De arbeidsrechtelijke zonden van uw sales - IFBD
De arbeidsrechtelijke zonden van uw sales

De arbeidsrechtelijke zonden van uw sales

  • Hoe behoudt u controle op “the man on the road”
  • Vermijd juridische valkuilen bij aanwerving, tijdens de commerciële rit en bij beïndiging van het contract.
  • Leer aan de hand van tientallen tips & adviezen hoe u tal van conflicten anticipeert, vermijdt en oplost.

 


DE ONAANTASTBARE HANDELSVERTEGENWOORDIGER …

De account manager, de handelsvertegenwoordiger, de verkoper, de sales manager, de zelfstandige verkoper, … Zij zorgen voor de winst en de groei van uw onderneming. Maar dit maakt hen niet onaantastbaar … Zij genieten per definitie van een enorme vrijheid als ze op prospectie of klantenbezoek zijn … En net daar loopt het heel vaak spaak. Soms uit onwetendheid van één der partijen,  door onduidelijke afspraken, maar vaak echter door wanprestaties, flagrant misbruik van vertrouwen, zelfs diefstal. Als werkgever moet u zich kunnen beschermen en de risico’s tot een absoluut minimum beperken. Maar anderzijds moet u ook voorbereid zijn op problemen en conflicten, want deze hypothekeren de toekomst van al uw klantenrelaties.  

VAN MISVERSTANDEN OVER WANPRESTATIE TOT SCHAAMTELOOS MISBRUIK

De mogelijke conflicten met uw verkopers of handelsvertegenwoordigers zijn legio.  an wanprestaties en het niet behalen van het verkoopbudget tot onweerlegbaar misbruik van vertrouwen en middelen. Heel veel conflicten kunt u anticiperen door een goede arbeidsovereenkomst, eerlijke commissieplannen en duidelijke policies voor gebruik van auto, gsm en laptop. U moet ook gebruikmaken van het specifieke juridisch kader waarbinnen zij functioneren en dat in de praktijk al te vaak onbenut wordt gelaten. Werken met zelfstandige verkopers is soms een alternatief, maar vraagt dan een zeer duidelijke handelsagentuurovereenkomst. 

HOE VERMIJDT U WOLFSKLEMMEN EN SCHIETIJZERS IN UW COMMERCIEEL TEAM

In deze unieke workshop leert u alle juridische valkuilen waar u rekening mee moet houden bij het aansturen van uw commerciële team en uw handels-vertegenwoordigers. Volgende thema’s komen o.m. aan bod: hoe controleert u ‘the man on the road’? Hoe stelt u een commissieplan op? Wat met aan- en afwerving van commerciële medewerkers? Wat bij het einde van de rit? Wat met bijberoepen? Wat bij foutieve of leugenachtige verslagen? Wat met social media en allerhande profielen voor, tijdens en na de rit? Hoe volg u prestaties op? Wanneer en hoe herziet u bonusplannen? Wat met regio’s en de herverdeling ervan? Wat met zelfstandige vertegenwoordigers of agenturen, … En bovenal, wat doet u als het verkeerd loopt? 

OVERLOOP MET ONZE TRAINER DE CARRIERE MET SPECIFIEKE VALKUILEN VAN UW VERKOPERS

Meester Filip Tilleman overloopt samen met u de carrière van uw verkopers: voor de rit, tijdens en na de rit. Aan de hand van tientallen tips, juridische shortcuts en bruikbare adviezen leert u hoe u tal van conflicten anticipeert, vermijdt en oplost. Een echte must voor elke ondernemer, HR-manager of commercieel directeur.

Me. Filip Tilleman - trainer IFBD
Probeer zoveel als mogelijk preventief te werken en problemen te vermijden door een vertrouwensrelatie op te bouwen met uw medewerkers.

Me. Filip Tilleman - trainer IFBD

Meester Filip Tilleman is vandaag een autoriteit binnen het Arbeidsrecht. Gedurende de laatste jaren heeft hij een unieke ervaring opgebouwd als advocaat én adviseur binnen het Arbeidsrecht.

Zijn praktijk– Tilleman & Van Hoogenbemt – is voornamelijk gespecialiseerd in het begeleiden van complexe arbeidsrechtelijke vraagstukken. Als docent combineert hij een uitgebreide parate kennis en een unieke ervaring met een uitermate pragmatische en no-nonsense kijk op het Arbeidsrecht. 

Hierdoor is hij het best geplaatst om u gedurende deze dag een bruikbare handleiding van het operationele arbeidsrecht voor de handelsvertegenwoordiger te bezorgen. Volgens Meester Filip Tilleman is het als advocaat essentieel om een adviserende rol op te nemen en zoveel mogelijk preventief te werken en problemen te vermijden door een vertrouwensrelatie met de cliënten op te bouwen. Hij is auteur van het boek “Werkpocket, uw praktische gids voor sociale wetgeving, alles over rechten en plichten op de werkvloer”, dé handleiding van arbeidsrecht.  

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy Dienend leiding geven Dienend leiding geven Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Coachen op attitude, gedrag en resultaat Coachen op attitude, gedrag en resultaat Lees meer lees meer Juridische trainingen Contract management voor niet-juristen Contract management voor niet-juristen Lees meer lees meer Writers academy De kracht van charismatisch leiderschap De kracht van charismatisch leiderschap Lees meer lees meer