De kalme professional

De kalme professional

 • Je ontdekt wat jouw ene prioriteit is.
 • Je leert hoe je twee simpele systemen gebruikt zodat je volledig tot je recht komt.
 • Je leert drie versnellers die ervoor zorgen dat je blijft groeien en ontwikkelen.

LEVEN VERSUS OVERLEVEN …

Hoe zou het zijn als je elke avond trots en voldaan kunt terugkijken op je dag? Heb jij, net als veel anderen, vaak het gevoel dat je aan het overleven bent in plaats van te leven? Zijn kalmte en rust soms ver te zoeken?  Slaat de (post-) corona stress ook toe op jouw afdeling?  In jouw bedrijf?  En hoe bewaar jij je kalmte in deze drukte?  

BEN JIJ EEN KALME PROFESSIONAL?

In deze training staat de mindset van de Kalme Professional centraal. Deze mindset helpt je om de regie van je dag terug in handen te nemen en te ontdekken hoe je jouw ideale rol vindt die past bij wie jij bent en hoe jij in elkaar zit. Hoe je vervolgens een omgeving en structuur creëert waarin je helemaal tot je recht komt en hoe je vervolgens steeds verder blijft groeien. Kortom dat je weer leeft en vanuit rust succesvol bent als Kalme Professional!

WAT MAG JE VERWACHTEN VAN DEZE DAG?

Onder andere de volgende onderwerpen komen aan bod:

 • De 7 eigenschappen van een Kalme Professional
 • Jouw ideale rol
 • Jouw ideale werkweek
 • Het vinden van jouw voorkeursbalans
 • Jouw ritme
 • Omgaan met informatie
 • Omgaan met afleidingen en onderbrekingen
 • Toekomen aan wat er echt toe doet
 • Principes om te blijven groeien en ontwikkelen

VOOR WIE IS DIT PROGRAMMA BESTEMD?

Deze training is voor medewerkers van alle niveaus. Van CEO tot teamleader. De dag is interactief en al tijdens de sessie, ga je praktisch aan de slag om daadwerkelijk verandering in je werk en leven te realiseren. Je verlaat de training met praktische tips, inspiratie en een robuust actieplan. 

Marcel van den Berg - docent IFBD
De sleutel voor verandering en succes ligt in de manier waarop je denkt!

Marcel van den Berg - docent IFBD

Drs. Marcel van den Berg is een veelgevraagd spreker, trainer en coach. Hij helpt al jaren professionals en executives uit allerlei sectoren slimmer in plaats van harder te werken. Hij is gefascineerd door menselijk gedrag en hoe ons brein werkt. Waarom doen we wat we doen? Hoe maken we onze keuzes? Wat is de invloed van stress op ons brein? Hoe organiseren we ons werk en gaan we om met een stortvloed aan informatie? Hoe kun je het beste samenwerken of vergaderen? Hoe kunnen we gezond werken en leven en vanuit kalmte mooie dingen realiseren? De sleutel zit in ons denken. Daarom is het motto van zijn bedrijf: renew your mind. 

Zijn achtergrond is in Finance. Na zijn studie economie aan de Erasmus Universiteit Rotterdam heeft hij 5 jaar in de financiële sector gewerkt. Vervolgens heeft hij 4 jaar in Afrika gewoond waar hij werkte als country director voor een internationale ontwikkelingsorganisatie. Uiteindelijk kwam hij erachter dat het hoe en het proces van werken hem meer fascineerde dan de inhoud van het werk zelf. Terug in Nederland werd hij ondernemer, startte twee bedrijven, en ging werken als trainer en coach.

Na de publicatie van zijn boek ‘de Kalme Professional’ in 2019, richt hij zich volledig op zijn nieuwste bedrijf ‘Phroneo’. Vandaag helpt hij met zijn team organisaties en hun mensen aan een gezonde werk- en leefstijl om stress en chronische klachten te verminderen en optimaal te kunnen functioneren. 

De kalme professional

 In 2019 is het boek ‘de kalme professional’ verschenen geschreven door Marcel van den Berg in samenwerking met Jan Smit. 

Voor de meeste mensen lijkt het leven een aaneenschakeling van teveel dingen die moeten … Je wilt het graag goed doen, maar dat valt niet mee. Je bent net als veel anderen vooral aan het overleven in plaats van te leven. ’s Avonds thuis ben je moe, maar lang niet altijd voldaan. Kalmte en rust zijn soms ver te zoeken … Kan dat echt niet anders?

In dit programma laat de auteur je zien, vanuit zijn jarenlange ervaring in het helpen van allerlei verschillende professionals, hoe je jouw ideale rol vindt die past bij wie jij bent en hoe jij in elkaar zit. Hoe je vervolgens een omgeving en structuur creëert waarin je helemaal tot je recht komt en hoe je vervolgens steeds verder blijft groeien. Kortom dat je weer leeft en succesvol bent als Kalme Professional!

Top! Bedankt, nu al kalmer door hierbij meer stil te staan.

Iris, Legal Counsel
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Persoonlijke efficiëntie Nooit meer te druk … Nooit meer te druk … Lees meer lees meer Excel voor business professionals POWER BI “advanced” voor de business professional POWER BI “advanced” voor de business professional Lees meer lees meer Writers academy Managen met tegenwind Managen met tegenwind Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Master your TODO list: extra tijd door persoonlijke effectiviteit Master your TODO list: extra tijd door persoonlijke effectiviteit Lees meer lees meer