De rol van HR bij functionering- & evaluatiegesprekken

De rol van HR bij functionering- & evaluatiegesprekken

  • U leert hoe u als HR-professional de performance managementcyclus vorm geeft, opstart, invult, uitdraait en opvolgt.
  • U leert hoe u buy in creëert bij management en bij vloer.
  • U krijgt een direct bruikbaar stappenplan voor uw performance management cyclus.

ZIN EN ONZIN VAN DE HR PERFORMANCE MANAGEMENTCYCLUS

Binnen de “HR performance managementcyclus” horen diverse gesprekken thuis. De belangrijkste zijn doelstellings-, functionerings- en evaluatiegesprekken. Geen enkele HR-professional twijfelt aan het nut of zelfs de noodzaak van dialoog en feedback. En toch leveren deze gesprekken vaak niet op wat we ervan verwachten. Ofwel wordt door de leidinggevenden hiermee te lichtzinnig omgesprongen. Ofwel is het een verplicht nummertje dat snel afgehaspeld wordt. Ofwel is er geen opvolging of rapportage. Ofwel is het proces niet gevalideerd, ofwel … Kortom, elke organisatie heeft wel één of meerdere redenen om het functionerings- en evaluatiegebeuren aan een kritische blik te onderwerpen en misschien zelfs radicaal opnieuw te ontwerpen.

STUREN OP RESULTAAT EN ONTWIKKELING

De rol die HR hierbinnen speelt is cruciaal én strategisch. Het is immers HR die de inhoud en doelstelling van deze gesprekken vorm moet geven. Vanuit welk perspectief kijkt uw organisatie naar dit proces? Of u nu kiest voor resultaatgerichte – of ontwikkelingsgerichte gesprekken, competentie- of talentgeoriënteerde gesprekken, HR moet de leidinggevenden aansturen, motiveren en overtuigen van het nut ervan.

EEN BRUIKBAAR STAPPENPLAN

Deze training doet u nadenken over de strategische positionering van het performance managementproces. Hoe geeft u het proces vorm op een manier dat het aansluit bij de strategische keuzes die uw bedrijf maakt? Hoe kunt u vanuit uw HR-rol de leidinggevenden inspireren zodat zij met dit proces het beste in mensen naar boven halen? En tezelfdertijd ook de resultaten neerzetten die het bedrijf van hen verwacht? Onze trainer, Jan De Keyser, neemt u mee doorheen de performance managementcyclus. U leert niet alleen het nut en de doelstelling ervan, maar vooral hoe u dit concreet implementeert binnen de organisatie. U leert hoe u de buy-in krijgt van zowel management, bedienden als van arbeiders. U leert hoe u deze gesprekken kadert zowel binnen een competentie- als talentbenadering. En u leert welke rol u zelf kunt opnemen om van dit proces een performant gebeuren te maken voor werknemer en werkgever.

WAAROM U DEZE TRAINING NIET MAG MISSEN

Vandaag zijn uw werknemers – meer dan ooit – de cash van uw organisatie. Het is uw opdracht om – als HR-professional – zowel de competenties als de talenten van uw medewerkers in kaart te brengen. Alleen zo kunt u zorgen voor een maximale groei van uw menselijk kapitaal. Als HR-professional speelt u binnen dit proces een cruciale rol. Deze – op uw praktijk geënte – training is een must voor iedere HRprofessional die deze voortrekkersrol wil invullen.

Jan De Keyser – Trainer IFBD
Als HR manager moet u zowel de competenties als de talenten van uw mensen in kaart brengen. Traditionele functionerings- en evaluatiegesprekken schieten hiertoe vaak te kort. Ik toon u graag dat het ook anders kan. Beter en toekomstgericht.

Jan De Keyser – Trainer IFBD

Jan De Keyser is al vele jaren een gewaardeerd lesgever voor IFBD. Als organisatie- adviseur houdt hij ervan om complexe organisatieproblematieken te ontrafelen en te herleiden tot hun essentie. Pragmatiek en diepgang gaan hierbij hand in hand.

Jan ondersteunt teams en organisaties in verandering. Denk hierbij aan projecten rond visie en strategie-ontwikkeling, organisatiedesign, herdenken van HR-processen, … Jan vertrekt steeds vanuit datgene “wat er is”, niet vanuit datgene “wat zou moeten zijn”. Wanneer veranderprocessen aansluiten bij het bestaande DNA van de organisatie, zijn ze duurzaam en authentiek, en is hun slaagkans reëel.

Als organisatiepsycholoog houdt Jan van methodisch goed doordachte kaders. Hij laat zich inspireren door organisatiemodellen zoals bv. sociocracy, teal, fluïde organisatie, … Door inzichten en modellen met elkaar te verbinden creëert Jan die unieke aanpak die voor een organisatievraagstuk het meest geschikt is.

Fijn om verschillende modellen te integreren in toch erg praktische tips. Voldoende tips om praktisch aan de slag te gaan!

Martien, Beleidsmedewerker

De dag is gewoon te kort voor zo'n boeiende materie! Alles werd heel duidelijk en gepassioneerd verteld.

Goedele, HR Medewerker

Veel inspiratie opgedaan.

Bart, HR Manager

Zeer grote eye opener over het domein van evaluatie. Doet je nadenken.

Sofie, HR business partner

Zeer aangename lesgever om naar te luisteren. Beheerst de materie zeer goed.

Elke, HR Business Partner

Praktisch gerichte opleiding die concrete kapstokken geeft. Bedankt!

Alundra, HR Officer

Bedankt voor de inspirerende sessie. Geeft energie om er met volle goesting en passie terug in te vliegen!

Julie, Talent Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie De fluïde organisatie De fluïde organisatie Lees meer lees meer Sales Klantgerichte en commerciële vaardigheden voor de medewerker binnendienst Klantgerichte en commerciële vaardigheden voor de medewerker binnendienst Lees meer lees meer General management Presenteren met impact aan topmanagement Presenteren met impact aan topmanagement Lees meer lees meer Writers academy Framing Framing Lees meer lees meer