MINI MBA – PROF. HENRY MINTZBERG HEEFT NIET ALTIJD GELIJK …

Dirk
Date 23/09/2016

Veranderende business modellen stellen continu nieuwe eisen aan managers en leidinggevenden. Hoe vermijdt u dat u verander-moe wordt en de bomen blijft zien in het bos? Is een MBA een antwoord hierop? Of heeft Prof. Henry Mintzberg gelijk als hij zegt dat u managen en leidinggeven niet kunt leren in een klas?

Business modellen veranderen, mensen worden reorganisaties en herstructureringen moe, middelen drogen op. De druk die vandaag op uw organisatie en zo op u als sr. manager ligt, vereist een economisch denken gekoppeld aan strategische én sociale objectieven. Zaken doen kost echter ook geld. Hierdoor moet ook u verantwoording afleggen over de wijze waarop u middelen inzet. Een diepgeworteld economisch en bedrijfskundig inzicht is noodzakelijk om zo het financiële en menselijke kapitaal van uw organisatie te beheren. Logisch dat vele jonge (en ervaren) managers en leidinggevenden een MBA als logische stap zien in hun persoonlijk leer- en groeiproces.

Kunt u managen en leidinggeven wel leren in een klas? Henry Mintzberg, management icoon en goeroe, is zonder meer één van de grootste criticasters van de traditionele MBA. In zijn boek ‘Managers, not MBA’s’ stelt de Canadese hoogleraar kritische vragen bij de vaak zeer theoretische MBA’s waarin praktijkervaring alleen wordt opgedaan op basis van case studies. Studenten leren om zonder enige empathie of inlevingsvermogen, effectieve en zo nodig harde maatregelen te nemen. Maar hij stelt zich ook uitermate kritisch op naar de mensen die bij deze MBA’s worden opgeleid: niet die mensen met kwaliteiten maar mensen met ambitie kiezen resoluut voor de traditionele MBA.

Het IFBD heeft daarom deze mini MBA ontwikkeld: een integraal op maat gemaakt programma voor creatieve entrepreneurs die een volledig inzicht en overzicht willen krijgen van alle essentiële bouwstenen van een MBA, maar dan in een veel kortere tijdsspanne en geënt op hun bedrijfsomgeving.  Uiteraard bieden wij u structuur en managementmodellen aan, essentieel om uw beslissingen op te enten. Maar wat veel belangrijker is: u leert deze toepassen op uw situatie. En dit is net de meerwaarde van deze Mini MBA.

Of zoals een deelnemer het stelde: ‘Veel was een opfrissing van wat ik aan U Gent leerde, maar dan wel vertaald naar de échte wereld. Actueel, toepasbaar en bruikbaar. Ik ben nu zeker dat ik het zal onthouden en ook effectief toepassen. Stuk voor stuk boeiende sprekers die vol kennis en passie over hun vak spreken.’ Op deze manier dienen wij Professor Mintzberg van antwoord … Er zijn slechts enkele plaatsen meer beschikbaar voor onze edities van dit najaar, dus alleen voor snelle beslissers …

Klik op Mini MBA voor het detailprogramma.