Kostprijscalculatie - IFBD
Kostprijscalculatie

Kostprijscalculatie

  • U leert de juiste prijs te calculeren van uw product, dienst of project.
  • U leert het verschil tussen vaste en variabele kosten.
  • U leert de échte marge te berekenen van uw product, dienst of project.

KOSTPRIJSCALCULATIE

Als manager beheerst u processen, neemt u beslissingen en legt u verantwoording af over de behaalde resultaten. Eén van de fundamentele bouwstenen hierbij is het bepalen van de ‘relevante’ kostprijs van uw product of dienst. Deze kostprijs is immers de basis voor het definiëren van marges, winsten, budgetten en het nemen van beslissingen. Kennis van én inzicht in uw kostprijs is een absolute noodzaak om uw ondernemingsstrategie op een verantwoorde wijze vorm te geven. Om u hierbij te helpen, organiseert het Institute for Business Development in samenwerking met Johan Lyssens deze unieke workshop ‘Kostprijscalculatie’.

BELANG VAN DE ‘JUISTE’ KOSTPRIJS

Vele ondernemingen hebben vandaag geen direct inzicht in de relevante kostprijs van hun dienst of product. En toch is dit een must. Hoe kan u immers marges bepalen, verkoopprijzen vastleggen, budgetten opstellen, break-evenpunt bepalen en uitbestedingsbeslissingen nemen zonder inzicht in de kostprijs van uw product of dienst. Het optimaal aansturen van uw productportfolio eist dan ook een diepgaand inzicht in de beslissingsrelevante kosten van uw product. Bij iedere beslissing – zowel strategisch, operationeel als financieel – moet u immers terugkoppelen naar kosten-informatie.

MAAR HOE BEREKENT U DE KOSTPRIJS VAN UW PRODUCT OF DIENST?

Binnen iedere commerciële of operationele strategie is prijszetting een constante. Hiertoe moet u echter kennis hebben van de kosten van uw product of dienst. Maar welke kostenbegrippen kent u? Hoe maakt u het verschil tussen vaste en variabele kosten? Wat met integrale kostprijscalculatie? En met direct costing of variabele kostprijscalculatie? Hoe bepaalt u de samenhang tussen kosten en verkoopprijs? Welke beslissingscalculaties hanteert u? Hoe beslist u over outsourcingtrajecten? Welke kosten-allocatie-methoden kent u? Wat is de waarde van activity based costing? Hoe gaat u om met prestatiemeting binnen kostprijscalculatie? … Kortom, als manager heeft u nood aan de diverse bouwstenen van uw kostprijs en hoe u die moet toekennen in functie van de organisatie, het product en de markt.

CONCRETE AANPAK VAN DEZE WORKSHOP

Gedurende deze workshop werkt u samen met docent en collega-deelnemers diverse case-studies en oefeningen uit. Alle concepten, methodes en tools worden direct verduidelijkt aan de hand van oefeningen en mini-workshops. Hierdoor krijgt u direct inzicht in de praktische kant van kostencalculatie. Deze workshop is een directe investering in de commerciële, financiële en operationele strategie van uw onderneming.

Johan Lyssens - Trainer IFBD
Je kan onmogelijk marges bepalen, verkoopprijzen vastleggen, budgetten opstellen, investeringsbeslissingen nemen, ROI’s berekenen, break-even bepalen of uitbestedingsbeslissingen nemen, zonder inzicht in de kostprijs van jouw product of dienst.

Johan Lyssens - Trainer IFBD

Johan Lyssens startte zijn carrière bij Bank J. Van Breda & C°. Gedurende meer dan 20 jaar werkte hij intensief samen met ondernemingen, waarvan de laatste 7 jaar als gedelegeerd bestuurder en Lid van het directiecomité verantwoordelijk voor kredietverlening, betalingsverkeer en beleidsinformatie. In 2001 maakte Johan de overstap naar Delta Lloyd Bank waar hij gedurende vijf jaar als lid van het directiecomité en gedelegeerd bestuurder zijn opdracht verder zette. Daarnaast was Johan 14 jaar lang Professor Financial Management aan de Antwerp Business School (Lessius). Op dit moment is hij ook actief als docent corporate finance aan de EHSAL Management School, PXL Hasselt en de Retail Banking Academy in London waar hij financiële opleidingen verzorgt voor banken in Europa en Afrika. Sinds 2006 is Johan binnen het IFBD als trainer en adviseur betrokken bij diverse financiële trainingstrajecten binnen Europa. De laatste jaren verzorgde hij Financieel Management trainingen voor diverse klanten (UNILIN, Vandemoortele, Johnson ControlsAdient, GEA, ENGIE, DHL, KELVION, ALCOPA, INEOS, PIERRET en vele tientallen andere nationale en internationale organisaties). Johan combineert een unieke bedrijfservaring met een uitgebreide didactische en academische inslag.

Goed om praktijkvoorbeelden te gebruiken van de deelnemers.

Lara, Strategie & Digitalisatie

Kwaliteit van de lesgever was top!

Matthias, Program Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Financieel Management voor niet-financiële professionals Cash is King – cash flow analyse Cash is King – cash flow analyse Lees meer lees meer Writers academy De psychologie van overtuigen: ijs verkopen aan eskimo’s De psychologie van overtuigen: ijs verkopen aan eskimo’s Lees meer lees meer Excel voor business professionals Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel Effectieve liquiditeitsprognoses met Excel Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Productief vergaderen Productief vergaderen Lees meer lees meer