Financiële Intelligentie voor de HR Manager

Financiële Intelligentie voor de HR Manager

  • U leert waarom u de lonen van uw medewerkers niet met winst, maar wel met cash betaalt.
  • U leert hoe u als HR uw plek in de boardroom verdient.
  • U leert alles over uw HR budget, HR investeringen, HR kosten, HR rapporten, …. en wordt zo een gewaardeerd gespreks- en business partner van uw management.

HEEFT U ALS HR PROFESSIONAL SCHRIK VAN CIJFERS?

Als HR Professional komt u dagelijks in aanraking met financiële cijfers en financiële data. En zo hoort het ook, want u beheert één van de grootste kostenposten van uw organisatie, met name de personeelskost. En hoewel uw focus als HR professional niet primair op financiën ligt, moet u uw afdeling én uw beslissingen financieel kunnen verdedigen bij uw management.

VERDEDIG UW HR AFDELING MET FINANCIELE DATA

De kost van verzuim in kaart brengen, daarin slaagt de gemiddelde HR professional nog in. Maar hoe vertrouwd bent u met financiële rapportering? Hoe verdedigt u uw HR budget in de directiekamer? Hoe onderbouwt u met financiële data uw HR initiatief bij uw management? Hoe maakt u een rendementsanalyse van uw HR investeringen? Hoe verkoopt u uw organisatie financieel aan potentiële werknemers? En kent u de échte kost van een (mislukte) aanwerving?

U BETAALT DE LONEN MET CASH, NIET MET WINST

Ook in dit programma staat cash-denken centraal. Want hoewel uw organisatie op papier winstgevend kan zijn, worden alle salarissen (en uiteraard ook leveranciers en investeringen) met cash betaald en nooit met winst. Als HR professional moet u dan ook blijven denken in termen van cash.

SAMENWERKEN MET FINANCE

HR en Finance werken steeds nauwer samen om zo te streven naar een optimale performantie en winstgevendheid. Zo moet elke HR manager niet alleen de kosten en baten van het aanwerven van nieuwe medewerkers vertalen in financiële beslissingscriteria … maar elke beslissing of investering, ieder voorstel of policy moet u als HR professional verantwoorden en linken aan het financiële nut voor uw organisatie.

SPREEK DE TAAL VAN UW MANAGEMENT TEAM

Voor het eerst in België leggen wij de brug tussen HR en Finance. Johan Lyssens, onze expert trainer, maakt geen boekhouder van u, maar wel een échte business manager. Op die manier verdedigt u met kennis van zaken uw dossiers bij uw directie. U onderbouwt iedere beslissing én investering (van een aanwerving over een nieuw LMS tot een overname) met heldere en juiste financiële argumenten. Niet alleen wordt u hierdoor een gewaardeerd gesprekspartner in de directiekamer, maar bovendien slaagt u erin uw budgetten op een optimale manier te beheersen.

Johan Lyssens - Trainer IFBD
Als HR-professional moet u groeien tot een gewaardeerd business- en gesprekspartner van uw management. Kennis van financiën en cash-denken is dan ook onontbeerlijk. Want geen enkele organisatie betaalt haar medewerkers met winst … wel met cash.

Johan Lyssens - Trainer IFBD

Johan Lyssens startte zijn carrière bij Bank J. VanBreda & C°. Gedurende meer dan 20 jaar werkte hij intensief samen met ondernemingen, waarvan de laatste 7 jaar als gedelegeerd bestuurder en Lid van het Directiecomité verantwoordelijk voor kredietverlening, betalingsverkeer en beleidsinformatie. In 2001 maakte Johan de overstap naar Delta Lloyd Bank waar hij gedurende vijf jaar als lid van het Directiecomité en Gedelegeerd Bestuurder zijn opdracht verder zette. Daarnaast was Johan 14 jaar lang Professor Financial Management aan de Antwerp Business School (Lessius). Op dit moment is hij ook actief als docent corporate finance aan de EHSAL Management School, PXL Hasselt en de Retail Banking Academy in London waar hij financiële opleidingen verzorgt voor banken in Europa en Afrika.

Sinds 2006 is Johan binnen het IFBD als trainer en adviseur betrokken bij diverse financiële trainingstrajecten binnen Europa. De laatste jaren verzorgde hij Financieel Management trainingen voor diverse klanten (Unilin, Vandemoortele, Johnson Controls, Adient, Gea, Engie, DHL, Kelvion, Alcopa,Ineos, Pierret en vele tientallen andere nationale en internationale organisaties). Johan combineert een unieke bedrijfservaring met een uitgebreide didactische en academische inslag. Hij slaagt er in complexe informatie te vertalen tot relevante werk- en beslisinstrumenten.

Lien Dobbeleir

Lien Dobbeleir

Lien Dobbeleir is Business Manager bij UFINITY, Finance consultants. Daarvoor was zij gedurende meer dan 8 jaar Consultant Bij BMW Group BELUX. Zij heeft als opleiding master Toegepaste Economische Wetenschappen van de universiteit Antwerpen.

Fantastische docent met sterke expertise. Brengt de materie op een zeer verstaanbaar niveau.

Anouk, HR Coördinator
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie De fluïde organisatie De fluïde organisatie Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Zelforganisatie en zelfsturing op de werkplek Zelforganisatie en zelfsturing op de werkplek Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht De rol van HR bij functionering- & evaluatiegesprekken De rol van HR bij functionering- & evaluatiegesprekken Lees meer lees meer Human Resources & Arbeidsrecht Maak een succes van uw HR Projecten Maak een succes van uw HR Projecten Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]