Business Plan op 1 A4

Business Plan op 1 A4

  • U leert uw afdelings-, unit- of ondernemingsstrategie op 1 A4 te schrijven.
  • U leert strategische keuzes naar operationele KPI’s te vertalen.
  • U leert hoe u visie vertaalt tot actie, en vorm geeft aan een recovery business plan.

IEDEREEN HEEFT PLANNEN …

Maar als een crisis zoals COVID19 passeert, of een conflict zoals Oekraïne-Rusland op onze weg komt, dan worden veel plannen plots heel onrealistisch. Weinig plannen blijken immers bestand tegen deze onvoorziene storm en moeten telkens opnieuw aangepast worden. Maar hoe ver kijkt u vooruit naar een onzekere toekomst? Hoe plant u vanaf vandaag uw herstelplan op? Hoe vertaalt u plannen naar concrete acties en vooral resultaten?  En hoe krijgt u dit alles op 1A4?

Plannen is nog nooit zo belangrijk én zo moeilijk geweest. En toch verwachten niet alleen onze aandeelhouders, maar ook onze werknemers en onze klanten heldere taal.  Te veel werk, geen draagvlak in de organisatie, kiezen voor het oude normaal … deze keer hebben wij geen excuus. Meer zelfs, wij hebben geen optie om dit nieuwe plan te laten verdwijnen in die – overvolle – lade bij die vele andere goedbedoelde plannen.  Want de toekomst van onze organisatie of afdeling hangt ervan af. 

MAAK TIJD VOOR STRATEGIE

‘Wij hebben geen tijd voor strategie’ was tot voor kort een te vaak gehoorde verzuchting van managers en leidinggevenden. De operaties slorpen alle tijd op, klanten vragen te veel aandacht en de markt is zo veeleisend en volatiel dat zelden verder werd gedacht dan het eind van de maand, laat staan het eind van het jaar … Maar een week op afzondering in Durbuy voor een strategisch plan, daar hebben we echt geen tijd meer voor. Maar hoe geeft u uw strategisch plan pragmatisch vorm? Hoe maakt u keuzes? Hoe zorgt u ervoor dat die keuzes ook gedragen zijn door de groep? En dat iedereen er zich ook aan houdt? 

BOUW EEN BUSINESS PLAN DAT WERKT … 

Na deze training bouwt u een business (recovery) plan dat écht werkt. Met behulp van de OGSM-methodiek maakt u uw dromen, ideeën en plannen concreet. OGSM staat voor Objective, Goals, Strategies, Measures en omhelst een plan op 1 A4 (ja, u leest het goed: op 1 A4!) dat leidt van visie naar actie. Het verbindt ambitieuze doelstellingen en een realistische business met concrete activiteiten. Het helpt om goede plannen te maken en hier slim aan te werken. Een business plan maken is zo geen ‘moeten’ meer, maar een moment om gestructureerd en strategisch te bepalen waar u over een bepaalde tijd wilt zijn en hoe u daar gaat komen. U krijgt bovendien het boek ”Business plan op 1 A4” geschreven door experten om u aan de hand van vele voorbeelden, praktische tips en oefeningen te helpen de OGSM-methodiek eigen te maken. 

BEWEZEN METHODIEK: VOOR GROOT EN KLEIN 

De methodiek is wereldwijd bewezen effectief. Vele personen en organisaties werken er al jarenlang mee, zoals de NASA, Procter & Gamble, Coca-Cola en Business Markers. Ook meer en meer KMO’s en vrije beroepen passen deze heldere methodiek toe in hun dagelijkse operaties. Aan de slag dus als u nog succesvoller wilt zijn!

UNIEK PROGRAMMA

Deze training werd speciaal ontwikkeld voor die managers en directeuren, actief in (zwaar) getroffen sectoren of activiteiten. Onze trainer vertrekt dan ook vanuit uw realiteit, waarbij plannen maken en scenario’s ontwikkelen onderhevig zijn aan onzekerheid. Hij leert u hoe u uw plan vorm geeft maar ook bijstuurt en aanscherpt, vooral als het weer wat moeilijker gaat.  

Ides Ticket – Trainer IFBD
‘We hebben geen tijd voor strategie’ is niet langer een geldig excuus. Ga niet voor een week in Durbuy zitten, maar ga aan de slag met je Business Plan op1 A4.”

Ides Ticket – Trainer IFBD

Ides Ticket, oprichter en managing partner van Business Markers, werkte bij Procter & Gamble, Coca-Cola en als general manager van MTV Networks. Reeds jaren begeleidt en traint hij met het Business Markers team honderden bedrijven rond strategie en innovatie, mensen en cultuur, en customer experience management. Samen met een groep ervaren professionals brengt hij vol enthousiasme beweging in organisaties en haalt hij meer uit jouw teams. Daarnaast zetelt hij vol enthousiasme in tal van adviesraden.

Business plan op 1 A4

Iedereen heeft plannen … Maar doordat veel plannen niet goed of concreet zijn, realiseren we onze plannen vaker niet dan wel. Met dit boek leer je hoe je een (business) plan maakt dat wel werkt, door het gebruik van de OGSM-methodiek: Objective, Goals, Strategies, Measures. Het is een plan op 1 A4 dat leidt van visie naar actie. Het verbindt ambitieuze doelstellingen aan concrete activiteiten. De methodiek is wereldwijd bewezen effectief. Aan de slag dus!

Hele nuttige training met een hele inspirerende docent. Ides heeft veel ervaring en leert je niet alleen hoe een OGSM sheet ingevuld moet worden, maar geeft ook concrete handvaten hoe je het hele proces vorm moet geven inclusief de benodigde templates.

Erik, Manager Business Intelligence

Beste opleiding en lesgever die ik binnen IFBD al meegemaakt heb: juiste balans tussen praktijk en theorie!

Geert, Zaakvoerder

Zeer goede docent! De materie 100% begrepen en kijk er naar uit om deze te implementeren in de organisatie.

Lien, COO

Zeer goede opleiding, een aanrader!

Jurgen, Projectleider

Top!

Kenni, Operations Director

Een lesgever met bagage en dat merk je! Hij speelde goed in op de vragen die leefden.

Ellen, Stafmedewerker Organisatieontwikkeling

Zeer interessante en praktisch toepasbare sessie.

Maarten, Managing Partner
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Maintenance & manufacturing management KPI’s in energie KPI’s in energie Lees meer lees meer Logistiek & supply chain management Executive masterclass in Operations, Manufacturing & Plant Management Executive masterclass in Operations, Manufacturing & Plant Management Lees meer lees meer Strategie & innovatie Het strategische marketing plan Het strategische marketing plan Lees meer lees meer Strategie & innovatie Strategic pricing Strategic pricing Lees meer lees meer