Dienend leiding geven - IFBD
Dienend leiding geven

Dienend leiding geven

  • Geef uw medewerker de kans om zo autonoom mogelijk te werken.
  • Zorg voor sterke relaties tussen medewerkers onderling én tussen medewerkers en het bedrijf.
  • Creëer als coach een optimale taakverdeling op basis van talenten.

Een goed voetballer is niet automatisch de beste trainer. Waarom zou een gedreven professional dan automatisch een effectieve leidinggevende zijn?

Als leidinggevende jongleer je elke dag opnieuw met tal van uitdagingen. Wat verdient je aandacht en wat niet? Je wilt wel delegeren, maar je kunt sommige taken moeilijk loslaten. Je ziet de verschillen tussen je medewerkers, maar je wilt ook iedereen gelijk behandelen. Of wat met het werven en inwerken van nieuwe werknemers? Hoe ga je daar het beste mee om?

Dienend leidinggeven biedt een heldere en werkbare methode om mee aan de slag te gaan, met het natuurlijke leiderschap binnen de wolvenroedel als inspiratiebron. Geen hoogdravende modellen, maar bruikbare guidelines die hard zijn voor resultaten, maar zacht voor mensen.

AUTONOMIE-BINDING-COMPETENTIE 

Medewerkers hebben drie elementaire behoeften om drive in hun job te ervaren: 

  • Autonomie: de medewerker wil in bepaalde mate zelf kunnen bepalen wat hij doet en hoe hij iets doet. 
  • Binding met de organisatie: de medewerker wil bijdragen aan iets dat in zijn ogen zinvol is. Hij wil dit doen in verbondenheid met de mensen en zijn team.
  • Competentie: de medewerker wil ergens goed in zijn en ingezet worden op zijn talenten.

De ABC-methode maakt de verbinding tussen de behoeften van de medewerker en de resultaten van de organisatie. Wetenschappelijk is aangetoond dat ‘dienend leiderschap’ de drie basisbehoeften (autonomie, binding en competentie) van de moderne professional rechtstreeks beïnvloedt. En welke organisatie droomt niet van medewerkers in drive, zonder dat ze in overdrive of zelfs burn-out gaan?

Na deze tweedaagse heb je een verhoogd bewustzijn over jezelf, heb je je enkele effectieve mentale modellen eigen gemaakt en spreek je een taal die rust en inzicht brengt in jouw praktijk van alledag. 

VOOR WIE BESTEMD?

Voor iedereen die andere mensen aanstuurt: leidinggevenden van alle niveaus, coördinatoren, beginnende of toekomstige leidinggevenden. Ook voor de HR-medewerker die dienend leidinggeven wil organiseren binnen zijn/haar organisatie. 

Bram Kelchtermans - docent IFBD
De leider van de toekomst is dienend en dienstbaar. Hij of zij is in de eerste plaats trouw aan de missie van de organisatie.

Bram Kelchtermans - docent IFBD

Bram Kelchtermans is sinds 2017 trainer-acteur-coach binnen Roedel Consult. Samen met Roeland Broeckaert – auteur van het werk ‘Dienend Leidinggeven’ – ontwikkelde Bram deze unieke training.  Intussen werd dit programma reeds door honderden professionals en tientallen organisaties gevolgd. Hiernaast verzorgt Bram al jaren communicatietrainingen in bedrijven uit diverse sectoren als trainingsacteur. Vanuit deze ervaring is hij specialist in communicatieve vaardigheden, en die expertise geeft hij in opleidingen maar al te graag door aan zijn cursisten.

Als bestuurder en leidinggevende binnen verschillende organisaties kent hij de micropolitiek, het werken in teamverband en het co- creatief visie ontwikkelen van binnen uit. Het coachen en begeleiden van groeiprocessen van mensen en dus organisaties vormt het snijpunt van zijn verschillende achtergronden. Als theaterregisseur ontwikkelde hij daarnaast een leiderschapsstijl die naadloos aansluit bij het concept van Dienend Leidinggeven.  

Als Master in de Sociale Geografie is Bram mateloos gefascineerd door de wederzijdse beïnvloeding van mens en organisatie:  zoals mensen organisaties maken, maken organisaties mensen.

Dienend leiding geven

De leider van de toekomst is dienend en dienstbaar. Hij of zij is in de eerste plaats trouw aan de missie van de organisatie. De eigen agenda is daaraan ondergeschikt. Een leider die de missie van zijn organisatie “leeft”, vindt op natuurlijke wijze een langetermijnkoers en -strategie. Roeland Broeckaert reikt met deze methode een duidelijk en bruikbaar model aan en bewijst dat hij dicht bij de dagelijkse praktijk staat.

Zeer goede, praktisch bruikbare cursus.

Thierry, CEO
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Human Resources & Arbeidsrecht Zelforganisatie en zelfsturing op de werkplek Zelforganisatie en zelfsturing op de werkplek Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Voeren van moeilijke gesprekken Voeren van moeilijke gesprekken Lees meer lees meer Leiding geven aan organisaties Strategie = Executie Strategie = Executie Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Quit Quiet Quitting Quit Quiet Quitting Lees meer lees meer