STEM & LICHAAMSTAAL als fundament voor authentiek leiderschap

Dirk
Date 22/08/2016

Je kent die momenten waarop alles naar wens verloopt: je wordt gehoord en krijgt de dingen gedaan. Helaas zijn er ook andere dagen … niemand luistert naar je en niemand begrijpt je. Ze zeggen ‘ja’ maar doen ‘nee’. Als je denkt dat impact vooral draait om de juiste outfit, een vlot kapsel en die ene oneliner, dan moet ik je helaas teleurstellen. Toegegeven, ‘a bad hair day’ helpt niet, maar dynamisch en overtuigend overkomen, komt van binnenuit.

In onze workshop ‘Stem en Lichaamstaal als fundament voor authentiek leiderschap’ leer je hoe je je verhaal een geloofwaardige boost geeft (klik op de titel voor meer details). Niet door wat je zegt, wel door hoe je het zegt. Alle onderzoeken bevestigen immers dat meer dan 65% van alle communicatie non-verbaal verloopt. Het aannemen van de passende houding, de keuze van de juiste plaats, het afstemmen van bewegingen op het verhaal, een variërend stemvolume, een expressieve mimiek ondersteund door stem, oogcontact maken op het goede moment, …

Wat je zegt is belangrijk. Maar hoe je het zegt, bepaalt de impact van je verhaal. Waarom klinken sommige stemmen zo inspirerend en anderen bedeesd of onzeker? Hoe laat je gezag in je stem klinken? Wat is een goede houding voor welk verhaal? De communicatie met onze medewerkers, managers, klanten en collega’s wordt door veel meer elementen bepaald dan je durft te denken. Want wat woorden écht betekenen, blijkt vooral uit de manier waarop je ze brengt.

Krachtig persoonlijk leiderschap begint dan ook met geloofwaardig non-verbaal gedrag waarbij je stem en lichaamstaal je boodschap bevestigen. In dit programma leer je hoe je stem en lichaam je verhaal bevestigen en niet langer tegenspreken.

STEM EN LICHAAMSTAAL
als fundament voor authentiek leiderschap