NIEUW

De fluïde organisatie

De fluïde organisatie

Hoe laat je beslissingsprocessen minder gecentraliseerd en minder top-down verlopen zonder verlies aan impact en efficiëntie? Het is één van de vragen die Arne de Vet en Filip Lowette leidden bij het schrijven van De fluïde organisatie. Tijdens dit programma leer je - met praktische voorbeelden en concrete oefeningen - hoe je jouw organisatie meer fluïde en minder rigide maakt. Een fluïde organisatie heeft actiecirkels op meerdere niveaus waarin mensen individueel tijdig de echte issues en zorgen benoemen, hierover sneller besluiten nemen en zélf in actie komen.

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

AANSTUREN VERSUS ZELFSTURING: DE FLUIDE ORGANISATIE

Hoe kan je de beste aspecten van zelfsturing inbouwen in je organisatie? Waar moet je hiërarchie niet voor gebruiken en waarvoor juist wel? Wanneer pak je als manager dingen vast en wanneer laat je ze net los? Of hoe vind je de ideale mix van hiërarchie en zelfsturing … De Fluïde Organisatie is het derde organisatiemodel dat de krachten bundelt van twee bestaande organisatiemodellen: het klassieke hiërarchische model en het model van zelfsturing.

Waar zelfsturing zorgt voor enthousiasme en motivatie, blijft hiërarchie essentieel voor stabiliteit en het ontmijnen van discussies en conflicten.  

DURF BASISPROCESSEN TE HERDENKEN IN JE TEAM OF ORGANISATIE

Het combineren van loslaten en vasthouden - zelfsturing en hiërarchie - dwingt je echter om de basisprocessen van je organisatie te hertekenen. Vergaderen, beslissen, rollen definiëren, rollen verdelen, evalueren, communiceren, strategische plannen vormgeven, … dit alles pak je vanaf nu anders aan. 

HAAL ALLEEN HET BESTE UIT JE TEAM

Want het is jouw uitdaging om je organisatie of afdeling te sturen in een steeds snellere en complexere omgeving en daarbij het beste van je mensen naar boven te laten komen. In deze 1-daagse workshop maak je kennis met een frisse nieuwe blik op organiseren, veranderen, persoonlijk groeien en alle weerstand die hiermee gepaard zal gaan.  

WAT LEER JE IN DEZE OPLEIDING?

  • Je leert de krachten en kwaliteiten te verenigen van zowel de klassieke hiërarchie als de zelfsturing.
  • Je leert beslissingen te nemen op basis van de ‘no objection decision making’.
  • Je leert een driestappenmeeting te houden: een vergadervorm waar je energie van krijgt en die veel sneller tot actie aanzet.
  • Je leert een fluïde strategie vorm te geven waarbij je samen de lijnen uitzet voor de komende jaren.
  • Je leert de bestaande organisatiestructuur om te bouwen tot een fluïde structuur met een fluïde set van teams en meerdere rollen per persoon.
  • Je leert te evalueren op een totaal andere manier: aan de hand van Resultaat- en GroeiActies (RGA’s).

Kostprijs

€ 795 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier