nieuw

Project leiderschap

Project leiderschap

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

GA VOOR HET ALLERBESTE RESULTAAT … 

Als projectmanager ga je voor het beste resultaat. Dat is logisch. Maar realiseer je wel het beste projectresultaat? Weet je wat er echt speelt binnen jouw bedrijf, binnen je team én bij je stakeholders? Haal je wel het maximale uit je projectteam? Onze training “Project leiderschap” maakt van jou dé leidinggevende met wie iedereen wil samenwerken. 

Tijdens deze unieke 2-daagse training nemen we jouw rol als project leider onder de loep. Samen met onze ervaren trainer werk je aan jouw persoonlijke groei en valkuilen als project leider. Na afloop ben je een kei in gestructureerd en resultaatgericht aansturen, beïnvloeden en onderhandelen. Je brengt teamdynamiek foutloos in kaart en creëert draagvlak bij alle betrokkenen.

MAAR VELE PROJECT TEAMS ZIJN GEEN TEAMS

Want zolang in organisaties project teams bestaan uit mensen die het project werk ‘naast’ of ‘boven’ hun échte job doen, moet de project manager een uitmuntend project leider zijn. Want vaak is er niet echt sprake van een ‘team’ maar eerder van een groep mensen die een bijdrage leveren aan het project resultaat. Deze teamleden stellen een beperkte hoeveelheid tijd beschikbaar voor het project. Ze komen incidenteel bij elkaar om over de voortgang te overleggen. Eigenaarschap beperkt zich meestal tot de eigen bijdrage met een vleugje betrokkenheid bij het eindresultaat. Project leiders zijn onontbeerlijk om de voortgang in het project te houden en de werkzaamheden op elkaar af te stemmen en te coördineren. Maar hoe maak je als project manager van dit ‘toevallige’ team, een hecht én resultaatgericht project team? 

CONCRETE AANPAK  

Het programma is opgebouwd rond 7 modules, waarbij de essentiële aspecten van succesvol project leiderschap worden uitgewerkt. Hierbij worden presentaties afgewisseld met gedragsmatige oefeningen, reflectie, ervaringsuitwisseling en concrete cases. Verder moet je als deelnemer voorafgaand aan het programma een beïnvloedingsassessment scoren, dat na de training als jouw persoonlijk leerplan dient.

Deze workshop is zeer interactief en biedt jou de essentiële praktijk die je nodig hebt om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen, die je morgen kan toepassen op écht project werk in (h)échte project teams.

Kostprijs

€ 1.295 excl. BTW.

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier