HOE VANG IK EEN RAT ... : gekonkel en samenzwering op de werkvloer - IFBD

HOE VANG IK EEN RAT … : gekonkel en samenzwering op de werkvloer

Dirk
Date 08/08/2016

U kent ze wel: konkelende collega’s, klanten die het spel niet eerlijk spelen, leveranciers die halve waarheden vertellen, een baas die achter uw rug dealtjes sluit en samenzwerende managers. Ogenschijnlijk niets aan de hand, maar ineens slaan ze toe: tijdens de vergadering, net voor u een contract afsluit, als uw promotie in de weegschaal ligt of bij de koffieautomaat, zomaar … Dan bent u geconfronteerd met een echte rat. (Klik op Hoe vang ik een rat)

U leert van Peter van der Geer hoe u moet omgaan met politieke spelletjes, weerstand, emoties, dominante en irritante persoonlijkheden. Tijdens de workshop ‘Hoe vang ik een rat’ leert u terug naar de inhoud en het échte plezier van uw werk te gaan.

Op zeer verfrissende wijze leert u tijdens deze dag hoe u opvallende en minder opvallende rattenstreken, listen, trucs en politieke spelletjes weert. Wat doet u als iemand informatie achterhoudt? Hoe pareert u vergadertrucs? Hoe pakt u overmatige lobbyers, intriganten en wandelgangers aan? Hoe pareert u dominantie en coalities? Maar vooral, hoe maakt u van deze tegenstanders terug medestanders?

Managers zijn niet steeds lief voor elkaar. U moet echter vermijden dat u het slachtoffer wordt van trucs, streken of niet gewenst gedrag tijdens meetings, onderhandelingen of informele gesprekken. Want niet iedereen heeft steeds het beste met u voor. En een voorbereid manager, is een goed rattenvanger.