Assertief op de werkvloer - IFBD
Assertief op de werkvloer

Assertief op de werkvloer

  • U leert met respect voor de ander, op te komen voor uzelf, uw mening, uw visie, uw project …
  • U leert ‘neen’ te zeggen ook als een ‘ja’ verwacht wordt.
  • U leert problemen en conflicten niet langer uit de weg te gaan, maar net te confronteren.

DURFT U OPKOMEN VOOR UZELF, UW MENING, UW VISIE, …?

U durft die extra verantwoordelijkheid niet te weigeren, hoewel u nu al verdrinkt in uw werk. Uw manager begrijpt u niet. Uw collega loopt met uw idee naar de baas. In een project meeting wordt uw mening nooit gevraagd. U slaagt er niet in uw ideeën te verdedigen. U lost weer het probleem van uw collega of medewerker op, hoewel dit niet uw taak is. U geeft de klant gelijk, hoewel u pertinent weet dat u gelijk hebt. U hebt toch meegetekend, hoewel u niet akkoord was …

EN DURFT U NEEN ZEGGEN?

“Neen” zeggen, is misschien ook voor u niet evident. Misschien zwijgt u uit vrees voor conflicten of onder druk van collega’s of management. Hierdoor bepalen anderen steeds vaker uw persoonlijke agenda, ten koste van uzelf en uw zelfvertrouwen.
In deze workshop leert u op een goede manier voor uzelf op te komen, zonder hierbij weerstand bij de ander op te roepen. U gaat aan de slag met effectieve communicatie, het ontvangen en geven van feedback, het op verschillende manieren “neen” leren zeggen en het aangaan van confrontaties. U leert voor uzelf opkomen ten goede van de organisatie.

IS ASSERTIEF GEDRAG EEN NOODZAAK?

Als professional moet u met respect samenwerken met uw collega’s, management, medewerkers, klanten en leveranciers. Maar misschien hebt u problemen om op te komen voor uzelf? U cijfert zichzelf weg, ook als u dit niet wilt, waardoor u zichzelf beperkt in uw persoonlijke ontwikkeling. Zowel voor u, uw organisatie, als voor uw medewerkers is dit nefast.

MAAR WAT IS ASSERTIEF GEDRAG?

Assertiviteit is opkomen voor uw persoonlijke belangen en uitdrukking geven aan uw gevoelens, gedachten en wensen op een gepaste manier. Doen en zeggen wat u denkt, voelt en wilt op basis van respect. Respect voor uw eigen belangen, maar evenzeer respect voor de belangen van de ander en van de ganse organisatie. En toch vinden weinig mensen dit juiste evenwicht en verzanden zij in subassertief of net in agressief of manipulatief gedrag.

GEDRAG BEÏNVLOEDT GEDRAG

Als assertieve professional kent u zichzelf, maar evenzeer het effect van uw gedrag op anderen. U slaagt erin situaties goed in te schatten en uw gedrag af te stemmen op de omstandigheden en de belangen van alle betrokkenen. Zo wordt uw mening ernstig genomen en verhoogt u uw persoonlijke impact.

ASSERTIVITEIT … ZOVEEL MEER DAN ALLEEN MAAR “NEEN” DURVEN ZEGGEN

Gedurende deze training leert u uw grenzen afbakenen, voor uw belangen opkomen en te staan voor wat u echt belangrijk vindt. U krijgt handvatten aangereikt om overtuigend over te komen en te overtuigen. U leert neen te zeggen, maar evenzeer overtuigend ja. U leert bepalen wat u wilt en werkt aan verbetering van uw vaardigheden om uw visie effectief over te brengen.

U leert omgaan met kritiek, maar ook kritiek te geven. U leert hoe u uw gedrag af kunt stemmen op de persoon en de omstandigheden. U leert hoe zich te gedragen bij conflicten, bij agressie, bij moeilijke gesprekken … Kortom, u leert hoe u assertief maar bovenal constructief communiceert op de werkvloer.

Stijn Van Peteghem – Trainer IFBD
Assertief zijn is meer dan het hebben van zelfvertrouwen … Het is opkomen voor jezelf maar steeds met respect voor de ander. Evident zeg je … Ja, maar niet steeds makkelijk in een business omgeving waarbij een ‘neen’ niet altijd geaccepteerd wordt.

Stijn Van Peteghem – Trainer IFBD

Stijn van Peteghem is een volbloedtrainer. Zijn expertise omvat onder meer communicatie- en gespreksvaardigheden, leiderschapsontwikkeling, mentorschap, change management, zelfsturende teams, continu verbeteren, learning and development, rekrutering & selectie … Stijn trainde reeds vele duizenden professionals, waarbij hij zich – pragmatisch maar doordacht – steeds richt op de échte uitdaging van de organisatie, team of medewerker. Stijn startte zijn carrière bij Volvo Cars Gent als Learning coach na zijn studies als Arbeids- & Organisatiepsycholoog. Na een korte tussenstop als Personeelsverantwoordelijke bij de Vlaamse Gemeenschap, werd Stijn HR Advisor en later HR Business Partner bij THV – Group Thermote & Vanhalst. Na een tweetal jaar als Management Consultant actief te zijn geweest bij Stanwick Management Consultants, startte hij in 2009 zijn eigen training- en coachingbureau Talentco op.

Zeer bruikbare en to-the-point opleiding, geweldig gebracht door Franky! Hij probeert voor iedereen real-life problemen te verduidelijken.

Zjef, Purchaser

Heel "wijze" leraar, die zijn ervaring makkelijk deelt, heerlijk. Franky stelt de goede vragen voor een persoonlijke groei.

Cédric, Expert

Goeie tools en goeie aanzet om zelf in de praktijk om te zetten.

Griet, Consulent

Super goede training. De dag is omgevlogen!

Martine, Coördinator Expeditie

Zeer tevreden over de opleiding en de kwaliteit en bekwaamheid van de docent.

Wouter, Controller

PRACHTIG

Jean-Pierre, Procurement

Doe zo voort!

Cindy, Dossierbeheerder
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Managen met tegenwind – voorjaar 2022 Managen met tegenwind – voorjaar 2022 Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf Assertiviteit voor de leidinggevende Assertiviteit voor de leidinggevende Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf Learn to communicate like hostage negotiators Learn to communicate like hostage negotiators Lees meer lees meer Leiding geven aan zichzelf Managing yourself – resultaatgericht leiderschap Managing yourself – resultaatgericht leiderschap Lees meer lees meer