Masterclass voorraadbeheer - IFBD
Masterclass voorraadbeheer

Masterclass voorraadbeheer

  • U leert het fragiele evenwicht tussen cash en klant, tussen optimalisatie en voorraad.
  • U leert u de impact van de voorraad- en bestelkosten, levertijdaspecten, SLA’s, assortimentsbepaling, vraagaspecten, seriegrootte-bepalingen en veiligheidsvoorraden.
  • U krijgt tientallen tools en technieken aangereikt die u helpen uw voorraad te optimaliseren en past deze direct toe op uw magazijn.

CASH VERSUS KLANT … WIE WINT DE STRIJD …

Het managen van voorraad is anno 2019 belangrijker dan ooit. Geen enkele directie ziet graag slapend werkkapitaal in magazijnen en distributiecentra. Cash is vandaag meer dan ooit “King”. Maar is uw klant dat ook niet? Immers, uw klanten houden van een snelle levering conform de service level agreements. Het aanhouden van de juiste voorraden is dan ook een directe uitdaging voor elk verantwoordelijk manager. Want als beslisser blijft u balanceren op een slap koord tussen enerzijds een absoluut “minimale voorraad” en anderzijds een absoluut “veilige voorraad”.

KENT U DE KOST VAN UW VOORRAAD?

Maar wat kost voorraad? Weet u hoe deze kost de financiële performantie van uw organisatie beïnvloedt? Welke voorraad is financieel optimaal en welke voorraad is operationeel optimaal? Welke voorraadmodellen zijn voor u relevant? Hoe kunnen simulaties u helpen bij het aanhouden van de ‘juiste’ voorraad? Weinig ondernemingen hebben een duidelijk zicht op de kost van voorraad, laat staan op de wijze waarop deze kost kan worden gestuurd. Gedurende deze unieke masterclass leert u van onze expertdocent Paul Durlinger hoe u binnen uw organisatie omgaat met de complexiteit van voorraadbeheer.

LEERDOELEN VAN DEZE MASTERCLASS

U leert eerst op tactisch niveau de bouwstenen van voorraadbeheer. Vervolgens situeert onze trainer voorraadbeheer binnen de integrale keten. U leert het verschil tussen de logistieke en financiële voorraad en de consequenties van dit verschil. U leert hoe u de huidige voorraad analyseert en hoe u direct resultaat bereikt met deze analyses. Centraal in de cursus staat de voorraadstrategie-matrix. Niet alle producten kunt/moet u op dezelfde manier beheersen. U leert op welke manier u specifieke producten moet besturen en krijgt inzicht in de verschillende voorraadstrategieën en de bijbehorende bestelparameters. Tijdens deze Masterclass leert u de impact van de voorraad- en bestelkosten. Levertijdaspecten, assortimentsbepaling, vraagaspecten, seriegrootte-bepalingen en veiligheidsvoorraden staan hier centraal. Verder leert u de samenhang zien tussen deze diverse parameters. U gaat uitgebreid in op het begrip service-level en de consequenties voor de voorraden. U toetst de berekeningen van parameters op hun waarde. Tot slot verduidelijkt onze trainer hoe management door middel van uitspraken en beslissingen de voorraad kan beïnvloeden en leert u hoe u commitment krijgt voor uw logistieke projecten.

OPZET VAN DEZE MASTERCLASS

Naast de nodige aandacht die de trainer besteedt aan de theorie van voorraadbeheer, wordt deze doorheen de training aangevuld met praktijkcases en oefeningen met concrete toepassingen uit de dagelijkse praktijk. U leert de echte problemen uit uw eigen keten aanpakken en oplossen.

VERDIEN HET VEELVOUD VAN DEZE TRAINING TERUG

Onze trainer garandeert dat u na het volgen van deze training en het opvolgen van de adviezen die u mee krijgt naar uw magazijn uw voorraden verder kunt optimaliseren. Besparingen van meer dan € 20.000 op korte termijn, zijn dan ook eerder regel dan uitzondering. Deze training is dan ook een échte investering die u gegarandeerd terugverdient.

Paul Durlinger - Trainer IFBD
Ik garandeer je dat je na het volgen van deze training en het opvolgen van de adviezen die je mee krijgt naar jouw magazijn, je voorraden verder kunt optimaliseren. Besparingen van meer dan € 20.000 op korte termijn, zijn dan ook eerder regel dan uitzondering.

Paul Durlinger - Trainer IFBD

Paul Durlinger is als trainer-adviseur actief op het gebied van Supply Chain Management, Demand Management, Voorraadbeheer, Forecasting en Productieplanning. Paul studeerde af aan de Technische Universiteit Eindhoven bij de afdeling Technische Bedrijfskunde. Hij geeft les op diverse Nederlandse universiteiten en is ook verbonden aan de Universiteit van Pretoria. Hij was en is verbonden aan de EMLog-opleiding van de VLM als docent en examinator. Hij trainde meer dan 1.000 managers op het gebied van “Supply Chain Management” en adviseerde een groot aantal Europese ondernemingen op het gebied van “Voorraadbeheer”. Hij publiceerde diverse werkboeken, naslagwerken en artikelen over deze materie. Zijn uitermate pragmatische aanpak gekoppeld aan een grote vakexpertise maken hem tot de meest geschikte trainer van deze masterclass.

Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
Managen met tegenwind

Leren in deze complexe en onzekere tijden is een must. Daarom maakte het IFBD een unieke selectie uit haar totaalaanbod en bundelde deze in de brochure ‘Managen met Tegenwind’. Klik op de titel en download de brochure.

Binnen de acht fundamentele bouwstenen van een future proof manager en organisatie, selecteerden wij telkens vier essentiële én robuuste programma’s. Van strategie en leiderschap, over communicatie en finance, naar project management en HR tot sales en output …

Deze programma’s bezorgen u het noodzakelijke kompas en helpen u uw zeilen én die van uw team terug aan de wind te zetten.

 

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

 

 

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Toolboxtraining forecasting Toolboxtraining forecasting Lees meer lees meer Logistiek & supply chain management Masterclass in supply chain management Masterclass in supply chain management Lees meer lees meer Strategie & innovatie Managen met tegenwind – najaar 2020 Managen met tegenwind – najaar 2020 Lees meer lees meer Logistiek & supply chain management Retail & food logistics Retail & food logistics Lees meer lees meer