als professional, manager of ondernemer wilt u daar graag uw steentje toe bijdragen. Maar voor u het weet zijn uw goede bedoelingen verpakt in gortdroge abstracte plannen en saaie presentaties. En wordt weerstand enkel gepareerd met nog meer feiten, cijfers en uitleg, waardoor steeds meer mensen afhaken. 

VERTEL JE EIGEN VERANDERVERHAAL

Dat kan anders. Door het roer drastisch om te gooien en uw eigen verhaal over verandering te gaan vertellen. Deze workshop leert u de fijne kneepjes van storytelling, waarmee u echte verhalen van vlees en bloed vertelt die bol staan van verandering en uw toehoorders in beweging zetten. Boeiende verhalen waarmee u ‘het waarom’ volop tot leven wekt. Inspirerende verhalen die vernieuwing stimuleren en veranderprocessen versnellen. Eigen verhalen waarmee u uw publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen weet te raken.

CORPORATE STORYTELLING: DE KRACHT VAN VERHALEN BIJ VERANDERING

Verhalen en organisaties … Verhalen liggen aan de basis en vormen de kern van elke menselijke ervaring.  Ook binnen organisaties worden verhalen inmiddels geaccepteerd als een krachtig communicatie instrument. Visie, missie en ambitie komen tot leven met behulp van een goed verhaal.  Zo inspireert u mensen in plaats van ze te instrueren; verleidt u ze in plaats van te bevelen. Leiders die verhalen vertellen zijn authentieker omdat ze dingen vertellen die bij hen horen. Organisaties met een eigen verhaal – die hun verhaal ook daadwerkelijk leven – zijn sterke organisaties. Omdat ze weten waar ze in geloven en wat ze beloven. Omdat ze doen wat ze zeggen, en zeggen wat ze doen. 

Verhalen bij verandering … Echte verandering begint altijd met een verhaal. Niet alleen voor mensen maar ook voor organisaties. Een inspirerend verhaal dat context biedt en werkt als een kompas, waarmee u de verandering kunt duiden en het veranderproces succesvol kunt versnellen. Een boeiend verhaal waarmee u ‘het waarom’ op een prikkelende manier tot leven weet te wekken. Een inspiratiebron voor persoonlijke verhalen voor leiders en managers, waarmee ze hun afdelingen of teams met succes meenemen doorheen het verhaal.  

MAAK UW EIGEN VERANDERVERHAAL … 

Deze workshop leert u op een uitermate praktische en ervaringsgerichte manier hoe u uw veranderverhaal brengt.  Hoe u met behulp van een eigen draai, metaforiek en framing uw persoonlijke veranderverhaal vorm geeft, structureert en ook vertelt.

Theo Hendriks - Trainer IFBD
Elke organisatie heeft een verhaal. Een verhaal over verleden, heden en toekomst. Wie ben je, waar sta je voor en waar ga je voor. Dat verhaal typeert de cultuur, het stuurt streven en ambitie, het versnelt verandering en innovatie. Vanuit dat verhaal wek je doelen, ideeën en plannen op een krachtige manier tot leven. Wat is jouw verhaal? Wat is het verhaal van jouw organisatie? En hoe vertel je dat zo dat managers, medewerkers en klanten dat verhaal gaan doorvertellen?

Theo Hendriks - Trainer IFBD

Theo Hendriks, corporate storyteller, auteur en spreker schreef in afgelopen jaren vele corporate stories en hielp ondernemers, bestuurders, leiders en starters bij het (her)vinden van hun eigen verhaal. In 2010 won hij hiermee de European Excellence Award, in de categorie Change Communication.

In zijn masterclasses, keynotes, inspiratiesessies, workshops en trainingen laat Theo deelnemers kennismaken met de kracht van storytelling: tot de verbeelding sprekende verhalen die boeien en inspireren. Verhalen waarmee ze visie, ideeën en plannen volop tot leven wekken. Verhalen die de bedrijfstrots vergroten, verandering versnellen en vernieuwing stimuleren. Eigen verhalen waarmee ze hun publiek niet alleen in het hoofd, maar ook in hart en handen weten te raken.

Theo publiceerde – naast diverse andere spraakmakende verhalen – drie baanbrekende boeken over Corporate Storytelling : No story, No Glory (herwerkte uitgave in 2020),  The Wow starts now (2018) en Change the Script (2014).  Hij wordt gezien als de facilitator en versneller van verandering door gebruik van verhalen. 

Inclusief voor elke deelnemer!

Als professional zit u vol verhalen, maar eigenlijk vertelt u ze maar zelden. Zeker niet op het werk, daar houdt u zich liever aan de feiten. Met als gevolg: gortdroge presentaties en onverteerbare speeches. Saaie ‘verhalen’ waarin goede bedoelingen te vaak verzanden in veel te veel uitleg en zinnen vol abstract jargon en nietszeggende cijfers.

Deze workshop daagt u uit om weer uw eigen verhaal te gaan vertellen. Met speels gemak maakt u kennis met de fijne kneepjes van storytelling: verhalen van vlees en bloed die boeien en inspireren. Verhalen waarmee u visie, missie, strategieën, plannen, businesscases en projecten volop tot leven weet te wekken.

Verhalen die de bedrijfstrots vergroten, die veranderprocessen versnellen, verhalen die vernieuwing stimuleren of die verkoopresultaten verbeteren.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Strategie = Executie Strategie = Executie Lees meer lees meer Strategie & innovatie KPI’s die wel werken … KPI’s die wel werken … Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Killer presentation skills Killer presentation skills Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact The customer journey The customer journey Lees meer lees meer