Fleet services - inkoop, management en inrichting: toolbox training - IFBD
Fleet services – inkoop, management en inrichting: toolbox training

Fleet services – inkoop, management en inrichting: toolbox training

  • U leert de kost van uw wagenpark onder controle te houden en de Total Cost of Utilisation te berekenen.
  • U leert hoe u uw interne klant (gebruiker én directie) tevreden houdt.
  • U leert alles over car policies, bestuurdersgedrag, contracttypes, wagenparkprocedures, onderhandelen met lease maatschappijen, verzekeringen …

BEHEERSBARE KOSTEN EN TEVREDEN (INTERNE) KLANTEN

Als Fleetaankoper of Wagenparkbeheerder bent u verantwoordelijk voor een aanzienlijk budget. Het rentabiliseren van uw inkoopinspanningen binnen dit budget zorgt dan ook voor directe resultaten. Niet alleen kunt u de kost van uw “fleet” drastisch beperken, maar bovendien houdt u uw interne dienstverlening op een professioneel niveau.

TOTAL COST OF UTILIZATION – DE ECHTE KOST VAN UW FLEET

Het selecteren en aansturen van de meest geschikte leveranciers voor uw wagenpark is daarom een absolute must. Een inzicht in de “Total Cost of Ownership” en “Total Cost of Utilization” met inbegrip van o.a. verzekeringen, brandstof, banden, schadekosten, taksen & belastingen, … en hoe u deze samen met het operationeel beheer ervan positief kan beïnvloeden, is een hele uitdaging. Aan de hand van concrete oefeningen, cases en praktijkvoorbeelden leert u hoe u dit aanpakt.

CONTRACTEN EN CAR POLICIES – EEN MUST VOOR IEDER BEDRIJF

De verankering van gemaakte afspraken en werkwijzen in evenwichtige contracten, alsook een duidelijke aanvaarde “car policy” vermijden onaangename (budget) verrassingen en garanderen tevreden bestuurders-werknemers. Een goed contract management is dan ook een absolute noodzaak. Deze workshop leert u hoe u dit moet aanpakken.

WAAROM U DEZE TRAINING NIET MAG MISSEN: LEER VAN DE BESTE …

Als Inkoopmanager, Fleetbuyer, Fleet Manager, Verantwoordelijke Operationeel Beheer, … bent u op zoek naar een dieper inzicht in de echte kosten-, waardenen operationele uitdagingen van wagenparkdiensten. Deze toolboxtraining zal u toelaten de noodzakelijke waardecreatie door te voeren binnen het aankoopproces van uw “fleet” services. Bovendien verbetert u zo de samenwerking met uw leveranciers en uw interne klant. Onze docent werkt integraal vanuit zijn praktijkervaring en voorbeelden. Via interactieve uiteenzettingen kunnen deelnemers, indien gewenst, ook hun ervaringen delen. Opbouw en analyse van verschillende verantwoordelijkheden, gebeurt in korte workshops. Met het programmamateriaal, voorbeelden, uitgewisselde ervaringen en aangeleverde modellen kan u nadien zelf aan de slag.

Benny Gers – Trainer IFBD
Kent u de échte kost van uw wagenpark? Weet u hoe u uw interne dienstverlening – zowel naar de gebruiker als naar uw management toe – kunt optimaliseren? Bent u op zoek naar juist evenwicht tussen kost en service? Ik help u graag bij deze keuzes.

Benny Gers – Trainer IFBD

Benny Gers, Principal Consultant binnen Progressio en Practice Leader Fleet, stond gedurende 29 jaar aan het hoofd van de afdeling Fleet binnen Johnson & Johnson in de Benelux. Daarnaast was Benny verantwoordelijk voor tal van fleetprojecten voor J&J in de Nordics, Polen, Griekenland en Czech Republic. Benny was de eerste Fleet Owner of the Year in 1998 en de eerste Safe Fleet Owner of the Year in 2008. Daarnaast stond Benny mee aan de wieg van tal van innovaties binnen het fleet management zoals cross-border leasing, balanced portfolio management in fleet. Benny was ook gedurende korte tijd actief aan de verkoopkant van de fleet als “Fleet Sales Verantwoordelijke” bij een grote Belgische concessie. Hierdoor kent hij de beide kanten … Benny is zonder meer dé expert ter zake bij het aansturen van een professionele fleet. Beter dan wie ook beheerst hij de techniciteit van de job, maar evenzeer de strategische, financiële en tactisch invulling ervan. Leer van de beste!

Super interactief, veel toepasbare voorbeelden, veel kans om vragen te stellen. TOP!

Eveline, Purchaser
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Financieel Management voor niet-financiële professionals Balanslezen voor inkopers Balanslezen voor inkopers Lees meer lees meer Strategie & innovatie Dealen met dealers Dealen met dealers Lees meer lees meer Financieel Management voor niet-financiële professionals Financiële kengetallen voor inkopers Financiële kengetallen voor inkopers Lees meer lees meer Aankoop & facility TCO – total cost of ownership TCO – total cost of ownership Lees meer lees meer