Leiding geven aan mensen die geen zin hebben

Dirk
Date 03/11/2016

Onbetrokken medewerkers blinken uit in onverschilligheid. Ze zijn meesters in het vermijden van werk, komen altijd net te laat en vertrekken altijd iets te vroeg. Ze kunnen haarfijn uitleggen hoe slecht hun werkgever wel is en hebben steevast een incompetente chef en domme collega’s. Maar ze zoeken nooit ander werk, werken niet voor die promotie of vragen geen mutatie aan naar de andere dienst. Ongemotiveerd zijn ze niet, wat ze hebben een duidelijke missie: het leven van hun chef tot een hel maken, hun collega’s irriteren of net de dag ongemerkt en onder de radar doorkomen.

Hoe vind je de trigger van die onverschillige medewerker? Hoe slaag je erin om de gevoelige snaar te raken van die medewerker die geen zin meer heeft? Hoe pak je passief, cynisch of apathisch gedrag aan? Hoe dring je door tot deze mensen zodat ze zich wel inzetten? Of toch solliciteren en ander werk zoeken? Want hobby’s hebben ze, soms zelfs passies … maar hard werken en deadlines hoort daar niet bij!

In vele gevallen zijn zij meer dan gewoon vervelend, maar bovenal een rem op de resultaten van uw team. Zij vertragen processen, werken contra-productief en demotiveren zo hun collega’s, medewerkers en zelfs u als direct leidinggevende. Niet alleen bent u verantwoordelijk voor uw ganse team (inclusief zij die geen zin meer hebben), maar bovendien moet u zelf nog fun hebben in uw job. Als chef heeft u de touwtjes in handen… en moet u uw verantwoordelijkheid nemen.

Daarom organiseert het IFBD een unieke workshop Leiding geven aan mensen die geen zin hebbenKlik op de titel en raadpleeg het integrale programma. Tijdens deze unieke dag leert toptrainer én bestsellerauteur Jan van Setten u hoe u ongeïnspireerde medewerkers terug inspireert en motiveert.

Uw ongeïnspireerde mensen hebben ook een gevoelige snaar en in deze workshop leert u die voortaan te raken! Jan van Setten laat u zien:

  • waar passief, apathisch en onverschillig gedrag vandaan komt;
  • waarom collega’s dit vaak accepteren (of zelfs meedoen);
  • op welke 5 manieren u deze negatieve cirkel doorbreekt;
  • hoe u medewerkers confronteert en ‘vastpint’ op nieuw gedrag;
  • wat u doet met afschuif- en ‘ja, maar’ -bewegingen;
  • wat u met de écht rotte appels moet aanvangen.

Hij doet dat op een onovertroffen manier: confronterend, maar herkenbaar, met humor en energie, maar bruikbaar en toepasbaar. Hij bezorgt u tientallen tips en technieken om de medewerkers die het niet meer zien zitten terug een actieve houding te laten aannemen …

Eén van de intussen meer dan 547 deelnemers omschreef uw trainer als volgt: “Wat een energie heeft die man … Je bent mee met het verhaal vanaf minuut 1. Dit zouden alle leidinggevenden moeten volgen.”

Woon deze workshop bij en leer hoe u van uw ‘ja, maar’-medewerker, terug een betrokken werknemer maakt.

Dirk SPILLEBEEN – Programma Directeur

IFBD

Klik op Leiding geven aan mensen die geen zin hebben voor het detailprogramma.