Lean accounting - IFBD
Lean accounting

Lean accounting

  • U leert hoe u de lean concepten vertaalt naar uw financiële afdeling
  • U leert hoe uw financiële dienstverlening en rapportage sneller, efficiënter en juister maakt.
  • U leert niet harder maar vooral slimmer te werken.

NIET HARDER MAAR SLIMMER WERKEN

Een doorbraak forceren in uw financiële dienstverlening waardoor u sneller, efficiënter en goedkoper werkt … wie droomt hier niet van? Om dit te realiseren moet u meestal nieuwe mensen aanwerven, efficiëntie belovende software implementeren, dure consultants binnenhalen, deeldomeinen outsourcen … Of een combinatie van dit alles. Eén ding is echter zeker: de kost van uw (interne) financiële dienstverlening zal drastisch stijgen.

LEAN ACCOUNTING IS UW ANTWOORD

Lean Management – en voor u specifiek Lean Accounting – garandeert u op een economisch te verantwoorden korte termijn, een drastische efficiëntieverhoging. Lean Management is als managementfilosofie erop gericht om activiteiten die geen toegevoegde waarde leveren te elimineren en is perfect toepasbaar binnen uw financiële afdeling. Deze aanpak vraagt echter van financiële professionals om op een andere manier naar processen en de inzet en rol van mensen te kijken.

WERK KLANTGERICHT ALS FINANCIËLE PROFESSIONAL

Uw (interne) klanten vormen bij Lean Accounting de basis voor de proces-inrichting van uw financiële afdeling. Hierdoor staat u dichter bij uw klant en kunt u sneller inspelen op zijn specifieke vragen of noden. Een betere afstemming van uw proces op de klantvraag levert u niet alleen een betere dienstverlening op, maar garandeert u bovendien ook een lagere kost van uw financiële afdeling.

IMPACT VAN LEAN ACCOUNTING

Hoe vertaalt u Lean naar uw financiële afdeling? Welk effect heeft Lean op de financiële verslaggeving? Hoe ziet u Lean terug in de boekhouding? En wat zijn de belangrijkste verschillen tussen Lean Accounting en Financial / Management Accounting?

CONCRETE AANPAK VAN LEAN ACCOUNTING

Leanprincipes en -concepten zijn niet meer weg te denken uit de dagelijkse praktijk van elke financiële professional. En hoewel Lean zijn oorsprong vond in maakindustrie, heeft vandaag elke organisatie of activiteit baat bij de principes van Lean Management. Kostenbesparingen, efficiënter werken en beter inspelen op de wensen van de klant (om een betere concurrentiepositie te hebben) zijn essentieel, ook binnen een financiële afdeling.

LEAN ACCOUNTING ALS NOODZAKELIJKE SCHAKEL IN EEN SUCCESVOL LEAN PROJECT

Veelal wordt te weinig aandacht besteed aan Lean Accounting binnen een Lean veranderproject, waardoor de vruchten van Lean beperkt blijven tot wijzigingen in het maakproces. Zo wordt er geen rendement gecreëerd in de financiële processen van een organisatie. Daarom is deze training een must voor elke financiële professional die binnen een Lean omgeving functioneert en/of zijn eigen financiële dienstverlening beter én goedkoper wil organiseren.

 

P.S. U krijgt alle documentatie en cursusmateriaal mee op een USB stick. We vragen u daarom om uw laptop mee te nemen naar deze workshop.

Stefan Betting - Trainer IFBD
Ik begin altijd heel simpel met het stellen van de vraag: ‘heb je een cash in of een cash out probleem’? Komt er te weinig geld binnen of gaat er te veel uit? Zo begin je met grote brokken en quick wins en pak je steeds weer dingen aan, door de methodologie weer op andere onderdelen toe te passen.

Stefan Betting - Trainer IFBD

Stefan Betting, is vooraanstaand topdocent, registeraccountant en docent/examinator (Internationale) Externe Verslaggeving aan de Nyenrode School of Accounting & Controlling.  Hij heeft meer dan 15 jaar ervaring met het geven van trainingen, masterclasses en cursussen op het gebied van externe verslaggeving. Van 2003 tot en met 2008 was Stefan binnen Yacht verantwoordelijk voor het opleiden van alle financials binnen de organisatie. Hij heeft bij verschillende organisaties en in verschillende branches – van energie en telecom tot financiële dienstverlening – grootschalige IFRS-projecten uitgevoerd.

Stefan Betting is tevens eigenaar van Profeda, een onderneming die zich o.a. richt op het ontwikkelen van educatiemateriaal voor accountants, advocaten en notarissen.

Héél erg leuke opleiding, bruikbaar. Erg goede docent die blijft boeien!

Carla, Head Accounting & Finance
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Excel voor business professionals Excel en financieel management Excel en financieel management Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Telefonisch debiteurenbeheer in tijden van Corona – ONLINE WORKSHOP Lees meer lees meer Juridische trainingen Klanten in financiële problemen Klanten in financiële problemen Lees meer lees meer Financieel Management voor niet-financiële professionals Cash is King – cash flow analyse Cash is King – cash flow analyse Lees meer lees meer