Slim interviewen

Slim interviewen

GRATIS BOEK VOOR ELKE DEELNEMER

Voor een helder inzicht in attitudes, motivatie en werkstrategieën

In deze training ontdekt u hoe u bij ieder type kandidaat een betrouwbare inschatting kunt maken wie de kandidaat werkelijk is en of hij of zij past binnen uw organisatie. Dankzij een gestructureerde vragenset achterhaalt u snel en objectief de gedragsvoorkeuren van de kandidaat. Door deze kenmerken te koppelen aan gewenste competenties en functieprofielen, kunt u een betrouwbare voorspelling doen of de persoon de competenties al dan niet kan ontwikkelen, ook als de kandidaat deze nog niet eerder in praktijk heeft gebracht. Ook krijgt u inzicht in de onbewuste motivatie- en attitudepatronen van de kandidaat. Hierdoor kunt u een accurate inschatting maken van de persoon, zelfs van zaken waarvan hij- of zijzelf zich niet eens bewust is. Vervolgens leert u hoe u uw bevindingen kunt toetsen door middel van een specifieke test- en feedbackmethodiek. Het boek krijgt u er gratis bij!

Datum & locatie van geplande sessie(s)

Programma

WIE ZIT NU ECHT VOOR JOU?

Organisaties die mensen met de juiste attitudes aantrekken, werken beter. Net als coaches die op basis van het inschatten van attitudes hun advies verlenen, slimmer werken. De laatste jaren was het hr-beleid sterk gefocust op het zoeken en ontwikkelen van de m/v met de juiste vaardigheden voor een welomlijnde job.

Intussen stoot dit competentiedenken op haar grenzen. Want wat als je kandidaat nog geen ervaring heeft opgedaan in alle nodige competenties? Of als je kandidaat die sociaal wenselijke antwoorden geeft en perfect voorbereid is op de STAR-vragen? Dan is de meest competente medewerker toch niet altijd de geknipte aanwerving. Vaak schort dan van alles op attitudevlak en is de link met de bedrijfscultuur afwezig. En gezien attitudes beter voorspellen of iemand al dan niet fit in de toekomstige job én cultuur, moet elke rekruteerder deze shift van competentie naar attitude maken.

WAT LEER JE TIJDENS DIT ‘SLIMME’ PROGRAMMA

Tijdens deze innovatieve opleiding leer je hoe je gedetailleerd de attitudes van je kandidaat inschat en beschrijft in gedragingen, kenmerkend voor een specifieke context. Je leert tal van nieuwe inzichten en krijgt praktische toepassingen aangereikt om je huidige aanpak te verbeteren:

 • Een gestructureerd interview dat je helpt om attitudes en motivatie snel en accuraat in te schatten.
 • Het CACTUS-model waarmee een integratie van de huidige aanpak vlot verloopt (CV, Attitudescan, Competentiescan, Test & Feedback, Uitklaren van vragen van de kandidaat, Scoring van de kandidaat).
 • Een feedbacktechniek om de persoon te beschrijven in zijn attitude, motivatie en werkstrategie.
 • Een taal om over attitudes te rapporteren naast de competenties van een kandidaat.
 • Een aanpak om ontwikkelbare afwezige competenties te voorspellen via aanwezige attitudes.
 • Een manier die ervoor zorgt dat sociaal wenselijke antwoorden worden vermeden en je datgene meet dat je echt wilt weten (zelfs als kandidaten liegen, kan je hun attitudeparameter inschatten).

WAAROM SLIM INTERVIEWEN?

Slim interviewen is een must voor elke rekruteerder, omdat ... 

 • we in gesprek gaan met steeds beter voorbereide kandidaten;
 • ons buikgevoel niet langer volstaat;
 • het lastig is om motivatie goed in te schatten;
 • je (interne of externe) klant feedback verwacht van het gesprek;
 • we ons bewuster moeten zijn van onze vooroordelen;
 • enkel competenties en talenten inschatten onvoldoende is;
 • de klassieke vragen niet langer meerwaarde bieden.

INNOVATIEVE LEERAANPAK VAN DEZE WORKSHOP

Dit programma maakt 100 % gebruik van een blended leeraanpak. Twee weken voor de training van start gaat, sturen wij je de link door naar onze online module. Gedurende vier uur leer je de bouwstenen van het slimme interview. Op deze manier kom je 100 % voorbereid naar de training en ga je direct van start met het échte werk. Zo verlies je geen kostbare leertijd aan introductie, voorstelling en concepten. Met andere woorden: deze workshop is een échte werksessie. Bovendien kan je ook na de sessie deze online module gebruiken om je kennis te verankeren.  

Kostprijs

€ 995 excl. BTW

= inclusief online leermodules

(Heeft u recht op subsidies?)

Indien u met meerdere collega's deelneemt aan dit programma ontvangt u extra korting. Los van de eventuele subsidiëring van de Vlaamse Overheid geeft het IFBD per extra deelnemend collega 5% extra korting op het totaalbedrag met een maximale korting van 20% (= 5 deelnemers of meer).

Contacteer ons via email of bel ons op 050 38 30 30

Contacteer ons voor meer info

IFBD
Onze website maakt gebruik van cookies. Het IFBD en uw privacy?
Klik hier