Stratego voor vrouwen

Stratego voor vrouwen

 • Leer de ongeschreven regels van het strategische spel binnen organisaties kennen.
 • Leer hoe u hiermee – op een speelse en slimme manier – om kan gaan.
 • Krijg nieuwe inzichten over gender en strategie, over onderhandeling en macht.

VERDEDIGEN MAAR OOK AANVALLEN … 

Stratego® is het spel van aanval en verdediging, van spanning en verrassing. Wie het spel goed wil spelen, moet zijn tegenstander kunnen doorgronden. Diezelfde spelregels gelden wanneer u carrière wilt maken. Als u hogerop wilt komen, moet u het krachtenveld kennen waarin u zich bevindt, zal u tijdig de juiste aanval of verdediging moeten kiezen en moet u tegelijkertijd vertrouwd zijn met gewoontes, overtuigingen en normen die nergens officieel zijn vastgelegd. Kortom, kent u de spelregels niet of trekt u zich er niets van aan, dan zal u nooit de top bereiken. En dat is precies het struikelblok voor vele ambitieuze vrouwen. Vaak zijn ze onbekend met de ongeschreven regels van het – door mannen gedomineerde – strategische spel dat binnen organisaties wordt gespeeld.

SPEEL DE ONGESCHREVEN SPELREGELS 

In deze workshop ‘Stratego voor vrouwen’ verduidelijken Elisa de Groot en Monic Bührs deze ongeschreven regels op het werk en laten ze zien hoe u daar op een slimme en speelse manier mee om kan gaan. De workshop ondersteunt u als vrouw in uw carrière en leert u ‘het spel’ strategisch te spelen, zonder dat uw “vrouw-zijn” daarbij in het geding komt. 

De unieke combinatie van wetenschappelijke literatuur en eigen ervaringen uit de bedrijfspraktijk van beide trainers, maakt deze workshop een must voor elke professional of leidinggevende.  U leert de door mannen opgelegde spelregels en hoe u zich daarbij als vrouw staande kan houden.  Niet om u aan te passen, maar wél om het spel strategisch mee te kunnen spelen.

IS DEZE WORKSHOP WEL IETS VOOR U?

Stel u zelf volgende 10 vragen … Wanneer u op meerdere van hen een volmondig ‘ja’ hebt geantwoord, dan is deze workshop zeker voor u.  

 • Werkt u soms ongelofelijk hard tijdens een gesprek en bereikt u toch uw doel niet?
 • Wilt u meer invloed uitoefenen?
 • Denkt u soms tijdens een gesprek, ‘snapt hij (of zij) het nu nog niet?’
 • Krijgt u soms van de ene persoon meer gedaan dan van de andere?
 • Denkt u soms, ‘Dan nemen ze mij maar hoe ik ben’?
 • Voelt u zich oncomfortabel tijdens onderhandelingen?
 • Verbaast u zich over die ene collega die zo’n flitsende carrière maakt?
 • Merkt u soms dat het niet genoeg is om inhoudelijk heel goed te zijn?
 • Ergert u zich soms aan het spel van bluffen en profileren?
 • Denkt u stiekem wel eens, ‘doe toch allemaal eens gewoon’?

Deze interactieve workshop ‘Stratego voor vrouwen’ is bedoeld voor vrouwen die zicht willen krijgen op ‘de regels van het spel’ én willen leren hoe je het spel strategisch mee kunt spelen zonder zichzelf te verliezen.

Monic Bührs
Leer de ongeschreven regels van het - door mannen gedomineerde - spel zonder uzelf noch uw ambities te verloochenen.

Monic Bührs

Monic Bührs heeft jaren ervaring in verschillende managementfuncties op technisch, commercieel en financieel/bedrijfskundig gebied.

In 1997 richtten zij samen In Touch women resource management op. Sinds 2002 organiseert In Touch lezingen, trainingen, workshops gericht op het ontwikkelen van vrouwelijk talent met als doel voor vrouwen om met meer plezier te werken en het spel te spelen. En voor organisaties om vrouwelijk talent voor organisaties te behouden. In 2007 publiceerden Monic Bührs en Elisa de Groot de bestseller ‘Stratego® voor vrouwen’. Het boek was genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2008. Ondertussen zijn meer dan 35.000 exemplaren van dit boek verkocht en kreeg het in 2020 nog een herziene editie.

Elisa de Groot

Elisa de Groot

Elisa de Groot heeft 30 jaar werkervaring in verschillende posities op het gebied van Human Resource Management en Consultancy. Als consultant was zij met name actief op het gebied van het vormgeven en begeleiden van complexe veranderingsprocessen. Ze begeleidde onder andere decentralisaties, fusies, procesverbeteringen en samenwerkingsconstructies.

In 1997 richtten zij samen In Touch women resource management op. Sinds 2002 organiseert In Touch lezingen, trainingen, workshops gericht op het ontwikkelen van vrouwelijk talent met als doel voor vrouwen om met meer plezier te werken en het spel te spelen. En voor organisaties om vrouwelijk talent voor organisaties te behouden. In 2007 publiceerden Monic Bührs en Elisa de Groot de bestseller ‘Stratego® voor vrouwen’. Het boek was genomineerd voor Managementboek van het Jaar 2008. Ondertussen zijn meer dan 35.000 exemplaren van dit boek verkocht en kreeg het in 2020 nog een herziene editie.

Stratego voor vrouwen

Om het spel strategisch te kunnen spelen, gaan we in op de verschillende archetypen en de dynamiek tussen persoonlijkheden. De deelnemers maken een krachtenveldanalyse van hun werksituatie. Wie zijn de spelers en wat zijn de formele en informele krachtenvelden binnen uw organisatie? Welke positie kiest u daarin? Welke strategieën en tactieken kiezen anderen? 

U gaat naar huis met nieuwe inzichten over gender en strategie, over onderhandeling en macht …

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Writers academy Verbaal meesterschap Verbaal meesterschap Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Train the trainer Train the trainer Lees meer lees meer Writers academy Hoe vang ik een rat … Hoe vang ik een rat … Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Emotioneel intelligent communiceren Emotioneel intelligent communiceren Lees meer lees meer