Breintraining voor managers

Breintraining voor managers

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

Dit unieke programma werd speciaal ontwikkeld voor managers en kenniswerkers die veel informatie moeten verwerken en snel nieuwe informatie moeten opdoen. Het inwerken in nieuwe projecten, nieuwe dossiers, nieuwe klanten, nieuwe technologieën, … is voor u eerder regel dan uitzondering. 

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

Beter presteren door hersenvriendelijke technieken

KUNT U NOG ALLE INFORMATIE VERWERKEN …

Elke zes maand verdubbelt de hoeveelheid informatie om u heen. Net geen miljard websites gevuld met vele honderden miljarden pagina’s komen elke dag op u af. Vandaag heeft u als manager duizenden maal meer informatie ter beschikking dan pakweg 20 jaar geleden. Zo werden vorig jaar meer dan 2.500.000 nieuwe boeken gepubliceerd en bevat één weekendkrant meer informatie dan wat iemand van de zeventiende eeuw gedurende zijn ganse leven te verwerken kreeg. Als manager verdrinkt u in een stortvloed aan informatie. En toch moet u de juiste beslissingen nemen … Elke dag opnieuw.

VERMIJD EEN HERSENOVERLOAD

Uw brein is het meest complexe orgaan in het universum, maar werd zonder handleiding aan u gegeven. Door de enorme overload aan informatie die wij dagelijks over ons heen krijgen, is het noodzakelijk om breinvriendelijke technieken te leren. Technieken die het mogelijk maken sneller nieuwe kennis tot ons te nemen, te verwerken, op te slaan en te reproduceren. Alleen door het aanleren van deze technieken, kunt u juiste keuzes maken (want u kunt niet alles bijhouden) en vermijden dat uw brein verhit (want u heeft recht op ontspanning).

LEER DE TECHNIEKEN VAN DE GROOTMEESTER

Naast een globaal inzicht in de werking van de hersenen leert u technieken te gebruiken die écht werken. Elke techniek heeft als doelstelling om sneller en blijvend informatie te verwerken én te onthouden. Want beslissingen neemt u niet alleen op basis van buikgevoel, maar vooral op basis van kennis.

Mind Mapping
Mind Mapping is een simpele en praktische techniek om meer delen van de hersenen te activeren waardoor u sneller leert en beter onthoudt. Deze techniek is onder meer geschikt om complexe informatie te structureren, gedachten te ordenen, projecten, werkstukken en presentaties voor te bereiden en uw creativiteit te vergroten.

Informatie verwerken en studietechnieken.
Bekend is dat we na één dag gemiddeld nog maar 20 % van de eerder opgedane kennis kunnen reproduceren. Wat kunt u doen om dit, op een ontspannen wijze, aanzienlijk te verbeteren? Hoe kunt u uw concentratie en motivatie verbeteren? Welke praktische zaken kunt u op uw werkplek veranderen om effectiever te werken en te studeren?

Geheugentechnieken.
Uw geheugen is bepalend voor succes en vreugde. Bovendien heeft uw geheugen een directe betrokkenheid bij het oplossen van problemen, bij creativiteit en bij elk proces dat verbeeldingskracht vereist. Het is mogelijk uw geheugen te verbeteren door te weten hoe het werkt en geheugentechnieken toe te passen. Deze technieken zijn ook toepasbaar voor het memoriseren van namen, getallen en andere zaken.

Snellezen.
Om bij te blijven is het noodzakelijk dat u leestechnieken leert waarmee u sneller kunt lezen met een beter begrip van de inhoud. De meeste cursisten verdubbelen hun leessnelheid al tijdens de training.

Eerdere deelnemers evalueerden als volgt:

"Heel leerrijke cursus, ontzettend goed gegeven."
Erik Verhaegen - Head enterprise Europe - Siemens

"Een prachtige training: die 2 dagen zijn zo terugverdiend! Een aanrader!"
Luc Van Kets - Sales & technical service manager - Kaneka Belgium

"Aanrader, bruikbare tips met onmiddellijk meetbaar resultaat."
Kris Dobbelaere – Senior Manager - Sopra banking 

"Ongelofelijk boeiend en bruikbaar."
Chris Cillen - Compensation & benefits manager - INCC

"Respect voor de beheersing en de kennis van Jan-Willem."
Yves De Smet - Account Manager - Niko

"Heerlijke opleiding: gegeven met passie, speels, praktisch, overvloed van voorbeelden, materiaal. Super! Proficiat!"
Lut Van den Bossche - Field Manager Noord - Scandinavian Tobacco Group

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier