Breinproductiviteit en stress - IFBD
Breinproductiviteit en stress

Breinproductiviteit en stress

  • Maak uzelf én uw team veerkrachtiger onder stress.
  • Krijg een gebruiksaanwijzing van uw brein en verhoog uw productiviteit, focus en besliskracht.
  • Herstel uw focus én veerkracht en breng uw stress-balans terug in evenwicht.

DE HOMO INTERRUPTUS

Altijd online en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen … Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid.

WAAROM DOEN SLIMME MENSEN DOMME DINGEN?

“Slimme mensen doen domme dingen omdat ze hun brein onvoldoende kennen … “ zo stelt neuropsychiater Theo Compernolle. In deze baanbrekende workshop ontsluit hij in zijn bekende glasheldere stijl de recentste kennis over ons denkende brein en toont hij aan welke “breinboeien” onze hersenen vandaag in een verstikkende klemgreep houden. Maar hij laat ook zien hoe we ze kunnen ontketenen en reikt concrete tools en tips aan om het beste uit ons brein te halen. Zijn vurige pleidooi voor meer ‘slow thinking’ in een digitale wereld zal ook u – na het volgen van deze workshop – niet meer loslaten.

MEER FOCUS EN MEER PRODUCTIVITEIT

Het programma bestaat uit drie blokken. Tijdens het eerste blok krijg je inzicht in hoe ons brein op de werkvloer functioneert. Je leert hoe ons brein ons helpt te denken en te bedenken, te beslissen en ook te stressen. In het tweede blok staat Professor Compernolle stil bij de vijf cruciale boeien van ons brein die onze output en productiviteit gevangen houden en tegelijkertijd ons stresslevel de hoogte injaagt. Het derde blok leert je hoe je je kunt bevrijden van deze boeien. Niet alleen jezelf, maar je ganse team of afdeling.

UNIEKE AANPAK

De stijl van Prof. dr. Compernolle is zonder meer uniek. Met een goed gevoel voor humor (“wat niet met humor verteld kan worden, is de waarheid niet”) en een heldere en duidelijke stijl (“als het niet eenvoudig uitgelegd kan worden, is het geen wetenschap”) neemt hij de deelnemers mee in deze hoogst interactieve workshop. Je leert hoe je je intellectuele productiviteit, creativiteit en gezondheid herstelt door je brein op de juiste manier te gebruiken. Zo herstel je je focus én je veerkracht en breng je je stress-balans terug in evenwicht.

Theo Compernolle – Trainer IFBD
Wil jij geopereerd worden door een hartchirurg die tijdens de operatie steeds zijn smartphone checkt? Zelfs de beste tennisser, voetballers of golfers van de wereld zouden niet behoorlijk kunnen spelen terwijl ze met hun smartphone bezig zijn. Waarom zouden managers en professionals aan het werk een uitzondering zijn?

Theo Compernolle – Trainer IFBD

Prof. Dr. Theo Compernolle is een internationaal gerespecteerde consultant op het vlak van stress in de werkcontext. Hij is adjunct-professor aan het CEDEP (European Centre for Executive Development) in Fontainebleau (Frankrijk), doceert en coacht aan business schools zoals het INSEAD in Frankrijk en het TIAS in Nederland en was eerder verbonden aan Universiteit Amsterdam, TIAS, Vlerick Management School en Solvay Business School. Daarnaast geeft hij wereldwijd lezingen over beter stressmanagement en breinproductiviteit. Theo Compernolle wordt wereldwijd erkend als dé stress-specialist.

Zijn workshops zijn enthousiasmerend, vol humor maar vooral direct bruikbaar. Al zijn publicaties (“Zit Stil”,“Stress: vriend en vijand”, “Ontketen je brein”, …) groeiden uit tot best- en longsellers waarvan vele tienduizenden exemplaren werden verkocht.

Inclusief voor elke deelnemer!

Mensen zijn gebouwd voor stress: we zijn stressmachines. Immers, topprestaties zonder stress zijn ondenkbaar. Onder stress functioneert ons brein beter, zijn we creatief, inventief en alert. En zo besluitvaardig. Alleen langdurige stress maakt ons ziek. Deze chronische stress brengt je stressbalans uit evenwicht en is gevaarlijk. Goed leiderschap betekent dat je gedragspatronen en signalen van chronische stress herkent en bespreekbaar maakt, zowel bij jezelf als bij je team. En dit is waar dit unieke programma nu écht over gaat …

Altijd online en bereikbaar zijn, multitasken, negatieve stress, slaapgebrek, open kantoren waar iedereen elkaar kan horen… Ons denkende brein staat meer dan ooit onder druk, met nefaste gevolgen voor onze productiviteit, creativiteit en gezondheid.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Ontketen je brein’ van uw trainer Theo Compernolle mee naar huis. 

Zeer boeiende spreker. Complete materie wordt begrijpbaar in de wijze waarop dhr. Compernolle zijn verhaal brengt.

Louis, Manager

Zeer veel bijgeleerd over de werking van het brein, zeer interessant en toepasbaar!

Hanne, Procurement Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Writers academy Leiding geven aan verandering Leiding geven aan verandering Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Nooit meer te druk … Nooit meer te druk … Lees meer lees meer Writers academy De psychologie van het onderhandelen De psychologie van het onderhandelen Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Van perfectionist naar optimalist 2.0 – ONLINE WORKSHOP Van perfectionist naar optimalist 2.0 – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer