Business Plan op 1 A4 - IFBD
Business Plan op 1 A4

Business Plan op 1 A4

  • U leert uw afdelings-, unit- of ondernemingsstrategie op 1 A4 te schrijven.
  • U leert strategische keuzes naar operationele KPI’s te vertalen.
  • U leert hoe u visie vertaalt tot actie, en vorm geeft aan een recovery business plan.

IEDEREEN HAD PLANNEN …

Maar wanneer er een crisis zoals COVID19 op onze weg komt, dan worden deze plannen opeens heel onrealistisch. Weinig plannen blijken immers bestand tegen deze onvoorziene impact en moeten dus aangepast worden. Maar hoe ver kijkt u vooruit naar een onzekere toekomst? Hoe plant u vanaf vandaag uw herstelplan op? Hoe voorziet u een crisisplan ingeval van “een tweede golf”?

Plannen is nog nooit zo belangrijk én zo moeilijk geweest. En toch verwachten niet alleen onze aandeelhouders, maar ook onze werknemers en onze klanten heldere taal. Te veel werk, geen draagvlak in de organisatie, kiezen voor het oude normaal … deze keer hebben wij geen excuus. Meer zelfs, wij hebben geen optie om dit nieuwe plan te laten verdwijnen in die – overvolle – lade bij die vele andere goedbedoelde plannen. Want de toekomst van onze organisatie of afdeling hangt ervan af.

MAAK TIJD VOOR STRATEGIE?

‘Wij hebben geen tijd voor strategie’ was tot voor kort een te vaak gehoorde verzuchting van managers en leidinggevenden. De operaties slorpen alle tijd op, klanten vragen te veel aandacht en de markt is zo veeleisend en te volatiel om verder te denken dan het eind van de maand, laat staan het eind van het jaar … Maar een week op afzondering in Durbuy voor een strategisch plan, daar hebben we echt geen tijd meer voor. Maar hoe geeft u uw strategisch plan pragmatisch vorm? Hoe maakt u keuzes? Hoe zorgt u ervoor dat die keuzes ook gedragen zijn door de groep? En dat iedereen er zich ook aan houdt?

BOUW EEN BUSINESS PLAN DAT WERKT …

Na deze training bouwt u een (business) recovery plan dat écht werkt. Met behulp van de OGSM-methodiek maakt u uw dromen, ideeën en plannen concreet. OGSM staat voor Objective, Goals, Strategies, Measures en omhelst een plan op 1 A4 (ja, u leest het goed: op 1 A4!) dat leidt van visie naar actie. Het verbindt ambitieuze doelstellingen en een realistische business met concrete activiteiten. Het helpt om goede plannen te maken en hier slim aan te werken. Een business plan maken is zo geen ‘moeten’ meer, maar een moment om gestructureerd en strategisch te bepalen waar u over een bepaalde tijd wilt zijn en hoe u daar gaat komen. U krijgt bovendien het boek ”Business plan op 1 A4”, geschreven door experten, om u aan de hand van vele voorbeelden, praktische tips en oefeningen te helpen de OGSM-methodiek eigen te maken.

BEWEZEN METHODIEK: VOOR GROOT EN KLEIN

De methodiek is wereldwijd bewezen effectief. Vele personen en organisaties werken er al jarenlang mee, zoals de NASA, Procter & Gamble, Coca-Cola en Business Markers. Ook meer en meer KMO’s en vrije beroepen passen deze heldere methodiek toe in hun dagelijkse operaties. Aan de slag dus als u nog succesvoller wilt zijn! Ides Ticket, oprichter en managing partner van Business Markers, werkte bij Procter&Gamble, Coca-Cola en als general manager van MTV Networks. Reeds jaren begeleidt en traint hij met het Business Markers team honderden bedrijven rond strategie en innovatie, mensen en cultuur, en customer experience management. Samen met een groep ervaren professionals brengt hij vol enthousiasme beweging in organisaties en haalt hij meer uit jouw teams. Daarnaast zetelt hij vol enthousiasme in tal van adviesraden.

Ides Ticket – Trainer IFBD
‘We hebben geen tijd voor strategie’ is niet langer een geldig excuus. Ga niet voor een week in Durbuy zitten, maar ga aan de slag met je Business Plan op1 A4.”

Ides Ticket – Trainer IFBD

Ides Ticket, oprichter en managing partner van Business Markers, werkte bij Procter & Gamble, Coca-Cola en als general manager van MTV Networks. Reeds jaren begeleidt en traint hij met het Business Markers team honderden bedrijven rond strategie en innovatie, mensen en cultuur, en customer experience management. Samen met een groep ervaren professionals brengt hij vol enthousiasme beweging in organisaties en haalt hij meer uit jouw teams. Daarnaast zetelt hij vol enthousiasme in tal van adviesraden.

Beste opleiding en lesgever die ik binnen IFBD al meegemaakt heb: juiste balans tussen praktijk en theorie!

Geert, Zaakvoerder

Zeer goede docent! De materie 100% begrepen en kijk er naar uit om deze te implementeren in de organisatie.

Lien, COO

Zeer goede opleiding, een aanrader!

Jurgen, Projectleider
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Corona-proof leren bij het IFBD

Klik hier en vind alle maatregelen die we hebben genomen om onze trainingen op een veilige manier te laten verlopen.

Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Politieke intelligentie Politieke intelligentie Lees meer lees meer Strategie & innovatie Duurzame en flexibele ploegenarbeid Duurzame en flexibele ploegenarbeid Lees meer lees meer Sales Sales plan op 1 A4 Sales plan op 1 A4 Lees meer lees meer Strategie & innovatie Ontwikkelen & managen van Key Risk Indicators Ontwikkelen & managen van Key Risk Indicators Lees meer lees meer