Managing managers

Managing managers

  • U leert hoe u managers inspireert tot actie.
  • U leert hoe u samen complexe en strategische beslissingen neemt.
  • U leert hoe high performing teams samenstelt, aanstuurt en evalueert.

DE VOLGENDE STAP: VAN TEAM NAAR TEAMLEADERS

Elke leidinggevende start met het aansturen van een team of afdeling. Dit eerste hiërarchische niveau betekent hard werken en (zelf-)opoffering. Want als leidinggevende speel je een cruciale rol in de output van je team. Jouw specifieke kennis, wilskracht en doorzettingsvermogen bepalen het succes van je team …

NOG HARDER WERKEN IS NIET LANGER VOLDOENDE

En dan bereik je een hoger managementniveau. Je stuurt verschillende teamleiders aan, je bent afdelingshoofd of maakt deel uit van diverse teams waaronder misschien zelfs het management team. De verwachtingen zijn hoog gespannen maar ook de leiderschapsverantwoordelijkheden nemen toe en moeten anders worden ingevuld. Nog harder werken om alles onder controle te hebben, is onmogelijk. Je zelfvertrouwen en stressbestendigheid worden structureel op de proef gesteld. Of dit nog niet moeilijk genoeg is, verandert ook nog eens de leiderschapscontext: ingrijpende sociale en technologische veranderingen, een ongekende complexiteit en een groeiende onzekerheid maken je opdracht nog lastiger.

NOOD AAN NIEUWE SKILLS EN COMPETENTIES ALS MANAGER VAN MANAGERS

Het is dan ook niet verwonderlijk, dat vele managers van managers niet slagen in hun opdracht. De meeste studies spreken over een falingspercentage van meer dan 40%! Want hoewel je als manager van managers automatisch terugvalt op je ervaring als People manager, moet je je een nieuwe manier van managen en leidinggeven eigen maken.

RELATIEMANAGEMENT ALS EXTRA TROEF

Om blijvend een positieve bijdrage te leveren op het hogere managementlevel, zijn sterke relaties met collega’s en het topmanagement noodzakelijk. Je bouwt immers – samen met je collega’s – mee aan een sterke organisatiecultuur. Je wordt volledig betrokken bij het ontwikkelen van het menselijk potentieel, het nemen van belangrijke en soms moeilijke beslissingen, het uittekenen van de strategische lijnen, het promoten van een sterke visie, het implementeren van het strategisch plan, het niet aflatend stimuleren van innovatie en het invoeren van drastische veranderingen.

HOOG RENDERENDE TEAMS ONTWIKKELEN I.P.V. AANSTUREN

Bovendien moet je hoog renderende teams en teamwerk ontwikkelen, sterke betrokkenheid weten te realiseren en de juiste omgevingsfactoren creëren binnen vaak complexe organisatiestructuren zodat het beste uit eenieder – inclusief jezelf – tot volle ontplooiing kan komen.

BALANCEER TUSSEN STRATEGIE EN OPERATIES

Als manager van managers zoek je een evenwicht tussen strategie en operaties. Je vertaalt de visie van het topmanagement naar jouw leidinggevenden en helpt hen deze strategische missie en visie ter vertalen in operationele activiteiten. Je synchroniseert visie en actie en bouwt samen met de leiders aan het succes van een ganse organisatie, niet langer van een losse afdeling of team.

Patrick Lybaert - Trainer IFBD
Samen met jullie doorprik ik niet alleen de mythes van management, maar maak ik van jou een robuuste en wendbare manager van managers!

Patrick Lybaert - Trainer IFBD

Patrick Lybaert studeerde aan de Universiteit Gent als organisatiepsycholoog. Zijn carrière startte in de banksector, als manager binnen de toenmalige BBL en later als Programme Director in het Duitse training centrum voor een consortium van Europese grootbanken. Hierna verhuisde hij naar Management Center Europe, waar hij gedurende 5 jaar Programme Director voor de “General Management en Leadership” programma’s was. Hierna werd hij Chief Learning Officer binnen Pliva (een wereldwijd opererende farma-organisatie) en was hij verantwoordelijk voor de opzet van PLiva’s Corporate University.

Vandaag is Patrick al meer dan 15 jaar actief als trainer in complexe en geïntegreerde Leadership programma’s en als executive coach en vertrouwd adviseur begeleidt hij teams en individuen. Zo doceert hij binnen de Executive Education & Development Programma’s aan de Rotterdam School of Management, Erasmus Universiteit. Dit bij zowel diverse maatwerk programma’s als bij de MBA-programma’s. Patrick is eveneens stichter van de Executive Leadership Foundation (ELF), een unieke trainingsorganisatie met als doelstelling leiderschap-leeroplossingen aan te bieden aan internationele organisaties.

Als trainer verbindt hij zich ertoe om bij de deelnemers het aanwezige potentieel te ontwikkelen. Zo helpt hij u bij het creëren van een betekenisvolle werkplek, waarbij iedereen gestimuleerd wordt het beste van zichzelf te geven. Hij is een dynamische én motiverende trainer. Zijn favoriete quote is: ‘You can’t change people, you can only help them to become more of themselves’. Patrick trainde intussen meer dan 30.000 leidinggevenden.

Opleiding was zeer breed. Hoog niveau met veel nieuwe imput en pistes. Bedankt!

Katleen, Finance & Operations

Zeer interessante en bruikbare opleiding. Opleider was zeer kundig en heeft een zeer mooi pad bewandeld. Ik was zeer gefascineerd. Een echte inspirator.

Arnela, Operationeel manager

Super! Het was een plezier om deze tweedaagse te volgen.

Jean-Paul, Managing Director
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Leiding geven aan mensen Durf te leiden Durf te leiden Lees meer lees meer Leiding geven aan mensen Coachen op attitude, gedrag en resultaat Coachen op attitude, gedrag en resultaat Lees meer lees meer Communicatie, presentatie & impact Emotioneel intelligent communiceren Emotioneel intelligent communiceren Lees meer lees meer Writers academy Onzichtbaar leiderschap Onzichtbaar leiderschap Lees meer lees meer