Het Perfecte Project

Dirk
Date 08/02/2018

PROJECTPRUTSEN VOOR PROFESSIONALS

Traditioneel projectmanagement leidt tot een enorme verspilling van tijd, geld en menselijk talent. Twee op de drie van alle projecten falen, groot en klein, altijd en overal. Het maakt niet uit in welke branche of sector, ze gaan allemaal op identieke wijze de mist in. We lijken maar geen einde te kunnen – of durven – maken aan deze eeuwige faalspiraal. Toch kan uw project succesvol zijn, als u de mens centraal stelt. In deze workshop boordevol confronterende voorbeelden, praktische tips & trucs, vele checklists en tal van testen, biedt Bart Flos een even eenvoudig als revolutionair gedachtegoed aan om prutsprojecten te ontmaskeren en er perfecte projecten van te maken.

TIEN MANIEREN OM UW PRUTSPROJECTEN TE ONTMASKEREN

Lijken uw projecten succesvol te zijn? Pas op, schijn kan bedriegen! Met de volgende tien tips & trucs ontmaskert u de werkelijke status van uw projecten: de Project Matchtest, de PRIC-lijsten, het S.T.O.P.-principe, de Status Totalus, het Antiprutskwadrant, de Probleem Analyse Checklist, het Denktanken met Breinkracht, de Project Prutstest, de Zeven Vergadervragen en de Succes Analyse Checklist. Met de juiste dosis leiderschap, volwassenheid en weerbaarheid komt u nooit meer met uw mond vol tanden te staan. U grijpt zelf in en neemt daarmee het projectheft weer in eigen handen.

HET WORDT TIJD DAT WE AAN DE JUISTE KNOPPEN GAAN DRAAIEN

Waarom is ons projectfalen zo hardnekkig? Ligt er iets universeels aan de grondslag en zo ja, hoe zetten we dat dan om in een praktische aanpak? Om dat te begrijpen moeten we kijken naar de mens en niet naar de methode of de machine. Vergeet dus even alles wat u hebt geleerd over projectmanagement. De eeuwige faalspiraal kan alleen worden doorbroken als u aan de juiste knoppen draait. Kijk vervolgens verder en vooral hoger dan uw projectneus lang is en haal de succesmens uit de gereedschapskist. Hoe? Zet de juiste leider op de juiste plaats, denk volwassen – doe volwassen en steek uw vinger in de lucht als het u niet bevalt!