De black box van de topverkoper - IFBD
De black box van de topverkoper

De black box van de topverkoper

  • U leert hoe u – offline én online – inspireert, connecteert en excelleert.
  • U krijgt een direct bruikbare toolbox gevuld met online en offline skills, tools en technieken.
  • U leert hoe u als verkoper future proof wordt door het geheim van topverkopers toe te passen.

JE WIL SUCCESVOL ZIJN IN DE VERKOOP

Je werkt hard, maar de resultaten laten soms op zich wachten … Misschien ziet je klant het verschil niet tussen jou en je concurrent? Of hij ziet het wel, maar wilt er niet voor betalen? En prospectie? Je weet dat dit nodig is om je pipeline te vullen, maar nog liever heb je dat de klanten jou vinden. Je weet dat je je offertes best goed opvolgt, maar anderzijds wil je niet als een stalker overkomen. Je voelt al langer aan dat harde verkooptechnieken niet werken, maar wat werkt dan wel? En wanneer beslist die klant nu eindelijk? …

Als verkoper krijg je tal van uitdagingen op je pad. Klanten zijn veeleisend, hebben weinig tijd en zijn beter dan ooit geïnformeerd. Maar op welke manier creëer je als verkoper vandaag waarde in een digitale wereld?

EEN SUCCESVOLLE VERKOOP IS ALS EEN SUCCESVOLLE VLUCHT

Als verkoper moet je rekening houden met veel diverse parameters die je voortdurend moet analyseren en bijsturen. Dit vergt een specifieke mindset encomplexe vaardigheden. Kathleen Cools benadert verkoop niet als een verzameling van verkooptechnieken, maar vanuit diverse invalshoeken. In haar trainingen zet zij psychologie, coaching, NLP en systeemdenken in om u de juiste mindset te geven en die essentiële vaardigheden aan te scherpen die leiden tot jouw succes als verkoper. Zij noemt dit de “black box” of de samenvatting van alle uw input en output als topverkoper.

TOOLBOX VAN ONLINE EN OFFLINE VAARDIGHEDEN

Uit onderzoek blijkt dat maar liefst 75% van de B2B-kopers beïnvloed wordt door sociale media. Old school sales methodes volstaan niet meer om kopers te begeleiden in hun beslissingsproces. Het is dan ook een absolute must om als verkoper je vaardigheden uit te breiden en social selling aan jouw toolbox toe te voegen.

SOCIAL SELLING: WORD FUTURE-PROOF!

Vandaag verschuiven bepaalde fasen in het sales proces naar sociale media. Grenzen tussen sales, marketing en customer service vervagen. Maar in al die digitaliteit hebben klanten meer dan ooit behoefte aan menselijk contact en een vorm van expertise die ze online niet vinden. Kortom, als verkoper moet je je telkens opnieuw uitvinden om waarde te creëren in elke interactie met de klant. En dit zowel offline als online.

HET MYSTERIE VAN DE BLACK BOX VAN DE TOPVERKOPER ONTHULD

In deze training ontdek je de geheimen van topverkopers. Je krijgt tools om de klant te inspireren en met hem te connecteren, zodat je hem kan begeleiden om voor jou te kiezen. De opleiding is interactief en biedt je de best practices uit het verkoopvak. Er is ruimte voor feedback over jouw eigen verkoopstijl en je wordt continu uitgedaagd om alle inzichten te vertalen naar jouw markt en eigen klantenportefeuille.

Kathleen Cools – Trainer IFBD
In een wereld waar digitalisering en sociale media de stempel drukken, moeten verkopers zich steeds opnieuw uitvinden om nog waarde te creëren voor de klant. Een transformatie van de traditionele verkoop mindset en -vaardigheden is nodig.

Kathleen Cools – Trainer IFBD

Als mede-eigenaar van een bedrijf in de technologiesector, bouwde Kathleen Cools gedurende 15 jaar een sales team uit dat jaar na jaar groeiresultaten neerzette. Na de verkoop van haar onderneming, richtte ze, vanuit haar passie voor verkoop én voor mensen, Attitudo op. Binnen Attitudo traint en coacht ze sales professionals om die essentiële mindset en noodzakelijke vaardigheden te ontwikkelen om échte waarde te creëren voor de klant. Ze geeft hen inzichten en tools mee die zij vanuit eigen successen en valkuilen zelf ervaren heeft. Op die manier daagt ze sales professionals uit om hun passie voor verkopen verder te ontwikkelen en volop te genieten van de successen die ze boeken.

Kathleen behaalde een master in Toegepaste Economische Wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen. Ze vervolmaakte deze met een aanvullende opleiding Integrale Coaching bij Open Mind in Lovendegem(2013-2014) en een postgraduaat ExecutiveCoaching aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Inclusief voor elke deelnemer!

Een succesvolle verkoop is als een succesvolle vlucht waarvan alle parameters geregistreerd worden door de black box. De verkoper moet inzicht krijgen in heel wat gegevens en informatie en moet die voortdurend analyseren om zijn tactiek bij te sturen. Deze workshop “Black box van de topverkoper” loodst je naar een geslaagd resultaat. Met inzicht, inspiratie, voorbeelden, methodieken en tips biedt dit programma een nieuwe kijk op jouw vak als verkoper.

Naast de waardevolle documentatiebundel, krijgt u bij deelname aan deze training het boek ‘Black Box van de topverkoper’ van uw trainer Kathleen Cools mee naar huis. 

Zeer interessante opleiding met vernieuwende en bruikbare oplossingen.

Manon, Account manager

Eén van de betere opleidingen binnen IFBD. Zéér tevreden. Zéér veel tips en tricks voor in de praktijk.

Matthijs, Verkoper

Heel concrete opleiding, makkelijk om in de praktijk toe te passen!

Michael, Key Account Manager

Top opleiding. Heel fijn gebracht, praktisch!

Joke, Account Manager
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 trainingen anno 2022

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

Anderen bekeken ook
Writers academy Framing Framing Lees meer lees meer Writers academy Scorende offertes schrijven Scorende offertes schrijven Lees meer lees meer Sales Het ultieme sales plan dat echt werkt Het ultieme sales plan dat echt werkt Lees meer lees meer Persoonlijke efficiëntie Zo word je een productiviteitsNINJA Zo word je een productiviteitsNINJA Lees meer lees meer