Business plan op 1 A4 - IFBD
Business plan op 1 A4

Business plan op 1 A4

  • U leert uw afdelings-, unit- of ondernemingsstrategie op 1 A4 te schrijven.
  • U leert strategische keuzes naar operationele KPI’s te vertalen.
  • U leert hoe u visie vertaalt tot actie.

IEDEREEN HEEFT PLANNEN …

Maar ook elke organisatie heeft plannen … Dat verwachten niet alleen onze aandeelhouders, maar ook onze werknemers en natuurlijk ook onze klanten. En toch realiseren wij deze plannen vaker niet dan wel. Zowel als manager of als organisatie. Ofwel hebben wij het te druk, ofwel vinden wij geen draagvlak in de organisatie, ofwel is het net veiliger ver weg te blijven van ambitieuze doelstellingen … Het gros van onze plannen zijn echter niet goed genoeg waardoor ze in die onderste – overvolle – lade verdwijnen bij die vele andere goedbedoelde plannen.

HEEFT U NOG TIJD VOOR STRATEGIE?

‘Wij hebben geen tijd voor strategie’ is bovendien een te vaak gehoorde verzuchting van managers en leidinggevenden. De operaties slorpen alle tijd op, klanten vragen te veel aandacht en de markt is zo veeleisend en te volatiel om verder te denken dan het eind van de maand, laat staan het eind van het jaar … Een week op afzondering voor een strategisch plan, daar hebben we geen tijd meer voor. De middelen van elke onderneming zijn beperkt: financieel en menselijk. Maar hoe geeft u uw strategisch plan pragmatisch vorm? Hoe maakt u keuzes? Hoe zorgt u ervoor dat die keuzes ook gedragen zijn door de groep? En dat iedereen er zich ook aan houdt?

BOUW EEN BUSINESS PLAN DAT WERKT …

Na deze training bouwt u een (business) plan dat écht werkt. Met behulp van de OGSM-methodiek maakt u uw dromen, ideeën en plannen concreet. OGSM staat voor Objective, Goals, Strategies, Measures en omhelst een plan op 1 A4 (ja, u leest het goed: op 1 A4!) dat leidt van visie naar actie. Het verbindt ambitieuze doelstellingen met concrete activiteiten en het helpt om goede plannen te maken en hier slim aan te werken. Een business plan maken is zo geen ‘moeten’ meer, maar een moment om gestructureerd en strategisch te bepalen waar u over een bepaalde tijd wilt zijn en hoe u daar gaat komen. U krijgt bovendien het boek ”Business plan op 1 A4” geschreven door experten om u aan de hand van vele voorbeelden, praktische tips en oefeningen te helpen de OGSM-methodiek eigen te maken.

BEWEZEN METHODIEK: VOOR GROOT EN KLEIN

De methodiek is wereldwijd bewezen effectief. Vele personen en organisaties werken er al jarenlang mee, zoals de NASA, Procter & Gamble, Coca-Cola en Business Markers. Ook meer en meer KMO’s en vrije beroepen passen deze heldere methodiek toe in hun dagelijkse operaties. Aan de slag dus als u nog succesvoller wilt zijn!

Ides Ticket – Trainer IFBD
‘We hebben geen tijd voor strategie’ is niet langer een geldig excuus. Ga niet voor een week in Durbuy zitten, maar ga aan de slag met je Business Plan op1 A4.”

Ides Ticket – Trainer IFBD

Ides Ticket, oprichter en managing partner van Business Markers, werkte bij Procter & Gamble, Coca-Cola en als general manager van MTV Networks. Reeds jaren begeleidt en traint hij met het Business Markers team honderden bedrijven rond strategie en innovatie, mensen en cultuur, en customer experience management. Samen met een groep ervaren professionals brengt hij vol enthousiasme beweging in organisaties en haalt hij meer uit jouw teams. Daarnaast zetelt hij vol enthousiasme in tal van adviesraden.

Beste opleiding en lesgever die ik binnen IFBD al meegemaakt heb: juiste balans tussen praktijk en theorie!

Geert, Zaakvoerder

Zeer goede docent! De materie 100% begrepen en kijk er naar uit om deze te implementeren in de organisatie.

Lien, COO

Zeer goede opleiding, een aanrader!

Jurgen, Projectleider
Neem voor meer informatie contact met ons op
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Het strategische marketing plan Het strategische marketing plan Lees meer lees meer General management Presenteren met impact aan topmanagement Presenteren met impact aan topmanagement Lees meer lees meer Strategie & innovatie New business development – van innovatie naar implementatie New business development – van innovatie naar implementatie Lees meer lees meer Strategie & innovatie Excellente service contracten Excellente service contracten Lees meer lees meer