TCO - total cost of ownership - IFBD
TCO – total cost of ownership

TCO – total cost of ownership

  • U leert de échte kost te berekenen van uw aankoop.
  • U leert de juiste beslissingen te nemen op basis van de juiste cost drivers.
  • U leert de (verborgen) kostenstructuur van uw leveranciers terug zichtbaar te maken.

KENT U DE KOST VAN UW AANKOOP?

Te vaak onderschatten ondernemingen de waarde van de aankoopfunctie. Aankoopkosten variërend van 40 % tot 80 % van de totale bedrijfskost zijn eerder regel dan uitzondering. Het is dan ook evident dat – in deze veranderende tijden – uw rol als inkoper cruciaal blijft. Maar, is een goedkopere leverancier steeds goedkoper? Bent u zich bewust van verborgen kosten? En van opportuniteitskosten? Onderhoudskosten? Service kosten? Logistieke kosten? Hebt u zicht op de totale kost inclusief alle kosten doorheen de integrale levenscyclus van uw product of dienst?

WAT BETEKENT TOTAL COST MANAGEMENT (TCM) VOOR U?

Total Cost of Ownership of TCO is, als onderdeel van Total Cost Management, hét instrument om inzicht te krijgen in de totale kostprijs van uw aangekochte goederen of diensten. TCO is de techniek om alle zichtbare en onzichtbare kosten gedurende de hele levenscyclus van een product of dienst in kaart te brengen. Het is dan ook een onmisbare techniek die u toelaat controle over uw aankoopproces te garanderen.

TRANSPARANT MAKEN VAN DE KOSTENSTRUCTUUR VAN UW LEVERANCIERS

Deze workshop leert u naast de theorie van TCM, ook de praktische toepassing ervan. Enkel met een correct gebruik van TCO en daarbij het costing model van uw organisatie en uw leveranciers, kan u immers de juiste aankoopbeslissingen (make-or-buy, value engineering, re-engineering van de specs, …) maken. U krijgt een beter inzicht in de kostenstructuur, wat handig is bij prijsonderhandelingen met uw leveranciers. U neemt betere beslissingen door een verbeterd kosteninzicht. Er bestaat tevens de mogelijkheid specifieke vragen/ problemen te behandelen gedurende de sessie.

NEEM DE JUISTE BESLISSINGEN OP BASIS VAN JUISTE COST DRIVERS

Het in kaart brengen van de totale kost van een product of dienst is dé uitdaging voor iedere aankoper. Het in kaart brengen van de processen, het definiëren van de hieraan gekoppelde kost en de effectieve kost van het product of de dienst is essentieel om uw strategische inkoopbeslissingen te nemen. Deze training leert u hoe u dit morgen binnen uw organisatie in de praktijk brengt.

DOEL VAN DEZE TRAINING

Het belang van een helder overzicht in de kostenstructuur stijgt in elke onderneming. Tijdens deze opleiding leert u hoe u doelgericht een Total Cost of Ownership model ontwikkelt en scherper stelt. Dit betekent niet alleen dat u een goed inzicht krijgt in de kostenstructuren van uw eigen bedrijf, maar zéker ook in deze van uw leveranciers. Dit zal u in staat stellen om o.a. make-or-buy- of outsourcing vraagstukken beter te onderbouwen, alsook hoe u effectiever kunt omgaan met aangekondigde prijsverhogingen of kostenbesparingen. De directe beschikbaarheid van correcte en accurate gegevens resulteert immers in een onmiddellijke productiviteitsverbetering.

Philip Meyers - Trainer IFBD
Is die goedkopere leverancier steeds goedkoper? Heb je zicht op alle verborgen kosten? En op opportuniteitskosten? Onderhoudskosten? Service kosten? Logistieke kosten?

Philip Meyers - Trainer IFBD

Philip Meyers is de oprichter van HighFive. Hij is een Aankoopspecialist met een uitgebreide ervaring in veel verschillende industrieën. Philip begon zijn Aankoopcarrière als Aankoopmanager bij het toenmalige Stork Pompen (Machinebouw) en was vervolgens Belgisch Aankoop Manager bij Unisys (ICT integrator). Daarna werd hij consultant en interim manager. Gedurende die tijd had hij meerdere succesvolle projecten bij Cegelec, Domo, Elia, Alpro, Tessenderlo Chemie, PSA, Eandis, O’Cool, GlaxoSmithKlein, EDF Luminus, Proximus, bpost, Punch Powertrain, …

Philip heeft altijd al een passie voor opleidingen gehad, en gaf vele bedrijfsopleidingen. De lijst van bedrijven waar hij opleiding gaf is erg lang, en bevat onder meer Bekaert (Kortrijk, Bratislava and Shanghai), BAM (Nederland), Corus (Nederland), Belgacom, Proximus, Cofely, Bristoll-Meyrs Squibb, Niko, Securitas, Punch Powertrain, enz. Philip is ook docent aan de UCLL (University College Leuven Limburg) in Leuven en aan de Mobyus Hogeschool, eveneens in Leuven.

Philip is een ingenieur die promoveerde aan de Koninklijke Militaire School, maar heeft ook een Master in Management van de VUB. Daarnaast is hij Preventieadviseur (KUL), ISO 9000 lead auditor en Certified Project Manager (PMI).

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Financieel Management voor niet-financiële professionals Balanslezen voor inkopers Balanslezen voor inkopers Lees meer lees meer Aankoop & facility Excel voor inkopers Excel voor inkopers Lees meer lees meer Writers academy Masterclass inkoop – de inkoper als business partner Masterclass inkoop – de inkoper als business partner Lees meer lees meer Strategie & innovatie Managen met tegenwind – voorjaar 2021 Managen met tegenwind – voorjaar 2021 Lees meer lees meer