Quit Quiet Quitting
- Hoe vermijd je dat medewerkers mentaal afhaken?
- Hoe herken je de quiet quitters in je team?
- Hoe counter je quiet quitting met intrinsieke motivatie?
Precies doen wat er in je taakomschrijving staat maar zeker niet meer. Niet vroeger dan stipt om negen uur beginnen en om één na vijf je laptop weer dichtklappen. Een werk-leven balans die steeds vaker doorslaat naar leven …
Quiet quitting lijkt vooral bij jongere werknemers een trend te zijn. Zij weigeren hun hele leven in dienst te stellen van hun werk of carrière en doen daarom alleen het broodnodige. En haken mentaal af … Maar hoe pak je dit nu aan als leidinggevende? Als team leader? Als HR? Hoe zorg je voor intrinsieke en duurzame motivatie van je team? Hoe vermijd je dat je medewerkers of teamleden mentaal afhaken? Hoe maak je quiet quitting bespreekbaar?
In deze workshop leert onze expert-docente Joke De Clercq hoe je quiet quitters herkent maar vooral hoe je hen ook terug meeneemt in jouw verhaal.
De werkvloer is nog nooit zo wankel geweest. In de Verenigde Staten zette de Great Resignation vele bedrijven op hun kop. En wat tijdens en na Covid op Tiktok uitmondde tot quiet quitting en viraal ging, is ook hier steeds meer voelbaar op onze werkvloer: medewerkers die stilletjes afschakelen en uitfaden, nog net het hoognodige doen om niet in de problemen te geraken en op het einde van de maand hun salaris kunnen ontvangen. Sommigen zijn al volledig afgehaakt, sommigen doen net genoeg en zijn nog moeilijk vooruit te branden … Maar allen hebben ze de ambitie verloren om uit te blinken in hun rol of functie. Hun motivatie is zoek. Hun betrokkenheid is verdwenen.
Maar waarom is de ene een quiet quitter en de andere een loud quitter? Waarom is de ene persoon sneller gedemotiveerd dan de andere? En is quiet quitting trouwens besmettelijk? Of leeftijd gebonden? En hoe verhoudt quiet quitting zich tot het recht van deconnectie? De werk-leven balans? Maar vooral: hoe betrek je hen terug bij je team? Het project? De organisatie?
In deze workshop vertaalt onze docent neurowetenschappelijke inzichten naar uw praktijk. Laat je mee onderdompelen in de wondere wereld van de neuroplasticiteit en vergroot daarmee de impact op je eigen motivatie én die van je medewerkers. Zo groei je van weten naar kunnen en van denken naar doen.
Deze workshop belicht eveneens enkele impactvolle hefbomen die intrinsieke motivatie opkrikken én behouden. Op het einde van de dag neem je concrete handvatten mee naar huis waarmee je daags nadien concreet aan de slag kan, om de motivatie bij teamleden te versterken of het tij te doen keren bij (vermoeden van) quiet quitting.
Een must voor elke organisatie! Activeer het potentieel van ieders motivatie en maak het menselijk kapitaal van je bedrijf veerkrachtiger!
Joke De Clercq (Master in de Klinische Psychologie, Universiteit Gent) werkt meer dan twintig jaar in de klinische sector en heeft daarmee een dijk aan ervaring. Ze is verbonden als welzijnsmedewerker aan de Universiteit Gent en runt haar eigen praktijk als psycholoog en coach. Ze steunt op een jarenlange praktijkervaring en geeft bij Better Minds at Work lezingen, trainingen en workshops over onderwerpen zoals het brein, motivatie en grensoverschrijdend gedrag. Ze weet iedereen ermee te raken en in actie te zetten.
Haar passie? Het delen van tal van inzichten over de werking van de hersenen en de impact op het gedrag op de werkvloer én hoe je met die inzichten op zak eigen gedrag en dat van je teamleden gigantisch veel meer kan bepalen.
Zeer goede mix van theorie/kennis en praktische oefeningen.
Hilde, HR managerHet IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad. (6 minuten per test).
(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)
Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.
Voer uw e-mailadres in en de brochure wordt naar u toe gestuurd waarna u deze kunt downloaden.
Bedankt, de brochure is naar uw e-mailadres verzonden. U kunt de brochure nu ook downloaden.
Download brochureVoer uw e-mailadres in en de brochure wordt naar u toe gestuurd waarna u deze kunt downloaden.
Bedankt, de brochure is naar uw e-mailadres verzonden. U kunt de brochure nu ook downloaden.
Download brochureVul uw e-mailadres in en wij laten u weten wanneer er extra data beschikbaar komen.
Bedankt, u ontvangt nu automatisch een e-mail wanneer nieuwe data beschikbaar komen.
Sluiten