LEAN OUTLOOK – pimp je mailbox: leer de dirty tricks van Outlook

Dirk
Date 17/11/2016

Soms lijkt het alsof Outlook een pakt gesmeed heeft met Beëlzebub om je persoonlijke output bruut aan banden te leggen. Want net als elke professional word je gegijzeld door je mailbox. Je hebt pas die allerlaatste mail verwijderd of daar stromen de nieuwe mails terug binnen. Als je die ene cruciale mail met data of prijsafspraken terug wilt vinden, is net die mail niet te vinden. En alsof dit niet erg genoeg is, zie je in je Outlook tientallen knopjes, shortcuts en functies die je regelrecht in je gezicht uitlachen omdat je geen flauw benul hebt wat er mee aan te vangen. Tot slot vind je op internet honderden blogs, YouTube filmpjes, Vimeo’s en sites vol onderzoeksjournalistiek over het optimaal gebruik van Outlook. Alsof je daar tijd voor hebt … Daarom worstel je elke dag met je mailbox en vervloek je Outlook en iedereen die het aandurft je een mail te sturen.

En toch is Outlook zonder meer een uitermate krachtig en bruikbaar werkinstrument. Maar net als meer dan 80% van alle gebruikers, gebruik je slechts 20 % van alle functionaliteiten: het elementaire lezen, beantwoorden en verzenden van e-mail én het bijhouden van agenda’s. En dat is het dan … Experimenteren durf je niet (‘e-mail en agenda vormen de basis van mijn professioneel bestaan’). Voor zoeken heb je geen tijd (‘alleen het verwerken van mijn dagelijkse mail kost mij vaak al meer dan een halve dagtaak’). Toch besef je dat Outlook je het leven makkelijker kan maken. Dat je tijd kunt besparen. Dat je informatie sneller en accurater kunt terugvinden. Dat je je agenda proactief kunt beheren. Dat je taken kunt maken én opvolgen. Maar hoe pak je dit aan? Hoe leer je de dirty tricks van Outlookécht kennen?

Hiertoe organiseert het IFBD deze unieke turbo training LEAN OUTLOOK. Omdat je je taken doelgericht wilt aanpakken, moet je heel wat van je taken in Outlook automatiseren. Laat outlook voor jou werken, bespaar kostbare tijd en ga ’s avonds naar huis met een lege mailbox en afgewerkte to do’s …

Na deze dag:

  • gebruik je Rules & Quicksteps om je Outlook te pimpen en laat je Outlook automatisch taken uitvoeren;
  • organiseer je in een handomdraai Meetings, Appointments en Events en dit met al je contacten (collega’s, leveranciers, klanten, …).
  • verlies je niet langer tijd met het zoeken naar informatie, mails of gemaakte afspraken;
  • creëer je duidelijke Overzichten en eigen Views, werkt je met Filters en Conditional Formatting;
  • maak je van mails taken en van taken mails;
  • win je elke dag 30 minuten die je kunt besteden aan echt belangrijke dingen …

Deze training is voor iedereen die al een goede basiskennis heeft van Outlook, maar meer wil halen uit zijn of haar mail- en agenda tool. Je leert sneller maar vooral efficiënter te werken. Pas op, dit is echter geen time management training, maar een toolboxtraining: je leert hoe je Outlook kunt tunen en pimpen naar je eigen noden en wensen. Je krijgt tientallen tips en tricks die je niet alleen sneller, maar ook slimmer leren werken.

Klik op Lean Outlook voor het detailprogramma.