Zacht voor uw mensen, hard voor uw resultaten

Dirk
Date 15/05/2017

Een goed voetballer is niet automatisch de beste trainer. Waarom zou een gedreven professional dan automatisch een effectieve leidinggevende zijn?

Als leidinggevende jongleer je elke dag opnieuw met tal van uitdagingen. Wat verdient je aandacht en wat niet? Je wilt wel delegeren, maar je kunt sommige taken moeilijk loslaten. Je ziet de verschillen tussen je medewerkers, maar je wilt ook iedereen gelijk behandelen. Of wat met het werven en inwerken van nieuwe werknemers? Hoe ga je daar het beste mee om?

Dienend leidinggeven biedt een heldere en werkbare methode om mee aan de slag te gaan, met het natuurlijke leiderschap binnen de wolvenroedel als inspiratiebron. Geen hoogdravende modellen, maar bruikbare guidelines die hard zijn voor resultaten, maar zacht voor mensen.

AUTONOMIE-BINDING-COMPETENTIE

Medewerkers hebben drie elementaire behoeften om drive in hun job te ervaren:
> Autonomie: de medewerker wil in bepaalde mate zelf kunnen bepalen wat hij doet en hoe hij iets doet. > Binding met de organisatie: de medewerker wil bijdragen aan iets dat in zijn ogen zinvol is. Hij wil dit doen in verbondenheid met de mensen en zijn team.
> Competentie: de medewerker wil ergens goed in zijn en ingezet worden op zijn talenten.

De ABC-methode maakt de verbinding tussen de behoeften van de medewerker en de resultaten van de organisatie. Wetenschappelijk is aangetoond dat ‘dienend leiderschap’ de drie basisbehoeften (autonomie, binding en competentie) van de moderne professional rechtstreeks beïnvloedt. En welke organisatie droomt niet van medewerkers in drive, zonder dat ze in overdrive of zelfs burn-out gaan? Na deze tweedaagse heb je een verhoogd bewustzijn over jezelf, heb je je enkele effectieve mentale modellen eigen gemaakt en spreek je een taal die rust en inzicht brengt in jouw praktijk van alledag.

VOOR WIE BESTEMD?

Voor iedereen die andere mensen aanstuurt: leidinggevenden van alle niveaus, coördinatoren, beginnende of toekomstige leidinggevenden. Ook voor de HR medewerker die dienend leidinggeven wil organiseren binnen zijn/haar organisatie.