Paraplu’s horen thuis in de paraplubak …

Dirk
Date 11/01/2019

Elk nieuw jaar begint met goede voornemens. Want één keer per jaar slagen wij erin onze mailbox onder controle te krijgen en te houden. Misschien omdat wij tussen Kerst en Nieuw minder mailtjes krijgen, misschien omdat onze klanten zelf hun mailbox aan het legen zijn. En dit geeft ons net voldoende tijd om één keer stil te staan bij wat we vorig jaar beter hadden kunnen doen. Of beter hadden moeten doen …

En wij maken ons lijstje … Centraal staat steeds: meer tijd besteden aan wat écht belangrijk is. Want ook in 2018 hadden wij onze prioriteiten niet écht gesteld. We vonden steeds een excuus om die deadline niet te halen, dat ene project niet af te werken, die training niet bij te wonen, te weinig tijd te geven aan die mensen die oprecht om ons geven … En dat excuus lag zelden bij onszelf. Daarom stel ik voor om in 2019 de paraplu gewoon in de paraplubak te laten zitten. Want we willen het dit jaar niet even ‘lekker druk’ hebben als vorig jaar.

Dit jaar willen we de dingen gedaan krijgen, met de glimlach en zonder excuses. 

Wees kritisch voor jezelf. Stel jezelf in vraag. En kijk dan pas naar de ander; je collega, je medewerkers of je manager. En als het probleem dan écht niet bij jou ligt, spreek de ander aan op een heldere en oprechte manier. Daar bereik je zo veel meer mee dan met roddelen, klagen of zagen.

Wij wensen iedereen een succesvol 2019! Vol mooie landschappen, haalbare projecten met realistische deadlines en vooral fijne collega’s. En maak dit jaar eens tijd voor wat (voor jou) écht belangrijk is.

Veel succes,

Het ganse IFBD-team

Trainingen om je goede voornemens dit jaar ook écht te realiseren: