Veiligheid "tussen de oren" - IFBD
Veiligheid “tussen de oren”

Veiligheid “tussen de oren”

  • U leert hoe het veiligheidsgedrag op de werkvloer duurzaam verandert.
  • U leert hoe uw team overtuigt dat veiligheid geen overbodige luxe is.
  • U leert de vijf essentiële stappen om échte veiligheidscultuur te bouwen op uw werkvloer.

VEILIGHEID … NIET ALLEEN ALS HET VERKEERD LOOPT

Veiligheid is voor zowat alle bedrijven een topprioriteit. Veiligheidsregels, procedures en beschermingsmiddelen zijn vandaag de dag stevig ingeburgerd. Toch worden de vele regels rond veiligheid, als alles goed gaat, vaak als vertragend, betuttelend of zelfs negatief gezien. Op de werkvloer is veiligheid meestal pas een issue als dingen écht verkeerd lopen.

VEILIGHEID VEREIST MENTALITEITSVERANDERING

Veiligheid is echter veel meer dan een set van regels en procedures. Er moet vooral gefocust worden op het gedrag en de attitude van medewerkers zodat ze veiligheid zien als een evidentie. “Veiligheid tussen de oren” vraagt een duurzame mentaliteitsverandering.

SLORDIGHEID, ONOPLETTENDHEID EN NEGEREN VAN REGELS

Niemand heeft de intentie om bewust een ongeval te veroorzaken of zich onveilig te gedragen. Toch wordt de overgrote meerderheid van de ongevallen veroorzaakt door menselijke factoren: slordigheid, onoplettendheid tot het bewust negeren van de regels.

MAAR HET KAN ANDERS

Een deel van de veiligheidsproblemen wordt veroorzaakt door gebrek aan technische kennis en vaardigheden of het niet kennen van regels en procedures. Bij de meeste veiligheidsconflicten ligt menselijk gedrag aan de basis. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat maar liefst 95% van ons (veiligheids-)gedrag wordt gestuurd vanuit onbewuste automatische processen. Vele van de ongevallen kunnen verklaard worden vanuit deze niet-rationele factoren. Het goede nieuws … u kunt dezelfde niet-rationele mechanismes gebruiken om uw veiligheidscultuur finaal vorm te geven. En dit is net wat u tijdens deze workshop leert …

UW PERSOONLIJK 5-STAPPENPLAN

U krijgt tijdens deze workshop een bruikbaar en realistisch 5-stappenplan waar u morgen mee aan de slag kunt om op uw werkvloer een veiligheidscultuur te realiseren. Dit stappenplan is gebaseerd op de vloer-ervaring van onze trainer en heeft intussen bij tientallen ondernemingen meetbare resultaten geboekt.

Pieter Vandendriessche - Trainer IFBD
Veiligheid is er niet alleen als het verkeerd loopt. Veiligheid is er net omdat het niet verkeerd zou lopen. En iedereen (van arbeider tot CEO) moet mee in dit verhaal.

Pieter Vandendriessche - Trainer IFBD

Pieter Vandendriessche studeerde Sociale Pedagogiek aan de KULeuven. Vooraleer hij Kenaz vervoegde was hij werkzaam in een commerciële functie in de service sector, verantwoordelijk voor selectie, training en inplannen van medewerkers. Binnen Kenaz verzorgt hij vandaag alle trainingen rond klantgerichte gedragsverandering, veiligheidsattitude en beïnvloeding. Verder begeleidt hij grootschalige projecten rond het veranderen van veiligheidscultuur bij Sibelco, Electrabel, Fluxys, ABInBev, …

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Maintenance & manufacturing management Leiding geven aan arbeiders Leiding geven aan arbeiders Lees meer lees meer Writers academy Slim interviewen Slim interviewen Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Communiceren & onderhandelen met vakbonden op de werkvloer Lees meer lees meer Writers academy Help! … Mijn kandidaat liegt Help! … Mijn kandidaat liegt Lees meer lees meer