Word een onzichtbare leider

ifbd-admin
Date 25/02/2022

Ervaring heb je met hopen. Logisch dus dat jij in een handomdraai de beste oplossing voor een probleem aanreikt. Alleen: hoe komt het dan dat je medewerkers eerder gelaten de taken uitvoeren die je hen oplegt? Kortom: hoe bereik je betere resultaten?

Laat los …

… en verhoog de betrokkenheid van je mensen. Je zal snel merken dat ze met meer goesting aan de slag gaan. Rest de vraag: tot waar stuur je aan en waar laat je los? Het antwoord schuilt in het input/output-model: input beschrijft de methode, output het resultaat. Dit model is een creatie van leiderschapsexperten Rik Moons en Filip Vandendriessche. Die samenwerking resulteerde onder meer in het boek ‘Waarom uw oplossing het probleem is’.

Word ik, als baas, dan overbodig?

Nope! Elk team heeft nood aan een baas. Bij voorkeur opereert die achter de schermen, vrij onzichtbaar. Op die manier wordt hij een leider die een lerende organisatie creëert, waarbij er geen prominent aanwezige ‘chef’ nodig is die als een manager fungeert. Die aanpak werkt uitstekend als ‘het probleem’ voor elke medewerker zo klaar is als pompwater en ze vanuit hun competenties zélf oplossingen bedenken.

Wat steek ik op van deze training?

Tijdens een boeiende en geestige sessie met véél interactie krijg je inzicht in de risico’s van het werken met SMART-objectieven en KPI’s (Key Performance Indicators). Je leert duidelijke criteria omschrijven, waardoor je vrijheid geeft aan je medewerkers én veiligheid inbouwt voor jezelf. Het outputmodel zal je toelaten meer van op afstand te leiden, ‘onzichtbaarder’ te worden en meer op strategie te focussen. Zo laat je op een veilige manier het operationele werk los, krijg je een energieker team én vergroot je je eigen promotiekansen.

Rik Moons