Business Case Calculation – investeringsanalyse & -selectie

Business Case Calculation – investeringsanalyse & -selectie

  • U leert alle cruciale financiële beoordelingstechnieken en –tools voor uw business case.
  • U leert hoe u de financiële haalbaarheid van uw business case evalueert.
  • U leert waarom cash flow het belangrijkste werkinstrument is binnen uw business case.

INVESTERINGEN: DE RUGGENGRAAT VAN UW ONDERNEMING

Als manager moet u jaarlijks over diverse business cases beslissen die de financiële en operationele toekomst van uw onderneming vastleggen: opstarten van nieuwe productielijnen, vervangen van oude machines, investeren in nieuwe kantoren en gebouwen, aanwerven van nieuwe mensen, aanschaffen van nieuwe informatietechnologie, … Kortom, verkeerde beslissingen in deze investeringsprojecten kunnen de toekomst van uw organisatie bedreigen. Daarom organiseert het IFBD deze unieke studiedag: “Business Case Calculation – Investeringsanalyse & -selectie”.

INVESTERINGEN BALANCEREN TUSSEN FINANCIËLE EN NIET-FINANCIËLE BESLISSINGSCRITERIA

Iedere business case bestaat uit twee welgedefinieerde luiken: een financieel en een strategisch luik. Sommige investeringen/business cases zijn louter en alleen financieel te bekijken. Andere investeringen/business cases zijn noodzakelijk om als bedrijf competitief te blijven en een strategisch voordeel te krijgen of te behouden. In een eerste module leert u de diverse determinanten van een investering en hoe u ermee omspringt.

RENDEMENTSANALYSE: HOE BEREKENT U DE TOEGEVOEGDE WAARDE VAN UW BUSINESS CASE?

De kosten-batenanalyse van uw business cases is de basis van een weloverwogen investeringsstrategie. Het is immers hier dat u van in het begin duidelijk het doel én de beoogde resultaten vastlegt. Hiertoe heeft u echter kennis nodig van de diverse financiële tools en technieken die u hierbij helpen.

CASH FLOW ALS CRUCIAAL WERKINSTRUMENT

Iedere onderneming drijft op kasstromen. Zware investeringen brengen deze kasstromen echter uit evenwicht. Maar hoe definieert u de relevante kasstromen? Wanneer vormt een business case een bedreiging voor de cashpositie van een onderneming? Verder verneemt u de diverse risico’s die gepaard gaan met strategische investeringen.

WAT MAAKT DIT PROGRAMMA UNIEK?

In een steeds sneller evoluerende markt bent u als manager verplicht te investeren in de toekomst van uw onderneming. Deze cursus verschaft u niet alleen een inzicht in investeringsanalyse, maar geeft u bovendien bruikbare tools en technieken die u moeten helpen bij investeringsselectie en rendementsanalyses om zo uw business case op een verantwoorde wijze te becijferen. Dit cursusprogramma is dan ook een directe investering in uw onderneming én in uw persoonlijke carrière.

Johan Lyssens – Trainer IFBD
Elke business case heeft een minimale rendementseis. Maar hoe berekent u het rendement van uw (toekomstige) investeringen? Ik leer u graag de meest bruikbare technieken waarbij Cash centraal staat.

Johan Lyssens – Trainer IFBD

Johan Lyssens startte zijn carrière bij Bank J. VanBreda & C°. Gedurende meer dan 20 jaar werkte hij intensief samen met ondernemingen, waarvan de laatste 7 jaar als gedelegeerd bestuurder en Lid van het directiecomité verantwoordelijk voor kredietverlening, betalingsverkeer en beleidsinformatie. In 2001 maakte Johan de overstap naar Delta Lloyd Bank waar hij gedurende vijf jaar als lid van het directiecomité en gedelegeerd bestuurder zijn opdracht verder zette. Daarnaast was Johan 14 jaar lang Professor Financial Management aan de Antwerp Business School (Lessius). Op dit moment is hij ook actief als docent corporate finance aan de EHSAL Management School, PXL Hasselt en de Retail Banking Academy in London waar hij financiële opleidingen verzorgt voor banken in Europa en Afrika. Sinds 2006 is Johan binnen het IFBD als trainer en adviseur betrokken bij diverse financiële trainingstrajecten binnen Europa. De laatste jaren verzorgde hij Financieel Management trainingen voor diverse klanten (UNILIN, Vandemoortele, Johnson Controls, Adient, GEA, ENGIE, DHL, KELVION, ALCOPA,INEOS, PIERRET en vele tientallen andere nationale en internationale organisaties). Johan combineert een unieke bedrijfservaring met een uitgebreide didactische en academische inslag.

Lien Dobbeleir - Trainer IFBD

Lien Dobbeleir - Trainer IFBD

Lien Dobbeleir is Business Manager bij UFINITY, Finance consultants. Daarvoor was zij gedurende meer dan 8 jaar Consultant Bij BMW Group BELUX. Zij heeft als opleiding master Toegepaste Economische Wetenschappen van de universiteit Antwerpen.

Erg boeiend, zowel de inhoud als de presentatie.

Frans, CEO

Vlot en begrijpbaar gebracht!

Kristof, Managing Director

Zeer boeiende spreker. Veel praktijkvoorbeelden en pikt in op de groep.

Kathleen, Finance & HR Manager

Zeer goed gebracht.

Peter, Head of P&T

Correct verhaal, goede docent.

Roel, Manager Warehousing
Neem voor meer informatie contact met ons op
Datum & locatie van geplande sessie(s):
Hou mij op de hoogte van nieuwe data
Kostprijs
Inschrijven Inschrijven * Per extra deelnemer aan een open, klassikaal leerprogramma ontvangt u 5% korting op het totaalbedrag met een maximum van 20% (= 5 deelnemers of meer).
TOP 10 IFBD-trainingen

Uw persoonlijk carrièrepad: waar staat u vandaag en waar wilt u morgen staan

Het IFBD ontwikkelde speciaal voor u deze unieke carrière-testen, waarbij u uw persoonlijk leer- en groeipad kunt vinden. Het IFBD adviseert zo welke training u vandaag én morgen nodig heeft om uw ambities te realiseren. Klik op het respectievelijke leerpad.  (6 minuten per test).

(Klik op één van deze groeipaden voor een ‘in depth self assessment’ en ontvang een gevalideerd testresultaat.)

Quinn Test: ontdek uw talent als business professional
Managen met tegenwind

Positief en veerkrachtig leiderschap is – zeker nu alles wat moeilijker gaat – uw enige manier om te slagen. Het IFBD helpt u graag bij het uitstippelen van uw (nieuwe) weg. In deze brochure “Managen met tegenwind” vindt u +/- 40 gedegen programma’s die u, uw team en uw organisatie future proof maken. Vandaag worden andere dingen van u verwacht en ook u verwacht vandaag andere dingen.

 

Anderen bekeken ook
Strategie & innovatie Voeren van sociale onderhandelingen Voeren van sociale onderhandelingen Lees meer lees meer Strategie & innovatie Change & project management Change & project management Lees meer lees meer Strategie & innovatie Strategic pricing Strategic pricing Lees meer lees meer Financieel management voor financiële professionals Telefonisch debiteurenbeheer Telefonisch debiteurenbeheer Lees meer lees meer
[Veld is niet meer gekoppeld!]