ONZICHTBAAR LEIDERSCHAP: LEIDING GEVEN ZONDER BEVELEN

Dirk
Date 22/09/2016

Als manager bent u het hardst werkende lid van uw team of afdeling. U komt aan met ideeën, lost problemen op en neemt complexe taken over. Hoewel het niet uw opdracht is om de operationele taken aan te pakken en de dagelijkse problemen op te lossen, doet u dit toch zodra u uw werkplek binnenkomt. Toch kan het veel gemakkelijker: door uzelf terug te trekken uit de dagelijkse operaties en ‘onzichtbaar’ leiding te geven.

Daarom organiseert het IFBD een sessie van de unieke workshop Onzichtbaar Leiderschap(klik op de titel voor het detail programma). Uw trainer Filip Vandendriessche – zonder meer één van de meest gewaardeerde management denkers in de Benelux – leert u sturen op output. Hij is de grondlegger van het concept ‘input-outputsturing’ en de bedenker van het outputmanagementmodel ‘leidinggeven zonder bevelen’. Normaal treedt hij alleen op als key-note speaker, maar voor het IFBD verzorgt hij de ganse dag.

Hoe wordt u een output manager? Hoe beperkt u zich als manager tot het ‘waarom’ en het ‘wat’ en laat u het ‘hoe’ over aan uw medewerkers? Tot waar gaat uw betrokkenheid als leidinggevende? Wat beloont u in uw organisatie of afdeling? Beloont u input of output? Beloont u wel wat u of uw organisatie wilt bereiken? Hoe geeft u leiding achter de schermen? Hoe kunt u én sturen én loslaten? Of hoe geeft u leiding zonder bevelen

Als manager richt u zich vooral op resultaten en hiervoor legt u harde criteria aan. U ziet er op toe dat iedereen zich hier strikt aan houdt. Maar hier stopt uw betrokkenheid als manager. De operationele creativiteit blijft steeds het domein van hen die daar in thuis zijn: de medewerkers. U stuurt, maar laat evenzeer los.

Deze workshop biedt u de unieke kans om als manager de balans tussen controle en vertrouwen terug te vinden. Alleen zo krijgt u de maximale creativiteit van uw medewerkers. U verkoopt problemen en krijgt oplossingen

Klik hier voor het programma: Onzichtbaar Leiderschap