HR Business Partner

Dirk
Date 10/05/2018

WAT WILLEN MANAGERS VAN HR …

De HR-functie is de laatste jaren drastisch veranderd en wordt anno 2019 opgesplitst in de HR-service provider enerzijds en de HR-business partner anderzijds. De functie van HR-service provider – met als taak het leveren van excellente diensten tegen een acceptabele kost – kan zowel door de interne HR afdeling als door externe partij(en) worden ingevuld. De HR-business partner daarentegen heeft een strategische focus, maar richt zich ook op demand-management en moet altijd deel blijven uitmaken van de organisatie. Want als HR business partner ben je de adviseur, de strateeg én de change manager. Niet alleen voor jouw afdeling maar voor de ganse organisatie.

SPREEK ALS HR DE TAAL VAN DE BUSINESS

Door de strategie van de organisatie, de strategie van HR en de ontwikkeling van mensen op één lijn te brengen, ontstaat een betrokkenheid bij het management en de medewerkers die tot een duurzame high performance organisatie leidt. Hiervoor moet de HRM niet alleen dezelfde taal spreken als de Business, maar ook dezelfde strategische instrumenten gebruiken.

HR BUSINESS ACADEMY: ZONDER MEER UNIEK IN BELGIE

Deze workshop is zonder meer een uniek learning, developing & experiencing gebeuren. Uniek, omdat weinig programma’s de ambitie hebben om je echt mee te nemen, zowel doorheen je persoonlijke uitdagingen binnen je afdeling, als binnen je integrale organisatie. Uniek, omdat je leert om met jouw talent en jouw visie het verschil te maken. Uniek, omdat je leert te denken als een strateeg. Uniek, omdat je leert jouw organisatie high performing te maken en ook te houden. Uniek, omdat de kennistransfer van het geleerde naar de praktijk centraal staat en je actief aan het werk gaat met de casuïstiek. Uniek, omdat je werkt op echte cases, reële simulaties en echte cijfers. Uniek, omdat je door de interactie met anderen jouw inzichten leert om te zetten in nieuwe vaardigheden die leiden tot effectiever gedrag en betere resultaten.

DOELSTELLINGEN VAN DEZE WORKSHOP

Gedurende deze unieke tweedaagse leer je …
> je rol van interne adviseur te positioneren en naar meerwaarde te (laten) inschatten;
> de bedrijfsstrategie te vertalen naar een getunede HR-strategie;
> inzicht te verwerven in de verschillende elementen van het adviesproces;
> de stappen, de beïnvloeders, de weerstanden en de valkuilen en de gepaste strategieën te ontwikkelen om adequaat en resultaatgericht te adviseren;
> weerstand voor verandering om te buigen tot doelgericht resultaat;
> tal van hulpmiddelen, tools en technieken die uw effectiviteit – als interne adviesverlener – verhogen en leer je hoe je deze effectief in jouw omgeving kunt toepassen;
> je eigen competenties doorheen de tweedaagse training constant aan te scherpen en dit aan de hand van jouw eigen cases enerzijds, en real life input van je collega-deelnemers anderzijds.